142 2000s Pop Culture Trivia Questions (Ranked From Easiest to Hardest)

Updated Date:
August 17, 2025
Which companies play trivia with their co-workers every week?
lyft logo
amazon logoimpossible logo

Are you looking for the ultimate source of 2000s pop culture trivia questions?

From Britney Spears to Justin Timberlake, the 2000s were a decade full of iconic pop culture moments.

And what better way to relive those memories than with a trivia game?

Whether you're planning a 2000s-themed party or just want to take a trip down memory lane, our list of 2000s pop culture trivia questions is sure to give you a blast from the past.

Before we take a dive into our 2000s pop culture trivia questions and answers, we want to tell you a bit about Water Cooler Trivia.

Water Cooler Trivia is the perfect way to add some fun and friendly competition to your next gathering.

We've got a wide variety of trivia categories to choose from, including pop culture, history, sports, and more.

And best of all, we offer a four-week free trial - so you can try us out before making a commitment.

Get your friends together and see who can answer the most 2000s pop culture trivia questions correctly.

142 2000s Pop Culture Trivia Questions Ranked From Easiest to Hardest (Updated For 2025)

1. The 2004 documentary "Super Size Me" chronicled the decline in health of filmmaker Morgan Spurlock as he spent 30 days eating food exclusively from which fast food chain?

Answer: McDonald's


2. Probably the best viral moment in "Newlyweds: Nick and Jessica" was Jessica Simpson getting confused about whether she was eating chicken or fish due to the can saying "Chicken of the Sea," when she "knew" it was in fact what type of fish?

Answer: Tuna


3. In 2001, what fast-food company’s “Monopoly game” promo was embroiled in a fraud scandal when an employee was caught stealing winning game pieces that were supposed to randomly go in food packaging?

Answer: McDonald's


4. In 2000, who starred in the live-action remake of “How the Grinch Stole Christmas?” (Hint: Oddly, not the first time he had a green face in a film!)

Answer: Jim Carrey


5. What "heavenly" four-letter word names both a 2009 Beyoncé song and the video game series considered the "killer app" for the Xbox?

Answer: Halo


6. Real-life Vogue editor Anna Wintour is said to be the inspiration for Miranda Priestly, the HR nightmare of a boss in what 2003 Lauren Weisberger novel that was adapted into a Meryl Streep film?

Answer: The Devil Wears Prada


7. What controversial music icon made headlines in 2002 when he dangled his nine-month-old son "Blanket" over the balcony of a German hotel to greet a crowd of onlookers?

Answer: Michael Jackson


8. Livestrong bracelets, ubiquitous in the early 2000s, came from a charity devoted to fighting cancer created by what athlete who it turned out was using performance enhancing drugs to achieve his remarkable victories?

Answer: Lance Armstrong


9. Founded by an Australian surfer in California who longed for the soft sheepskin boots of his youth, what American boot brand took off in 2003 after being featured as one of Oprah's "favorite things"?

Answer: Ugg


10. Fearing that most computers would crash due to a calendar data programming error that would cause machines to misread the year 2000 as "1900," many people were spooked by what alphanumerical bug that was predicted to cause over $400 billion in damage beginning on January 1, 2000?

Answer: Y2K


11. “50 First Dates,” “Hitch,” and “The Fifth Element” were among the first films that were released on what new colorfully-named disc format on June 20, 2006?

Answer: Blu-ray


12. Reflecting the artist's real name, "The Marshall Mathers EP," which features songs like "Stan" and "Kim," is a 2000 studio album by what one-named rap star?

Answer: Eminem


13. E.L. James's erotic "Fifty Shades of Grey" was originally created as fan fiction for what book/movie series about vampires?

Answer: Twilight


14. What Will Wright created video game series released in 2000 (with sequels in 2004, 2009, and 2014) saw players watching and directing characters to mundane things like eating, sleeping, and cleaning their houses?

Answer: The Sims


15. 2003 was when Beyoncé Knowles become simply Beyoncé. That was the year she released her first solo album, “Dangerously In Love,” after splitting from which girl group that ruled the ‘90s?

Answer: Destiny's Child


16. "Don't Cha" and "Stickwitu" were 2000s hits from what "feline" girl group fronted by Nicole Scherzinger?

Answer: The Pussycat Dolls


17. Sure, it was a far cry from “Ella Enchanted” and “The Princess Diaries,” but which actor shocked the Internet when she revealed that she was barely in the top 10 choices of actresses to play Andy in 2006’s “The Devil Wears Prada?”

Answer: Anne Hathaway


18. Named for the noted city of witch trials, Salem Saberhagen was a black cat who was really a 500-year-old witch on what sitcom of the late 1990s and early 2000s?

Answer: Sabrina the Teenage Witch


19. Also one of the dance moves within the song, which DC Comics superhero is referenced in the title of the rapper’s hit 2007 debut single “Crank That (Soulja Boy)?”

Answer: Superman


20. What actress won a Best Actress Academy Award (for "The Blind Side") in 2010, the same year she won a Golden Raspberry (Razzie) award for Worst Actress (for "All About Steve")?

Answer: Sandra Bullock


21. Everyone was friends with Tom on what groundbreaking website, the most widely used social media site from 2005 to 2009, went live on August 1, 2003?

Answer: MySpace


22. Since its first season in 2002, what ABC reality show has included a late-in-the-season episode called "The Women Tell All?"

Answer: The Bachelor


23. In 2011, Mattel was forced to pay more than $80 million to MGA Entertainment after losing a lawsuit begun in 2006 over what brand of pouty-lipped dolls?

Answer: Bratz


24. Which celebrity/socialite admitted that her early 2000s catchphrase—“that’s hot”—was a favorite of her sister Nicky’s, but she ran with it and eventually trademarked it?

Answer: Paris Hilton


25. In the early 2000s, you probably sported what piece of jelly jewelry on your forearm (specifically, a yellow one that said “Livestrong”)?

Answer: Bracelet


26. In the year 2000, Kentwood, Louisiana opened a museum dedicated to which 18-year-old songstress who, along with her siblings Bryan and Jamie Lynn, calls the town home?

Answer: Britney Spears


27. Zach Braff played J.D. Dorian on his progression from intern to attending physician at the fictional Sacred Heart Hospital on what medical sitcom of the 2000s?

Answer: Scrubs


28. What 2000 novel by Meg Cabot, adapted into a film starring Anne Hathaway, introduced the world to Mia Thermopolis, a NYC teen who discovers she's actually a royal of the fictional country of Genovia?

Answer: The Princess Diaries


29. Years before she starred in “Big Little Lies” with his daughter, which actress was engaged to Lenny Kravitz in 2002? She’s now married to Keith Urban and famously divorced from Tom Cruise.

Answer: Nicole Kidman


30. In 2002, Justin Guarini finished in second place to what future superstar in the inaugural season of American Idol?

Answer: Kelly Clarkson


31. Nathalia Ramos, Skyler Shaye, Logan Browning, and Janel Parrish starred in a 2007 film based on what line of "fashion-forward" kids' dolls?

Answer: Bratz


32. A little birdie told us that Noah Glass, Biz Stone, and Evan Williams were three of the four founders of what social network that launched in 2006?

Answer: Twitter


33. Flaunt Your Fashion is a 2022 video game whose characters are based on what brand of dolls that debuted in 2001 and instantly became known for their pouty-lipped faces?

Answer: Bratz


34. Featuring Christopher Mintz-Plasse as “McLovin,’” what 2007 nerdy teen comedy starred Jonah Hill, Michael Cera, and Emma Stone?

Answer: Superbad


35. The Nintendo Wii, released in 2006, allowed gamers to create individualized avatars with what simple name?

Answer: Mii


36. The American version of the show "The Office" premiered on NBC in 2005. The show takes place in which Pennsylvania city?

Answer: Scranton


37. What condiment appears in the name of the Spanish band behind the album "Hijas del Tomate," as well as in the title of their hit 2002 single?

Answer: Ketchup


38. Michael C. Hall is probably best known for playing the titular serial killer on what Showtime drama that ran from 2006 to 2013?

Answer: Dexter


39. "The Last One" was the simple name of the final episode of what TV series, which ended its tenth and final season in 2004?

Answer: Friends


40. Both of the top two singles on Billboard's 2004 year-end Hot 100 singles—"Yeah!" and "Burn"—were made by what one-named artist who performed at the 2024 Super Bowl halftime show?

Answer: Usher


41. What is the somewhat-logical term for the internet prank and meme in which an unexpected appearance of the music video for the 1987 Rick Astley song "Never Gonna Give You Up" is "planted" into an unrelated link? The meme's popularity dates back to 2008.

Answer: Rickrolling


42. One of the biggest hits of 2003, "Bring Me to Life" was recorded by what rock band whose name is a synonym for "impermanence?"

Answer: Evanescence


43. What drag-based reality show premiered in 2009, with its first season being won by BeBe Zahara Benet?

Answer: RuPaul's Drag Race


44. Released in 2005, “PCD” was the debut album of which girl group? “Don’t Cha” know the answer?

Answer: The Pussycat Dolls


45. In 2006, which star hot off “Mean Girls” starred in a rom-com called “Just My Luck” with Chris Pine?

Answer: Lindsay Lohan


46. Legendary swimmer Michael Phelps won a world record eight gold medals during the 2008 Olympics that took place in what world city?

Answer: Beijing


47. The songs "Hey Mama" by the Black Eyed Peas, "Technologic" by Daft Punk, and "Vertigo" by U2 appear in a series of commercials featuring black silhouettes dancing in front of brightly colored backgrounds. What product, released in 2001, were these commercials created to advertise?

Answer: iPod


48. Who won the Academy Award for Best Supporting Actor in 2009 just over a year after his death, becoming just the second person to win a posthumous acting Oscar?

Answer: Heath Ledger


49. David Brent was played by Ricky Gervais in the 2001-2003 British version of an iconic mockumentary TV series, but who played his counterpart Michael Scott in the 2005-2013 American version?

Answer: Steve Carell


50. It could happen if the G7 combined its military might. What iconic song of the early 2000s got its title from when, as a child, Jack White (the song's singer and writer) misheard the name of The Salvation Army?

Answer: Seven Nation Army


51. He did not pick up the award in person, but in 2003, Eminem won an Oscar for what song from the movie "8 Mile"?

Answer: Lose Yourself


52. What 2004 film starring Hilary Swank and directed by Clint Eastwood is based on F.X. Toole’s collection of short stories entitled “Rope Burns: Stories from the Corner?”

Answer: Million Dollar Baby


53. A Walk to Remember, The Notebook, and Nights in Rodanthe were all 2000s films set in North Carolina's Outer Banks and based on best-selling novels by what writer?

Answer: Nicholas Sparks


54. Which 2004 show starred Kristen Bell as a teen sleuth with a planetary name?

Answer: Veronica Mars


55. One of the top five television series of the 2000s according to IMDb.com, what miniseries about an army regiment in Europe during W.W.II was created by Tom Hanks and Steven Spielberg, who also acted as executive producers?

Answer: Band of Brothers


56. In 2007, Earl Cole became the first winner of what reality TV show to receive all the votes in the final (a fact made even more impressive by the fact there were nine people casting votes in his season, compared to the previously standard seven)?

Answer: Survivor


57. The AP sued street artist Shepard Fairey over his Obama poster that featured what four-letter word?

Answer: Hope


58. What pop-punk phenom released the album "Let Go" in 2002, which remains the best-selling album of the 21st century by a Canadian artist?

Answer: Avril Lavigne


59. In 2005, Jamie Foxx was nominated for two Academy Awards. He didn't win for his role as Max in Collateral, but did win for his leading role in what biopic?

Answer: Ray


60. In 2005, which stop-motion musical from the mind of Tim Burton starred Johnny Depp as Victor, who accidentally married a dead girl?

Answer: Corpse Bride


61. Stay classy with your answers: the source of many memes, 2004's "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy" is primarily set in what US city?

Answer: San Diego


62. The U.S. version of "The Office" starred Steve Carrell as the central character, Michael Scott. Who played the boorish boss in the original British version of the show?

Answer: Ricky Gervais


63. With an assist from Timbaland, Nelly Furtado became the first Canadian woman to top the Billboard Hot 100 in the 2000s with what 2006 P-word single that really got around with a lot of radio stations?

Answer: Promiscuous


64. Famous in the 2000s for hits like "Buttons" and "Don't Cha," what lead singer of the Pussycat Dolls is currently starring on Broadway in a revival of Andrew Lloyd Webber's musical "Sunset Blvd.?"

Answer: Nicole Scherzinger


65. One of the top red wines produced in Washington State is what variety detested by Paul Giamatti's character in the 2004 movie "Sideways?"

Answer: Merlot


66. According to Nielsen SoundScan, what rapper was the best-selling musical artist between 2000 and 2009? This artist was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 2022.

Answer: Eminem


67. Each year October 3rd is celebrated as a holiday by the fans of what 2004 film, since it's the day that Jonathan Bennett's character Aaron Samuels asks the protagonist what day it is?

Answer: Mean Girls


68. In the 2005 remake of "Charlie and the Chocolate Factory" starring Johnny Depp, the clandestine candy creator's father worked in what occupation? Hint: some may call the occupation ironic, some may call it coincidental.

Answer: Dentist


69. What 2004 country hit by the Zac Brown Band could be thought of as a tribute to Southern traditions, simple pleasures, and, of course, greasy comfort food?

Answer: Chicken Fried


70. What pop hit by the duo of CeeLo Green and Danger Mouse (known by the name Gnarls Barkley) was named by Rolling Stone magazine to be the best song of the 2000s?

Answer: Crazy


71. Airing in Japan in 2000 and in the U.S. a year later, "The Heart of the Cards" is the first episode of what anime series that's also a popular trading card game?

Answer: Yu-Gi-Oh


72. In “Friends,” Ross famously lets Rachel’s name slip when he’s saying his wedding vows to his second wife. What was her first name?

Answer: Emily


73. “Original Doll” is a mysterious “lost album” that was intended to be released between what pop princess’s albums “In the Zone” (2003) and “Blackout” (2007)?

Answer: Britney Spears


74. What annual event, held each year on a popular island off the coast of Los Angeles, actually began as a fictional event in the 2008 comedy Step Brothers?

Answer: Catalina Wine Mixer


75. Worn regularly by Paris Hilton in the 2000s, the fashion brand Juicy Couture is best known for producing what rhinestoned, velour, two-piece outfits?

Answer: Tracksuits


76. Which Disney star actually released a self-titled album a year after her 2003 pop debut “Metamorphosis” which featured hits like “So Yesterday” and “Coming Clean?”

Answer: Hilary Duff


77. An alien race arrives on Earth and is exiled to a slum in Johannesburg, South Africa in what critically acclaimed 2009 film?

Answer: District 9


78. What author, famous for writing “The Outsiders” and “Rumble Fish”, set her 2004 novel, “Hawkes Harbor”, in Delaware?

Answer: S.E. Hinton


79. In 2006, Michael Jordan partnered with a film director to release a "mash-up" Jordan that combined elements of the III, IV, V, VI, IX, and XX shoes. Only 4,567 pairs were made with proceeds donated to Morehouse College. Also known for playing Mars Blackmon, what director collab'ed with Jordan?

Answer: Spike Lee


80. "Save Me, San Francisco" is a 2009 multiplatinum album by what rock band who've aptly laid down a lot of tracks?

Answer: Train


81. Before creating the hit Netflix show Orange is the New Black, Jenji Kohan created what Showtime series, which was set in the conservative suburb of Agrestic, California, and premiered in 2005?

Answer: Weeds


82. Oh, say, say, say! What band with a triple exclamatory name had a hit with 2003’s “Maps?”

Answer: Yeah Yeah Yeahs


83. What popular publication targeted at teenage girls and young women was first published in 2003 as a "sister publication" to a well-known magazine?

Answer: Teen Vogue


84. Which 2008 sci-fi thriller starred Hayden Christiansen as David Rice, a teenager who figures out he can teleport after falling through the ice, then takes his abilities on the road to rob banks and travel the world (that is, until he’s tracked down by some people who are not too pleased with his unique skill)? ()

Answer: Jumper


85. Songwriters Hayley Williams and Josh Farro were added as writers on Olivia Rodrigo's song "Good 4 U," after listeners pointed out the similarities between the song and what band's 2007 hit "Misery Business?"

Answer: Paramore


86. Eventually turned into a musical, what best-selling 2004 concept album and "punk rock opera" by Green Day follows an adolescent anti-hero called the "Jesus of Suburbia"?

Answer: American Idiot


87. Which 2009 adult animated comedy starred H. Jon Benjamin as a self-centered and self-serving secret agent with the International Secret Intelligence Service?

Answer: Archer


88. Mr A-Z is the (quite appropriate) name of a 2005 album by what Virginian singer-songwriter behind hits like "The Remedy?"

Answer: Jason Mraz


89. In the early 2000s, trucker hats were all the rage, worn by celebs like Britney Spears, Paris Hilton, Justin Timberlake, and Ashton Kutcher. Which Los Angeles brand, not founded in Germany or the Netherlands like you might guess, popularized this trend?

Answer: Von Dutch


90. Iconic pop diva Britney Spears made her silver screen debut in 2002, in what comedy-drama about a trio of Georgia friends who embark on a road trip?

Answer: Crossroads


91. Charlize Theron won her Oscar playing a serial killer in what 2003 film that's based on the true story of Aileen Wuornos?

Answer: Monster


92. According to IMDB's ratings, the five best movies released between 2001 and 2010 were all directed by one of two directors. Three of them are the Lord of the Rings Trilogy, directed by Peter Jackson, but who directed the other two top rated movies of this time period?

Answer: Christopher Nolan


93. Launched in 2001, the iPod was named by freelance copywriter Vinnie Chieco, based on images from what Stanley Kubrick movie?

Answer: 2001: A Space Odyssey


94. Created and written by former police detective David Simon, the HBO crime drama "The Wire" is mainly set in what East Coast city?

Answer: Baltimore


95. What "Coal Miner's Daughter," then 72 years old, released the critically acclaimed album Van Lear Rose in 2004 in collaboration with Jack White?

Answer: Loretta Lynn


96. The subject of many recent internet memes, a 2007 episode of what Nickelodeon teen sitcom features the two title characters trapped in a newly-built treehouse after forgetting to cut out a doorway?

Answer: Drake & Josh


97. Before "Borat" and "Bruno," Sacha Baron Cohen released a film centered on what character, who gives his name to the sketch comedy show that birthed all three characters?

Answer: Ali G


98. "A History of Violence" (2006) was the last Hollywood movie to be released in what home entertainment format? The format dated back to 1976.

Answer: VHS


99. A short-lived animated TV show based on what 1994 cult classic film featured the voices of actors Jeff Anderson, Jason Mewes, and Kevin Smith (although, for character reasons, not as frequently) reprising their original roles?

Answer: Clerks


100. What early 2010’s collectible rubber bracelets that formed into shapes (typically animals) became such a cultural phenomenon that national news outlets reported the toys being banned in school districts?

Answer: Silly Bandz


101. Hilary Duff took a detour from Lizzie McGuire to play a girl who goes to military school in what Disney Channel Original movie from 2002 that also starred Even Stevens’ Christy Carlson Romano?

Answer: Cadet Kelly


102. Sometimes abbreviated as ATHF, what Adult Swim cartoon revolved around the adventures of Master Shake, Frylock, and Meatwad?

Answer: Aqua Teen Hunger Force


103. French actress Audrey Tautou is perhaps best known in the United States for playing what whimsical waitress in a namesake 2001 film?

Answer: Amelie


104. Although she's since been surpassed by Drake and Taylor Swift, what artist's 2005 single "Hung Up" gave her a 36th top ten US hit, then the most of all time?

Answer: Madonna


105. Because she was born in Malaysia and raised speaking Cantonese, Michelle Yeoh had to learn Mandarin Chinese phonetically for her role in what 2000 Ang Lee film?

Answer: Crouching Tiger


106. "The Amazing Race” was the first show to win a Primetime Emmy Award for Outstanding Reality-Competition Program in 2003, and it was undefeated until what cooking show ended the streak in 2010?

Answer: Top Chef


107. Released in 2002, “Stripped” is the fourth studio album of which New Yorker whose father was born in Ecuador?

Answer: Christina Aguilera


108. What word, describing a channel for creativity and communication arising out of the Internet age, was Merriam-Webster's top Word of the Year in 2004?

Answer: Blog


109. "Top Banana," "Hand to God," and "Prison Break-In" are all episodes from the original run of what TV sitcom, which ran from 2003 to 2006?

Answer: Arrested Development


110. In 2003, actor and Miami Heat dancer Trista Rehn became the first person to appear on American television under what titular role?

Answer: The Bachelorette


111. What 2001 film from Japan's Studio Ghibli (which was distributed in North America by Disney in 2002) won the Academy Award for Best Animated Feature in 2003?

Answer: Spirited Away


112. Nike co-founder Phil Knight's son Travis was a lead animator for a 2009 film that was nominated by the Visual Effects Society for best "Character Animation in a Feature Production." What was the name of this stop-motion animated fantasy film based on a 2002 novel by Neil Gaiman?

Answer: Coraline


113. Though he also released albums like the Black Album and Kingdom Come in the 2000s, from 2001 to 2009, iconic rapper Jay-Z released three sequentially numbered albums all featuring what title?

Answer: The Blueprint


114. What shocking 2009 horror film was marketed with taglines like "100% Medically Accurate" and "Stronger Together?"

Answer: Human Centipede


115. "The Angry American" is the subtitle of what aggressively patriotic song that provided Toby Keith his first and only Billboard hit in 2002?

Answer: Courtesy of the Red


116. In 2007, a number of mysterious blinking electronic signs caused multiple bomb scares in the Boston area. The signs, meant as a guerrilla marketing tactic, depicted the Mooninites from what Adult Swim cartoon?

Answer: Aqua Teen Hunger Force


117. "Would you love me if I was down and out?" is just one of the titular things being asked by 50 Cent, J.Period, and Nate Dogg in what hit song from 2003?

Answer: 21 Questions


118. In 2007's “The Simpsons Movie," Abe Simpson interrupts a Sunday church service by shouting the three-letter initialism of what government agency that helps enforce the Safe Drinking Water Act?

Answer: EPA


119. Made of chenille and equipped with transformative velcro straps, what toys—or decorative home goods, depending on how you look at it—were invented by entrepreneur Jennifer Telfer in 2003?

Answer: Pillow Pets


120. You might say author James Frey "fell apart" when he admitted on the Oprah Winfrey Show in 2006 that he had largely made up what bestselling memoir?

Answer: A Million Little Pieces


121. Hilary Duff played a matchmaking teen in the 2005 movie “The Perfect Man” opposite which actress who played her mother?

Answer: Heather Locklear


122. Which 1966 film starring Michael Caine was an iconic portrayal of the swinging 60s in London and got a 2004 remake with Jude Law in the title role?

Answer: Alfie


123. The last episode of Friends went to air in 2004. The character Chandler had the last line of the series at the end of the episode which was only one word. What was that word?

Answer: Where


124. What Internet site was founded by former PayPal employees Chad Hurley, Steve Chen, and Jawed Karim and went live on Valentine's Day, 2005?

Answer: YouTube


125. Fountains of Wayne frontman Adam Schlesinger wrote several of the songs featured in what 2001 film, which was loosely based on both an Archie Comics series and a Hanna-Barbera cartoon?

Answer: Josie and the Pussycats


126. In “Spirit: Stallion of the Cimarron (2002)”—an animated adventure by DreamWorks and an emotional soundtrack featuring Bryan Adams—which actor can be heard as the inner voice of the film’s star horse?

Answer: Matt Damon


127. In 2002, which 3D game in the Nintendo Super Mario franchise was released for GameCube and took players on an adventure around Isle Delfino?

Answer: Super Mario Sunshine


128. Jennifer Lopez's choice to wear a low cut green Versace dress to the 2000 Grammy Award ceremony, and the attention it recieved, prompted the introduction of which specific search engine a year later?

Answer: Google Image Search


129. Catapulting both Paris Hilton and Nicole Richie to stardom, the first season of the TV series ‘The Simple Life’ was filmed in which U.S. state?

Answer: Arkansas


130. The first of Kelly Clarkson's three number-one hits was what ballad that was composed specifically to be recorded by whoever won the first season of "American Idol?"

Answer: A Moment Like This


131. In 2009, which single from Rob Thomas starts out with “Oh what the hell, she says, I just can’t win for losing?” The song’s title refers to her tears, which fall like a precious gem on the floor.

Answer: Her Diamonds


132. In 2002, the U.K. Patent Office ruled against the Metropolitan Police in regard to their objection to the BBC’s trademark claim for an object in the television show Doctor Who. What is the name of the thing the BBC was trying to trademark?

Answer: TARDIS


133. Glamping, manspreading, and fro-yo were all added to the Oxford English Dictionary in 2016. Joining them was a word that defines a particular style of online writing grouping things together. Love them or hate them, we know you've clicked on them. What is this portmanteau word?

Answer: Listicle


134. In the Austin Powers movie Goldmember, released in 2002, the title character is from which European country?

Answer: Netherlands


135. Although it was rumored that there were personal feelings involved, which music star was quoted as saying Madonna’s song for the 2002 movie ‘Die Another Day’ was the “worst James Bond song ever”?

Answer: Elton John


136. In 2005, the enigmatic artist Banksy placed a piece of concrete with a picture of a prehistoric man pushing a shopping cart into what prestigious museum? Although the first time was a hoax (which took museum staff three days to notice), the piece went back on display for an exhibition in 2018.

Answer: British Museum


137. Marion Cotillard became the first to win a Best Actress award for a non-English language film since Sophia Loren when she portrayed what chanteuse in 2007?

Answer: Edith Piaf


138. What was the somber title of Arcade Fire’s 2004 debut album that featured the popular single Rebellion (Lies)?

Answer: Funeral


139. What franchise's sequel was America’s top-grossing film of 2004 and had a plot somewhat inspired by the 1967 classic “Guess Who's Coming to Dinner”?

Answer: Shrek


140. From a Basement on the Hill was the last album recorded by what influential Portland singer-songwriter, who died before its 2004 release?

Answer: Elliott Smith


141. "It's Gonna Be Me," "I Kissed a Girl," and "So What" are all #1 hits written in part by what Swedish record producer, who's second only to Paul McCartney in the number of chart-toppers?

Answer: Max Martin


142. Bill Gates appears on the cover of a May 2005 Time Magazine issue. He is holding something in his hand, and the subtitle reads: "Microsoft has finally made something hip." What is Gates holding? Circle back to this question later if you can't think of it right now.

Answer: Xbox 360

What makes 2000s pop culture trivia so engaging?

For starters, the 2000s were a decade full of famous firsts.

It was the first decade of the new millennium, and it saw a lot of technological advances.

From the launch of the first iPod to the rise of social media, the 2000s were a time of change.

And that's reflected in the pop culture of the time.

The 2000s were also a decade of huge pop culture moments.

Just off the top of our heads, we can think of dozens more pop culture trivia questions, but we'll save those for another time.

How can you create the perfect 2000s pop culture trivia quiz?

Using Water Cooler Trivia, you can receive a new trivia quiz every week, straight to your inbox.

You can also customize the quizzes to fit your group's interests.

For example, if you want a quiz that's all about 2000s pop culture, we can make that happen.

Or, if you're looking for a more general trivia quiz, we've got you covered there too.

Every week, you'll receive a new trivia quiz, with questions about a range of topics.

Get started with a free four-week trial today!

Is there an error in one of our questions?

We do everything we can to ensure that Water Cooler Trivia's questions are appropriate, relevant, and accurate. Our database has tens of thousands of questions, so we don't always get it right. If you see a question that needs editing, we would love if you let us know here or email quizmaster@watercoolertrivia.com.

Celebrating brains
1,200 companies play Water Cooler Trivia every week
Learn MoreWeekly Trivia For Your Office →