149 Finance Trivia Questions (From Lehman Brothers To Junk Bonds)

Written by:
Eli Robinson
Posted:
November 6, 2022

Finance trivia questions are not only interesting, but also informative.

By testing your knowledge with these questions, you can learn about various financial topics, including investment banking, stock markets, and corporate finance.

Straight off the bat, here is a warm-up question to get you started:

Question: What financial services company is the largest issuer of credits cards in the U.S.? We're not looking for a bank here.

Answer: Visa

Before we get into the questions, we want to tell you about Water Cooler Trivia.

If you're looking for an all-encompassing trivia quiz platform, you should consider Water Cooler Trivia.

With weekly trivia quizzes sent straight to your inbox, you'll never have to worry about being bored again.

If you're interested in taking Water Cooler Trivia for a spin, consider signing up for our four-week free trial with no additional commitments.

149 Finance Trivia Questions (From Lehman Brothers To Junk Bonds)

  1. Famous for being the world's first publicly traded company on the world's first stock exchange, what defunct company holds the record for the most valuable company ever? After adjusting for inflation, the value is more than $7 trillion in today's dollars.  Answer: Dutch East India Trading Company
  2. Jack Dorsey is most known for co-founding Twitter, but he is also CEO of another tech company. What is the name of this other company most well-known for credit card readers?  Answer: Block
  3. Eduardo Saverin, co-founder of Facebook, renounced his U.S. citizenship before the Facebook IPO in order to avoid paying taxes to Uncle Sam. To what island country did Mr. Saverin move?  Answer: Singapore
  4. A 1889 public viewing of an accidentally electrocuted worker from what company (now known for money transfers) led to New York's law requiring utilities to be buried underground?  Answer: Western Union
  5. On September 12, 2008 a collection of high-powered financiers gathered to (unsuccessfully) find an acquirer for what New York bank whose collapse accelerated the onset of the financial crisis?  Answer: Lehman Brothers
  6. As of December 2019, what is the name of the largest hotel chain in the world measured by revenue?  Answer: Marriott International
  7. What is the largest retailer in the US as of 2016 by revenue whose name starts with the letter "L"? The company features a blue and white logo with red trim.  Answer: Lowe's
  8. The 6th largest privately held company (by 2014 revenue) in the US is a famed manufacturer of both confectionaries and pet food. What is this celestially-named company?  Answer: Mars
  9. The fourth-largest brick-and-mortar retailer in the U.S. by 2016 revenue is headquartered in Atlanta. What COLOR is the only non-white color in the brand's logo?  Answer: Orange (Home Depot)
  10. It is common practice in the finance and accounting industries to note which spreadsheet cells are "hard coded" by using what color font?  Answer: Blue
  11. The United Fruit Company was an American corporation that flourished in the early and mid-20th century. What fruit did United Fruit Company primarily cultivate and sell?  Answer: Bananas
  12. What type of investment is named after a Senator from Delaware and was established by the Taxpayer Relief Act of 1997? The defining factor of this type of investment is that contributions are not tax deductible.  Answer: Roth IRA
  13. Longtime Starbucks CEO Howard Schultz was the owner of what now-relocated NBA franchise from 2001-2006?  Answer: Seattle SuperSonics
  14. Unsurprisingly, what five-letter Excel formulas returns the yield on a security that pays periodic interest?  Answer: YIELD
  15. The Bretton Woods Conference, formally known as the United Nations Monetary and Financial Conference, was the gathering of hundreds of delegates from 44 Allied nations at the end of World War II to regulate international finances and development. In what U.S. state was the Bretton Woods Conference hosted?  Answer: New Hampshire
  16. What economics-related term also has definitions that mean "a problem that causes a decrease in some ability" and "the amount by which a person or team is behind in a game or contest?"  Answer: Deficit
  17. Both the tax preparation application TurboTax and the small business accounting program QuickBooks are products owned and sold by what publicly-traded company?  Answer: Intuit
  18. A CD is a savings instrument which typically earns more interest than a savings account but is bound by limits set within a contract. What does CD stand for?  Answer: Certificate of Deposit
  19. In the standard financial reporting metric EBITDA, what does the "A" stand for?  Answer: Amortization
  20. The International Monetary Fund (IMF) was formed in 1944 by the ideas of Harry Dexter White and John Maynard Keynes with objectives to secure financial stability, facilitate international trade, promote high employment and sustainable economic growth, and reduce poverty around the world. In what American city is the IMF headquartered?  Answer: Washington
  21. French–Lebanese–Brazilian businessman Carlos Ghosn escaped Japan in the middle of the night on December 30, 2019 by flying to Beirut while possibly hiding in a large black audio equipment box. Ghosn was facing trial in Japan and claimed he "escaped injustice." He was facing false accounting charges related to his 17 years as the CEO of what auto manufacturer?  Answer: Nissan
  22. About one third of the U.S. government's revenue came from liquor and alcohol until a 1913 Constitutional amendment allowed for a tax on what?  Answer: Income
  23. Often an elected position at the county level in the United States, what is the "C" title for a management-level position responsible for supervising the quality of accounting and financial reporting of an organization?  Answer: Comptroller
  24. Since 1980, what has been the largest U.S. public company bankruptcy filing?  Answer: Lehman Brothers
  25. What is the "N" term for preferential hiring of relatives and friends even though others might be more qualified for a specific position?  Answer: Nepotism
  26. What credit card company adopted a gladiator or centurion into their logo in 1958? Although the image has taken less prominence in the brand over time, it still appears on the company's traveler's cheques, charge cards and credit cards.  Answer: American Express
  27. October 29, 1929 is a day in which the Dow Jones industrial average dropped 11% in a single day and is commonly known by what dark two-word phrase?  Answer: Black Tuesday
  28. What is the "trashier" name for a "high yield bond" that is typically issued by companies with low credit ratings?  Answer: Junk bonds
  29. What is the "sunny" parent company of InvestorInfo, PitchBook, and ByAllAccounts?  Answer: Morningstar
  30. Charles H. Taylor is one of six businessmen that founded a company in 1872 which has continued to exist until the present day in Boston. The company was purchased in 2013 by Boston Red Sox and Liverpool F.C. owner John W. Henry for $70 million. What is the company?  Answer: The Boston Globe
  31. The Financial Accounting Standards Board (FASB) is a non-profit "standard-setting body" that establishes and improves the set of accounting principles used in the U.S. and known by what four-letter acronym?  Answer: GAAP
  32. What numerical chapter of bankruptcy under U.S. bankruptcy code allows a company to reorganize?  Answer: Chapter 11
  33. What "i" term signifies a permanent reduction in the value of a company's asset, typically a fixed asset or an intangible asset? The term started making major headlines during the dot com bubble when asset values after acquisitions were marked down significantly.  Answer: Impairment
  34. When the stock market index S&P 500 is referenced in the U.S., technically "S&P" no longer stands for anything. However, what did these two letters previously stand for?  Answer: Standard and Poor's
  35. In September 2020, the food delivery company Rappi raised an additional $150 million to further fund its expansion in what continent?  Answer: South America
  36. In the 1980s, Michael Milken rose to prominence by trading what type of bonds?  Answer: High Yield
  37. In January 2020, global payments company Visa acquired a financial technology startup for a price of more than $5 billion. The company provides the "plumbing" for linking bank accounts to payment apps so transfers can be easily sent over Wi-Fi or cellular networks. The company shares its name with a clothing pattern. What is the company?  Answer: Plaid
  38. A 401(k) is a type of tax-advantage defined-contribution account designed to help you save for what withdrawal from working life?  Answer: Retirement
  39. Zoox, Pony.ai, and Aurora are all technology startups that have collectively raised billions of venture capital dollars working in what specific field of software?  Answer: Autonomous vehicles
  40. Often used in the mortgage industry, what is the 16-letter term that refers to the likely ability of a borrower to repay debt?  Answer: Crediworthiness
  41. The credit risk on a mortgage loan in the US is often absorbed by one of three human-name-sounding federal agencies including Fannie Mae, Freddie Mac, and what third agency?  Answer: Ginnie Mae
  42. In accounting, the term "ROI" is often used to describe the financial performance of an asset. ROI stands for "return on" WHAT?  Answer: Investment
  43. You have a cube with has 7-inch sides. What is the surface area of the cube?  Answer: 294 square inches
  44. The Accounting Hall of Fame was created in 1950 at what large Ohio University?  Answer: Ohio State
  45. What mythical term was first popularized in 2013 by venture capitalist Aileen Lee to describe a startup with a market valuation of more than $1 billion?  Answer: Unicorn
  46. In the insurance business, what is the name for a person whose job it is to analyze statistics to calculate risks and price premiums accordingly?  Answer: Actuary
  47. "Delivering Happiness: A Path to Profits, Passion, and Purpose" is the title of a book by the founder of what company that Amazon acquired in 2009?  Answer: Zappos
  48. "The Oracle of Omaha" is a nickname often used to describe what legendary American investor and CEO of Berkshire Hathaway?  Answer: Warren Buffett
  49. The third-largest mortgage lender in the U.S. in 2019 was a bank that was founded in California in the 1850s. What company is this?  Answer: Wells Fargo
  50. What kind of security, which derives its value from an underlying asset or benchmark, began as a way to limit exchange-rate risk, but now encompasses a wide range of futures, forwards, options, and swaps?  Answer: Derivative
  51. A unicorn is a startup valued at more than $1 billion; what other mythical creature is often used to describe a startup that returns its entire fund?  Answer: Dragon
  52. Accountants use different methods of depreciation for tax purposes. What do the letters in the Acronym LIFO stand for?  Answer: Last In First Out
  53. In economics, what 9-letter word means simultaneously buying an asset in one market and selling the asset in another to take advantage of price differences between markets?  Answer: Arbitrage
  54. The demise of Arthur Andersen whittled the Big Four accounting firms down to Deloitte, Ernst & Young, KPMG, and what Oscar-helpers with a smushed name?  Answer: PriceWaterhouseCoopers
  55. As "side hustles" continued to increase in popularity, 2020 saw the breakout of box 7 from the 1099-MISC tax form. The new form is a 1099 dash what three-letter initialism? This typically shows income for untaxed freelance work.  Answer: NEC
  56. What institution is located at 701 E Byrd St in Richmond? This building houses one of the 12 branches of this institution across the United States which was created by Congress in 1913.  Answer: Federal Reserve Bank
  57. Generally considered a rough proxy for whether the rewards of an investment justify the risk, Nobel Prize winner Bill Sharpe created the eponymous ratio which divides investment return by what denominator?  Answer: Standard deviation
  58. Born in County Down to Roman Catholic parents in 1916, what Irish economist and politician served as Secretary of the Department of Finance in the 1950s, Governor of the Central Bank of Ireland in the 1970s, and a Senator in the 1980s?  Answer: T.K. Whitaker
  59. The Big Five U.S. accounting firms became the Big Four after the 2002 dissolution of what alliterative, Chicago-based concern?  Answer: Arthur Andersen
  60. Born in Bulgaria before attending Thomas Jefferson High School in Virginia and Stanford University in California, Vlad Tenev founded defunct trading company Celeris and then software company Chronos Research before eventually founding what still-functioning company in 2013?  Answer: Robinhood
  61. What actor starred opposite Anna Kendrick in the title role of the 2016 thriller "The Accountant?"  Answer: Ben Affleck
  62. The common financial index NASDAQ stands for National Association of Securities Dealers Automated WHAT?  Answer: quotations
  63. With a tagline that claims to be "The Economy Explained," what is the name of the NPR podcast/radio show that launched in the wake of the 2008 financial crisis and has continued for more than 1,000 episodes including spin-off launches such as "The Indicator?"  Answer: Planet Money
  64. Increasingly popular as a way to attain exposure to a wider array of investments, the financial term ETF most often stands for what three words?  Answer: Exchange Traded Fund
  65. As of 2018, the two countries hogging the most slots of the ten largest banks by assets under management are the U.S. and what landlocked Euro country?  Answer: Switzerland
  66. The Big Five U.S. accounting firms became the Big Four in 2001, because Arthur Andersen botched their audit of what Texas company?  Answer: Enron
  67. In January 2021, Janet Yellen became the first woman to serve as the United States Secretary of the Treasury. From 2014-18, she was the first woman to serve in which role?  Answer: Chair of the Federal Reserve
  68. What is the alphanumeric economic term that represents the money supply composed of physical currency and checkable deposits that is generally considers the most liquid portions of the money supply?  Answer: M1
  69. Policybazaar and ZhongAn Insurance are both technology-based insurance companies that have received large amounts of funding through the Vision Fund which is one of the world's largest venture capital funds and is associated with what Japanese telecom giant?  Answer: SoftBank
  70. Long before he played Arthur Jeffries on "The Big Bang Theory" or Papa Elf in "Elf," what comedian and actor was an accountant for a company called U.S. Gypsum?  Answer: Bob Newhart
  71. What document can be defined as a statement of financial position, listing a company’s assets, liabilities, and equity? It can be used to determine financial return and a business’s capital structure.  Answer: balance sheet
  72. Schlongberg Sachs and Total Bankers are fictional finance companies found in various installments of what vehicle-stealing video game franchise?  Answer: Grand Theft Auto
  73. What last name appears before the popular stock market indexes owned by the London Stock Exchange Group, one of which measures the 3,000 largest publicly held American companies, and another of which measures that index's 2,000 smallest companies?  Answer: Russell
  74. Founded in 1983 in Mountain View, CA, what accounting software was imagined as Quicken for small business owners?  Answer: QuickBooks
  75. What multinational technology and internet company, owner of Fitbit, launched its own Finance website in 2006, tracking stocks and earnings along with financial news?  Answer: Google
  76. Peter Tosh got a marijuana dealer to help him finance what 1976 album whose songs include "Ketchy Shuby" and "Why Must I Cry?"  Answer: Legalize It
  77. In finance, a REIT is short for what type of investment trust?  Answer: real estate
  78. American business "e"xecutive and philanthropist Joseph Deitch founded what Prize Foundation in 2018 to empower individuals and organizations that benefit the human experience?  Answer: Elevate
  79. Referring to efforts to verify identity, suitability, and risk in a business relationship, the fintech abbreviation KYC stands for "know your WHAT?"  Answer: customer
  80. "The Money Book for the Young, Fabulous, & Broke" and "Women & Money: Owning the Power to Control Your Destiny" are books by what longtime CNBC host?  Answer: Suze Orman
  81. Darrell Mullis and Judith Orloff wrote a book comparing the basics of accounting to running a lemonade stand called “The Accounting ______.” Fill in the blank, which makes accounting seem like something fun, such as jacks or parcheesi.  Answer: Game
  82. With a soaring valuation that reached more than $40 billion in the first half of 2021, what is the name of the Swedish fintech company that primarily features post-purchase payments (i.e. "buy now, pay later") and is headquartered in Stockholm?  Answer: Klarna
  83. What Boston-based private equity investment firm was co-founded by former Massachusetts governor and current Utah Senator Mitt Romney?  Answer: Bain Capital
  84. Founded in 2011 in San Francisco, what mobile-first personal finance company offers student loans, mortgages, and credit card services through mobile and desktop apps? This “S” company was founded by Mike Cagney and Ian Brady, among others.  Answer: SoFi
  85. The primary securities exchange of the Nordic countries is the Nasdaq branch in what guessable capital city?  Answer: Stockholm
  86. What multinational financial services company, founded by its namesake investor in 1971 in San Francisco, offers banking and wealth management services, as well as a stock trading platform? It advertises its quality advice, with commercials stating “talk to Chuck.”  Answer: Charles Schwab
  87. The general public learned a lot about the concept of conservatorships in 2021 thanks to what celebrity challenging her father’s role in managing her finances?  Answer: Britney Spears
  88. In September of 2021, President Nayib Bukele made what Central American country the first in the world to adopt a cryptocurrency as legal tender?  Answer: El Salvador
  89. Founded in 1971, the National Association of Securities Dealers Automated Quotations is better known as what stock exchange?  Answer: NASDAQ
  90. Hedge fund manager Bobby Axelrod's aggressive attempts to make money, and U.S. Attorney Chuck Rhoades's attempts to prosecute him, form much of the plot of what Showtime TV series?  Answer: Billions
  91. What two-word term is commonly used in the UK to describe a small to medium, often online-only, bank set up with the intent of competing with larger and more established institutions?  Answer: Challenger bank
  92. British bank HSBC's name is an abbreviation of "The Hongkong and ___ Banking Corporation Limited." What Chinese city's name goes in the blank?  Answer: Shanghai
  93. Also known as an acid test, what "rapid" two-word term means an indicator of a company’s short-term liquidity position, which measures a company’s ability to meet its short-term obligations with its most liquid assets?  Answer: Quick ratio
  94. If you're not flush with cash, one good way to finance a major renovation on your house is a HELOC, or WHAT WHAT line of credit?  Answer: Home Equity
  95. FICO, a score widely used to assess creditworthiness, is an abbreviation of an old company name, "Fair ___ Corporation." What name, which is also a man's first name, goes in the blank?  Answer: Isaac
  96. What American regional bank, mostly in the Mid-Atlantic region, has the naming rights for the stadium where the Baltimore Ravens play their home games?  Answer: M&T Bank
  97. The FinTech world hoped for a late 2021 boom in SPACs, or special-purpose acquisition companies that also get referred to as "WHAT check" companies?  Answer: Blank
  98. What word, once used to describe a medieval predecessor of chemistry, completes the classic 1987 George Soros book title, "The ___ of Finance?"  Answer: Alchemy
  99. What 2021 installment in the Call of Duty video game franchise shares its name with one of America's largest investment management firms?  Answer: Vanguard
  100. "Greed, for lack of a better word, is good," is an iconic quote from what movie character, a fictional financier played by Michael Douglas in the 1987 film "Wall Street?"  Answer: Gordon Gekko
  101. The emerging technology known as DeFi intends to place power into the hands of users without the need of Financial Institutions such as banks or exchanges. What is the full two-word name of DeFi?  Answer: Decentralized Finance
  102. Karen From Finance is the name of a queen from Melbourne who competed on the inaugural Down Under season of what competition reality series?  Answer: RuPaul's Drag Race
  103. Reflecting its headquarters at Love Field in Dallas, as well as an old marketing campaign in which in-flight snacks were called "love bites" and "love potions," LUV is the stock-ticker symbol of what directionally named airline?  Answer: Southwest
  104. What “S” venture capital film, founded in 1972 by Donald Valentine in Menlo Park, CA, shares its name with a large tree species that is one of the redwood tree types.  Answer: Sequoia Capital
  105. What is the four-word formal title of the UK position currently held by Rishi Sunak, roughly equivalent to the United States Secretary of the Treasury?  Answer: Chancellor of the Exchequer
  106. In the wake of the 2008 financial crisis, the federal government instituted TARP, which stood for "Troubled ___ Relief Program." What word goes in the blank?  Answer: Assets
  107. According to the Nikkei, Block's first investment in an Asian company is Kyash, a fintech startup based in what country?  Answer: Japan
  108. What “F” adjective describes a tangible, long-term asset that is not expected to be converted into cash in the upcoming fiscal year?  Answer: Fixed Asset
  109. The official name for Social Security in the United States is OASDI, which stands for "Old Age, Survivors, and Disability ___." What word goes in the blank?  Answer: Insurance
  110. In 2013, a software bug caused what financial technology company to erroneously credit customer Chris Reynold's account with 92 quadrillion dollars, although the error was quickly corrected?  Answer: PayPal
  111. Bribery allegations led to formal charges of campaign finance fraud being pressed in April 2022 against Brian Benjamin, the Lieutenant Governor, serving under Kathy Hochul, of what state?  Answer: New York
  112. An asset that you pledge as security for a loan is known as ______. Fill in the one word “C” blank, also the name of a 2004 movie in which cab driver Jamie Foxx gives a ride to hitman Tom Cruise.  Answer: Collateral
  113. Speaking of neutral: Cowa is a nature-friendly Bitcoin mining company, based out of what Alpine country that William Tell called home?  Answer: Switzerland
  114. The Ping An International Finance Centre is a 115-story-tall skyscraper located in what mainland Chinese city located just over the border with Hong Kong?  Answer: Shenzhen
  115. In finance, what term is used for traders who buy and sell securities on behalf of their company's clients, rather than for the company itself?  Answer: Flow traders
  116. Former J.P. Morgan Chase employee Bruno Iksil acquired what large mammalian nickname after losing the company a staggering $6.2 billion with a 2012 trade?  Answer: London Whale
  117. Based on the nonfiction book of the same name by Michael Lewis, what 2015 film stars Christian Bale and Steve Carell as financiers who play the market in the years leading to the 2007 housing-market crash?  Answer: The Big Short
  118. What 1937 book with a four-word title by Napoleon Hill, which purports to teach the secrets that can make you wealthy, has been called "the granddaddy of all motivational literature?"  Answer: Think and Grow Rich
  119. What "D" word, which literally means "money" in Spanish, has become a slang term for money in English?  Answer: Dinero
  120. Repping finance, pancakes, and orbiting stuff, the IMF, iHOP, and the ISS are initialisms that all contain what I-word?  Answer: International
  121. If you don’t repay a debt, what might a creditor place against your property (for example, your house) as collateral until you pay up?  Answer: Lien
  122. Founded in 2009 by Tim Chen and Jacob Gibson, what’s the name of the popular personal finance and investing website and app for money geeks?  Answer: NerdWallet
  123. If you sell a stock for more than it was worth when you bought it, it’s referred to as capital _____.  Answer: Gains
  124. Saying “I have to go to the ATM machine” is actually redundant because ATM stands for Automated ______ Machine.  Answer: Teller
  125. In economics, the Laffer curve describes the relationship between the rate of which compulsory financial charge and the resulting revenue? According to Benjamin Franklin, only this financial charge and death are certainties in life.  Answer: Taxes
  126. Fair Isaac Corporation came up with a way to calculate your creditworthiness, but you probably know the company as what four-letter acronym that's associated with your credit score?  Answer: FICO
  127. If you’re thinking about buying a mutual fund, take a look at the ______ ratio. This number (shown as a percentage) accounts for the costs of running the fund and gives you an idea of how much of your investment will go toward “paying” its management fee.  Answer: Expense
  128. What airline, headquartered in Florida, is listed on the NASDAQ with the symbol SAVE?  Answer: Spirit Airlines
  129. Used to calculate an individual's tax liability and meaning gross income minus certain payments made during the year, AGI stands for ___ Gross Income. What adjective goes in the blank?  Answer: Adjusted
  130. Which mega company’s industrial average shows you how 30 top stocks in the United States are performing and serves as a benchmark that you can compare your investments to?  Answer: Dow Jones
  131. Ryder Cup player Jamie Donaldson scratched his head about younger pros leaving the PGA for what three-letter Saudi-financed golf tour?  Answer: LIV
  132. If you’re borrowing money to finance your business and you want to know how much interest you’ll pay on it in a year, look for the APR. What is APR an acronym for?  Answer: Annual Percentage Rate
  133. The following sentence is the first line in the 2008 White Paper introducing what technological and financial concept? "Commerce on the Internet has come to rely almost exclusively on financial institutions serving as trusted third parties to process electronic payments."  Answer: Bitcoin
  134. There are a couple of “B” words that are important if someone dies and leaves a will. The first is “beneficiary,” which would be a surviving person that the deceased would like to leave things (including their money) to. What’s the other “B” word that describes the action of gifting assets to someone in a will?  Answer: Bequeath
  135. Which subfield of finance deals with government taxation and budgets, and is a key element of fiscal policy?  Answer: Public
  136. ______ finance—or DeFi for short—uses blockchain tech and smart contracts to avoid the need for banks or exchanges.  Answer: Decentralized
  137. With its nose all up in the Börse, the DAX is a stock index based in what Western European superpower?  Answer: Germany / Deutschland
  138. A financier is a traditional French tea cake made with flour ground from what nut whose French name is "amande?"  Answer: Almond
  139. If you want to find out your credit score, there are three agencies you can check with. The first two are Equifax and Experian. What’s the third?  Answer: TransUnion
  140. Gwen Guthrie declares "no romance without finance" and "you've got to have a J-O-B if you wanna be with me," in her 1986 R&B-soul song called "Ain't Nothin' Goin' On But the" WHAT?  Answer: Rent
  141. Which A-term applies to paying off a debt over time, usually with a set schedule of payments?  Answer: Amortization
  142. Which type of stock is higher-up on the chain of claim than common stock, but not as high up as bonds?  Answer: Preferred
  143. Which F term describes the year as it pertains to figuring out your business’s annual budget and other finances? For example, looking at quarterly statements and getting your taxes in order.  Answer: Fiscal
  144. Perhaps not the most conservative financial strategy, "B.M.F. (Blowin' Money Fast)" is a 2010 hit song from what alliterative rapper also known for "Hustlin'?"  Answer: Rick Ross
  145. U.S. Treasury bills and savings bonds are examples of _____- coupon bonds. You buy them at a deep discount at face value, and they don’t pay interest.  Answer: Zero
  146. Robotic Process ______ (RPA) has many uses, but it’s especially useful for taking some of the human “drudge work” out of handling finances. For example, the bots can be used to organize client info, prefill applications, and compile reports.  Answer: Automation
  147. What F-word term describes a contract that states a commodity will be bought or sold for a set price on a set date?  Answer: Futures
  148. When you were a kid, your grandparents might have bought you a savings ______—a long-term investment with little risk that pays a predictable rate of interest and is insured by the federal government.  Answer: Bon

What makes finance trivia so engaging?

Whether you work in the finance industry or not, chances are you're interested in money.

After all, who doesn't want to learn about how the world of business and investing works?

With the recent economic upheaval, there's been no shortage of finance news to keep us all informed - and sometimes a little baffled.

Where can you find finance trivia questions?

Water Cooler Trivia is your one-stop shop for all things trivia.

We have a wide range of quizzes on all sorts of topics, including finance.

If you're looking for something specific, like investment banking trivia questions, we've got you covered.

Just let us know what you are looking for and our team of trivia nerds will cook up the perfect quiz for you.

How can you create a finance trivia quiz?

If you're feeling competitive, why not create your own finance trivia quiz?

Our team is ready to respond to your requests with custom-made quizzes tailored to your needs.

Get started with a free four-week trial today!