154 Pop Music Trivia Questions (Ranked From Easiest to Hardest)

Updated Date:
August 17, 2025
Which companies play trivia with their co-workers every week?
lyft logo
amazon logoimpossible logo

Are you searching high and low for the best pop music trivia questions?

Just think – with all of this pop music trivia at your disposal, you could be the life of the party and win some serious bragging rights.

Whether you’re a fan of current hits or classic throwbacks, these questions will put your group's knowledge to the test.

Let's face it, we all love a good pop song.

They're catchy, make us feel good, and are just plain fun to listen to.

But how much do you really know about the singers and songs that make up your favorite genre?

Before we take a dive into our handpicked pop culture trivia questions and answers, we want to tell you a bit about Water Cooler Trivia.

Every week, Water Cooler Trivia will deliver fresh pop culture trivia quizzes straight to your inbox.

With plenty of trivia categories to choose from, there's something for everyone.

Oh, and the best bit?

We offer a four-week free trial - so you can take Water Cooler Trivia for a test drive without making any commitments.

154 Pop Music Trivia Questions Ranked From Easiest to Hardest (Updated For 2025)

1. In 2014, Megan Trainor was all about what low-end frequency in a musical range? (No treble!)

Answer: Bass


2. Harry Truman is the first of several U.S. Presidents named in what "flaming" 1989 number-one hit song by Billy Joel?

Answer: We Didn't Start The Fire


3. During Katy Perry's performance of "Swish Swish" on a 2017 episode of "Saturday Night Live," Russell "The Backpack Kid" Horning helped popularize what arm-swinging dance craze that also sounds like something you should use and do to practice good oral hygiene?

Answer: The Floss


4. “My World” was the 2009 debut EP of which Canadian teen pop idol who was certainly not “Sorry” that his mega-hit “Baby” got permanently lodged in your brain?

Answer: Justin Bieber


5. What 2013 Miley Cyrus song claims she came in like the titular construction item, and swings on the same item in the music video?

Answer: Wrecking Ball


6. Formed in 2005, Nick, Joe, and Kevin form what family pop rock band that rose to popularity on the Disney Channel? Their songs include “X”, “Leave Before You Love Me”, and “Sucker.”

Answer: Jonas Brothers


7. Whitney Houston recorded her own Billboard chart-topping cover version of Dolly Parton’s "I Will Always Love You" for what romantic 1992 film starring Kevin Costner as Houston’s hired protector in the movie?

Answer: The Bodyguard


8. Each of crooner Tony Bennett's final three albums before his death were duets: Love is Here to Stay with Diana Krall, and Cheek to Cheek and Love for Sale, both recorded with what pop superstar?

Answer: Lady Gaga


9. “At first I was afraid, I was petrified,” is the opening lyric of what 1978 groovy Gloria Gaynor hit?

Answer: I Will Survive


10. What 1982 Toto song, whose title is a continent, experienced a resurgence in popularity in 2018 when Weezer covered the song?

Answer: Africa


11. She went on to have a successful solo career and won a Grammy in 2002 for "Let Me Blow Ya Mind." Who was this artist, also the lead singer of No Doubt?

Answer: Gwen Stefani


12. Featured on her debut EP “The Time of Our Lives,” Miley Cyrus released a single on August 4, 2009 about a “Party in” what initialed geographical location?

Answer: The U.S.A.


13. In her 2005 hit “Hung Up” Madonna sampled “Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)” by which Swedish supergroup?

Answer: ABBA


14. Famed for her five-octave vocal range, which American pop singer is known as "Songbird Supreme", "Queen of Melisma", and "Queen of Christmas?"

Answer: Mariah Carey


15. Also the solo singer of "Oh Sherrie" and "Foolish Heart," Steve Perry is probably best known as the sometime frontman of what "Don't Stop Believin'" band?

Answer: Journey


16. What 1993 dance craze was brought into the world by Spanish group Los del Rio?

Answer: The Macarena


17. Which pop star left her teenage dreams behind when she dropped her third album, “Prism,” in 2013 with edgier hits like “Roar” and “Dark Horse?”

Answer: Katy Perry


18. What one-named pop star and former frontman of The Police got his name from a habit of wearing yellow-and-black-striped sweaters in his youth?

Answer: Sting


19. Led by co-founders Chris Martin and Jonny Buckland, name the British rock band who took home the Record of The Year honors for their 2003 single "Clocks" at the 46th Annual Grammy Awards in 2004.

Answer: Coldplay


20. Despite only recording three albums as a group, you could still call them "well-seasoned." With over 100 million record sales, what musical act is the best-selling girl group of all time?

Answer: The Spice Girls


21. They're out of this world! The winners of an MTV Video Music Award (VMA) receive a 12-inch statuette depicting someone of what occupation?

Answer: Astronaut


22. What is the stage name of the Canadian musician born Abel Makkonen Tesfay? This stage name might be seen on a calendar with poor spelling. This artist holds several chart records including being the first to simultaneously hold the top three positions on the Billboard Hot R&B Songs chart with "Can't Feel My Face", "Earned It," and "The Hills."

Answer: The Weeknd


23. Named after a 1950 blues song by Muddy Waters and a 1965 Bob Dylan hit, what magazine's list of “The 100 Greatest Artists of All Time” includes these top three selections: Elvis Presley, The Rolling Stones, and The Beatles?

Answer: Rolling Stone


24. Because she was disparagingly called a “cheerleader” by the former lead vocalist of the alternative rock band Hole, Gwen Stefani released “Hollaback Girl” as a diss track to what singer formerly married to Kurt Cobain?

Answer: Courtney Love


25. In 2008, which former NSYNC member, Madonna, and Timbaland only had “4 Minutes” to save the world when they recorded the chart-topping single from Madonna’s 11th studio album “Hard Candy?”

Answer: Justin Timberlake


26. Though the awards are split between her solo work and work as part of a group, which American singer has been awarded the highest number of VMAs, the highest number of Grammys awarded to a woman, and in 2022 performed her nomination for Best Song, "Be Alive", at the Academy Awards ceremony?

Answer: Beyonce


27. In the year 2000, Kentwood, Louisiana opened a museum dedicated to which 18-year-old songstress who, along with her siblings Bryan and Jamie Lynn, calls the town home?

Answer: Britney Spears


28. John Mellencamp released his 1982 hit single “Jack & Diane” using what unique ferociously mammalian surname as part of his performance name?

Answer: Cougar


29. What pop singer was, somewhat predictably, asked by TIME in an interview whether she always ordered a grande size at Starbucks? She responded with: "No, sometimes I get that venti, you know? Some days that’s what you need in your life... I love soy lattes. Obviously I don’t have dairy because I’m a vegan, but they taste out of this world to me."

Answer: Ariana Grande


30. Canadian pop star Justin Bieber partnered with what coffee-and-donuts chain in 2021 to rebrand their donut holes as "Timbiebs?"

Answer: Tim Hortons


31. Hey now! In 1999, “All Star” was the first single off which American rock band’s sophomore album, “Astro Lounge," which also featured hits like a cover of Barry White's “Can't Get Enough of You, Baby” and “Then the Morning Comes”?

Answer: Smash Mouth


32. "Burn," "U Got It Bad," and "Yeah!" are number-one hits by what one-named singer whose stage name is also a role that might be played by friends or family at a wedding?

Answer: Usher


33. In 2001, the American pop-rock band Train released a hit single about a girl with drops of which planet in her hair?

Answer: Jupiter


34. 'NSYNC members Chris Kirkpatrick and Joey Fatone are seen running atop a moving train but never die in the iconic video for what repetitively titled 2000 hit song?

Answer: Bye Bye Bye


35. Winning her first for "Fearless" and her most recent for "folklore", which American pop singer is the only solo female artist to have won three Grammy Awards for Album of the Year?

Answer: Taylor Swift


36. Although you might have never seen the film, the '80s film "Risky Business" is best known for the scene where a young Tom Cruise slides into a room wearing socks and underwear lip-syncing the lyrics to what singer's 1979 hit “Old Time Rock and Roll”?

Answer: Bob Seger


37. The singer of the monster 1980 hit “Jessie’s Girl," Rick Springfield was born in what country that's home to the town of Alice Springs and the sports venue Endeavour Field?

Answer: Australia


38. Model and actress Tawny Kitaen famously appeared in several 1980s music videos such as "Here I Go Again" and "Is This Love" for what reptilian rock band?

Answer: Whitesnake


39. By what feline stage name is the pop artist born Amala Ratna Zandile Diamini, who was responsible for the hits "Say So" (with Nicki Minaj) and "Kiss Me More" (with SZA), known?

Answer: Doja Cat


40. Her fellow cast members on the Mickey Mouse Club were Ryan Gosling, Keri Russell, and Justin Timberlake. Her first self-titled debut album in 1999 spawned three U.S. number-one singles: "Genie in a Bottle," "What a Girl Wants," and "Come On Over Baby (All I Want Is You)." Who is she?

Answer: Christina Aguilera


41. Who was the most streamed artist during the first ten years of the music service Spotify (2008 - 2018)? This Canadian rapper, singer, and songwriter performs under his real middle name.

Answer: Drake


42. What 2008 song by British rock band Coldplay is roughly derived from a Spanish phrase meaning “Long Live Life?”

Answer: Viva la Vida


43. In 2012, Taylor Swift released her fourth studio album with hits like “We Are Never Ever Getting Back Together,” “22,” and “I Knew You Were Trouble.” What was the colorful name of the album?

Answer: Red


44. In 2000, which preteen pop star (the little brother of a Backstreet Boy) had a hit with his cover of The Strangelove’s ‘60s bop, “I Want Candy?”

Answer: Aaron Carter


45. ABBA (1974, Sweden), Celine Dion (1988, Switzerland), Conchita Wurst (2014, Austria), and Loreen (2012, Sweden) were all winners of what popular and long-running music competition?

Answer: Eurovision


46. In the summer of 2023, country singer Luke Combs had a hit with "Fast Car," originally a hit for what singer-songwriter in 1988?

Answer: Tracy Chapman


47. What popular contemporary pop musician is known as "Mother Monster" to her fans all over the world, who are in turn known as "Little Monsters?"

Answer: Lady Gaga


48. What Cuban pop sensation, who first rose to prominence as part of the girl group Fifth Harmony from “The X Factor” TV show, has produced such recent hits as “Don’t Go Yet”, “Senorita”, and “Havana?”

Answer: Camila Cabello


49. Katy Perry has revealed that actress Scarlett Johansson was an inspiration for which 2008 hit?

Answer: I Kissed a Girl


50. With their song “Now and Then”, in 2023 what pop quartet achieved their 18th UK number one single, 54 years after their 17th?

Answer: The Beatles


51. Also a song by Elton John, a tour by Justin Bieber, a fragrance by Britney Spears, what "B" word is the title of both Cher's biggest-selling single and album?

Answer: Believe


52. Known for hits like "Good Luck, Babe!" and "Hot to Go," Missourian pop star Kayleigh Rose Amstutz is better known by what stage name that honors her late grandfather and not a religious building?

Answer: Chappell Roan


53. Despite being all of 30 years old, which former Disney star released a chart-topping song called “Used to Be Young” in 2023?

Answer: Miley Cyrus


54. Kimbra already had a top five album in New Zealand when she teamed up with Gotye for what 2012 multi-national chart-topping single?

Answer: Somebody That I Used to Know


55. All featuring in the new Broadway jukebox musical "& Juliet", the songs "Stronger", "Overprotected", and "...Baby One More Time", were all originally performed by which pop star and icon of the 1990s?

Answer: Britney Spears


56. What pop group co-founded by Nick and Drew Lachey could technically also be known as “36.67 Celsius?”

Answer: 98 Degrees


57. Hey, this isn't about optometry at all! "I just want you to know who I am" gets whined repeatedly at the end of "Iris," a '90s hit by what childish alt rock band?

Answer: Goo Goo Dolls


58. Hitting number one on the Billboard Hot 100 in August 2022, "Super Freaky Girl" is the latest smash song from what "Anaconda" rapper?

Answer: Nicki Minaj


59. A female Swedish singer born in 1979 had two U.S. Top 10 singles on her debut album: "Do You Know (What It Takes)" and "Show Me Love." Her first name is also a homophone for red-breasted songbirds of the family Petroicidae. Who is this singer?

Answer: Robyn


60. Before she opened for Taylor Swift or had a hit with “Feather,” what former Disney darling starred in the Boy Meets World remake, Girl Meets World with Rowan Blanchard?

Answer: Sabrina Carpenter


61. I Need To Know if you know this singer (and ex-hubsand of Jennifer Lopez) who received a Guinness World Record for his best-selling tropical/salsa albums.

Answer: Marc Anthony


62. Puerto Rican-born rapper Benito Antonio Martínez Ocasio, whose hits include "MIA" and "Dakiti," is better known by what evil, leporine stage name?

Answer: Bad Bunny


63. Before she topped the pop charts singing about her “Drivers License,” what singer-actress starred in Disney’s “High School Musical: The Musical: The Series?”

Answer: Olivia Rodrigo


64. In 2014, viewers of Lifetime’s “Dance Moms” were no longer the only people to know Maddie Ziegler’s name. At just 11 years old, she literally took the leap to stardom after being featured in the music video for “Chandelier” by which Australian singer-songwriter?

Answer: Sia


65. What was the one-word title of Jennifer Paige’s 1998 international hit single? In a different context, this word can mean to compress or squeeze.

Answer: Crush


66. What 1996 dance song was voted as VH1’s greatest one-hit wonder of all time? The dance associated with this song is still known today.

Answer: Macarena


67. "Moesha" was a popular 1990s sitcom starring what one-named pop singer, whose hits include "Sittin' Up in My Room" and "The Boy Is Mine," in the title role?

Answer: Brandy


68. “Who Will Save Your Soul” was the first song ever released from which American singer and songwriter’s 1995 debut studio album “Pieces of You”?

Answer: Jewel


69. Eddie Murphy and Magic Johnson appeared in the music video ‘Remember the Time’ in 1992, which one of the longest of all time. Who sung the song?

Answer: Michael Jackson


70. With over 100 million records sold, which group is regarded as the biggest selling boy band of all time? This group was formed in 1993.

Answer: Backstreet Boys


71. Which singer did Rolling Stone magazine claim "broke the internet" in 2023 by teaming up with Bizarrap to create a diss track aimed at her ex-partner Gerard Piqué?

Answer: Shakira


72. The late Pittsburgh rapper Mac Miller got namedropped by Ariana Grande in what break-up anthem that also gives gratitude to exes Pete Davidson and Big Sean?

Answer: Thank u, next


73. Mika released a hit song in 2007 named after which ‘50s Hollywood starlet who later became the Princess of Monaco?

Answer: Grace Kelly


74. What's the better known name of English pop star Charlotte Emma Aitchison, whose stage name is taken from the MSN Messenger display name she used as a young teen?

Answer: Charli XCX


75. What female rapper, whose legal name is Isis Naija Gaston, released a popular Billboard chart-topping remix of “Princess Diana” with Nicki Minaj on April 14, 2023?

Answer: Ice Spice


76. Due to having parents from the Balkan Peninsula, pop stars Dua Lipa, Bebe Rexha, Ava Max, and Rita Ora all speak what A-word Eastern European language?

Answer: Albanian


77. Bizzy Bone, Wish Bone, Layzie Bone, Krayzie Bone, and Flesh-n-Bone are the sweetly singing members of what Cleveland hip hop group?

Answer: Bone Thugs-N-Harmony


78. Daniel Powter is a Canadian singer-songwriter that rose to fame as his song spent five weeks atop the Billboard charts in 2005. The song featured prominently in video montages of American Idol contestants who were eliminated from the show. What was Powter's two-word smash hit?

Answer: Bad Day


79. Kesha (the artist formerly known as Ke$ha) broke out with her debut album “Animal” in 2010 with hits like “TiK ToK” and “Your Love is My Drug.” But she was actually first heard on the radio the year before on the song “Right Round” by which rapper?

Answer: Flo Rida


80. Michael Jackson’s highest selling album is Thriller which sold 66 million copies. However, what is his second highest selling album, at 45 million copies?

Answer: Bad


81. What song by SZA, which shares its rhyming title with a 2003 revenge movie, came in at #1 on Billboard's Best Songs of 2023 list?

Answer: Kill Bill


82. Which singer-songwriter from England topped the pop charts with her debut album “Lights” in 2010, and was nominated for her first Grammy for “Love Me Like You Do” (which she recorded for the “Fifty Shades of Grey” soundtrack) in 2015?

Answer: Ellie Goulding


83. What Taylor Swift pop album was covered by Ryan Adams in its entirety, even down to the name of the album? It included songs such as "Blank Space" and "Shake It Off."

Answer: 1989


84. According to the Spice Girls’ 1996 hit “Wannabe,” “If you wanna be my lover, You gotta get with my” what?

Answer: Friends


85. In what Swiss resort was the first Eurovision contest held in 1956, with the host country winning?

Answer: Lugano


86. Madonna, Kid Rock, and the White Stripes are just a few of the popular music stars associated what what U.S. state, which is perhaps best known for the genre which includes The Temptations, Berry Gordy, and Stevie Wonder?

Answer: Michigan


87. "Cold Hearted," "Straight Up," "Opposites Attract," and the title track are the four number-one hits from what 1988 album by Paula Abdul?

Answer: Forever Your Girl


88. Country legends like Linda Martell, Willie Nelson, and Dolly Parton are all featured on a 2024 album by what artist? Also featured are numerous rising Black country stars like Shaboozey, Tanner Adell, and Brittney Spencer.

Answer: Beyonce


89. "Save Me, San Francisco" is a 2009 multiplatinum album by what rock band who've aptly laid down a lot of tracks?

Answer: Train


90. What planetary pop star did Lady Gaga team up with to record the number-one 2024 hit "Die With a Smile?"

Answer: Bruno Mars


91. What one-named artist took home the Best Rap Album Grammy Award in 2025 for "Alligator Bites Never Heal?"

Answer: Doechii


92. What celebrated American actress has also had a song on the Billboard Hot 100 charts—the title track of the 2008 film version of "Mamma Mia!"?

Answer: Meryl Streep


93. Wizkid is a singer, songwriter, and one of the most successful African artists ever. What country does he come from?

Answer: Nigeria


94. At the age of 13, which teen went viral for her pop music video on YouTube in 2011 that instructed us all to get down on Friday?

Answer: Rebecca Black


95. “Ella Baila Sola” by Eslabon Armado and rapper Peso Pluma topped the global Billboard Charts in the first half of 2023. What country is Pluma from?

Answer: Mexico


96. Which one-hit wonder pop band consisting of a trio of brothers is best known for a single released from their album “Middle of Nowhere” in 1997?

Answer: Hanson


97. What's the name of Taylor Swift's 10th studio album, which includes tracks like “Lavender Haze,” “Anti-Hero,” and “Maroon?"

Answer: Midnights


98. Described by Entertainment Weekly as a “therapeutic banger,” what is the name of the 2020 dance-pop hit by Lady Gaga and Ariana Grande?

Answer: Rain on me


99. Born with the name Onika Tanya Maraj in 1982, rapper Nicki Minaj was born in which Caribbean country?

Answer: Trinidad and Tobago


100. “Breakaway” was a hit for Kelly Clarkson, the first track on her sophomore album of the same name. But the jam was actually written by which punk rock chic of the early 2000s?

Answer: Avril Lavigne


101. "Who killing them in the UK? Everybody gonna say 'You, K!'" raps Kanye West in a featured appearance of what 2008 song by London-born rapper Estelle?

Answer: American Boy


102. Getting ready for the upcoming flick from Greta Gerwig, Nick Minaj and Ice Spice dropped what summer 2023 bop that samples the classic “life in plastic, it’s fantastic” hit by Aqua?

Answer: Barbie World


103. In October 2022, "Heat Waves" tied the record for longest consecutive time spent on the Billboard Hot 100. With its 90th week on the list, the song tied "Blinding Lights" by The Weeknd for the record. What band sings "Heat Waves?"

Answer: Glass Animals


104. Peter Gene Hernandez is the real name of what famous pop star who was born in Honolulu, Hawaii on October 8, 1985?

Answer: Bruno Mars


105. Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, who goes by a one-word stage name, has said that she added an "e" at the end of the name to make it feel more feminine. Who is this "Melodrama" signer?

Answer: Lorde


106. I guess the flag is a big plus: Although she was born and raised in Quebec, Canada, Celine Dion represented what country in the 1988 Eurovision contest?

Answer: Switzerland


107. His life's been quite a trip! Before becoming a judge on American Idol, Randy Jackson was probably best known for playing bass guitar for which Steve Perry-fronted band on their album Raised on Radio?

Answer: Journey


108. What 2019 single galloped to the top of the Billboard Hot 100, staying at #1 for a record-breaking nineteen weeks?

Answer: Old Town Road


109. "Olivia Rodrigo: driving home 2 u" is a movie about Olivia's trip from Salt Lake City to L.A. while writing her debut album titled what?

Answer: SOUR


110. Although she's since been surpassed by Drake and Taylor Swift, what artist's 2005 single "Hung Up" gave her a 36th top ten US hit, then the most of all time?

Answer: Madonna


111. The bossa nova beat of the Clash's 1982 song "Straight to Hell" was memorably sampled in 2008 by M.I.A. for what worldwide hit?

Answer: Paper Planes


112. Cincinnati is the hometown of what “brotherly” R&B act, that had a series of hits from the 1950s to the 1970s, such as “That Lady” and the original version of “Twist And Shout?”

Answer: Isley Brothers


113. Pop singer Camila Cabello was born in Cojímar, a district of which capital city?

Answer: Havana


114. Sia Isobelle Furler, better known by the stage name "Sia", is famed for her split white and black hair, large bows, and songs such as "Chandelier" and "Cheap Thrills". What country is she from?

Answer: Australia


115. In 1991, who was “so glad” she had a hit with “Baby, Baby,” the first single off her eighth album, “Heart in Motion?”

Answer: Amy Grant


116. Which American singer-songwriter’s albums, “The Spirit Room” and “Hotel Paper,” were in heavy rotation in the early 2000s with hits like “Everywhere,” “Are You Happy Now?,” and “Breathe?”

Answer: Michelle Branch


117. Bounce, a genre of hip-hop that includes call-and-response motifs and which is represented by stars like Big Freedia, is associated most closely with what Southern U.S. city?

Answer: New Orleans


118. Everyone remembers Kanye West interrupting Taylor Swift at the 2009 Video Music Awards when she was accepting an award for Best Female Video. However, for which song/video was Swift accepting the award for?

Answer: You Belong With Me


119. What name is shared by both the cartoon band led by the eponymous shark Jabberjaw in a 1960s TV show, and the influential production duo of Chad Hugo and Pharrell Williams?

Answer: The Neptunes


120. ABBA is the highest-selling musical act from Sweden, but what pop-rock duo, consisting of Marie Fredriksson and Per Gessle, comes second, beating out Ace of Base, Avicii, and The Cardigans?

Answer: Roxette


121. What girl group consisting of Jade Thirlwall, Perrie Edwards, and Leigh-Anne Pinnock, rose to prominence after winning the first British “X Factor” in 2011? Their two word name implies they are a small combination, and indeed only have 3 members (previously 4).

Answer: Little Mix


122. Known for singles (and videos) such as "Take On Me," 1980s pop group a-ha came from what Scandinavian country?

Answer: Norway


123. In 2006, which American alt-rock band released “Call Me When You’re Sober” (which had actually leaked online before it was officially released as a single from their album “The Open Door”).

Answer: Evanescence


124. Michael Jackson was first dubbed “The King of Pop” at the 1989 Soul Train Awards by what star of "Cleopatra" and "Who's Afraid of Virginia Woolf"?

Answer: Elizabeth Taylor


125. What rapper and singer first rose to prominence after auditioning for the Glee Project in 2011, and later released the albums “Carnival” and “Miss You A Little?” His last name sounds like a climbing woody-stemmed grape plant.

Answer: Bryce Vine


126. The Weeknd, Nicki Minaj, and Doja Cat are all multi-time collaborators with which female pop star and former coach on “The Voice?”

Answer: Ariana Grande


127. Although she's never won a Grammy, she has won multiple Grammis—the Swedish equivalent of The Grammys—including three song of the year awards for “Be Mine” (2006), “Dancing on my Own” (2011), and “Missing U” (2019). Who is she?

Answer: Robyn


128. Escovedo" is the full last name of what singer and drummer, who rose to fame in the 1980s for her collaborations with Prince and the song "This Glamorous Life?

Answer: Sheila E.


129. For what single did the alternative rock band from Wasilla, Alaska, Portugal. the Man, win the 2018 Grammy for "Best Pop Duo/Group Performance"?

Answer: Feel It Still


130. Famous for their hit “All the Things She Said” in the early 2000s, pop duo tATu hail from which country found in Europe?

Answer: Russia


131. Lonnie Rashid Lynn, Jr was born in Chicago's Hyde Park neighborhood to a former professional basketball player and educator. After almost a dozen years in the music industry, he earned his first (of many) acting credits in 2003, appearing on the sitcom "Girlfriends." What one-word moniker is he better known by?

Answer: Common


132. Before settling on their final name, this band was called “Mother McCree’s Uptown Jug Champions” and “The Warlocks.” Under what name did their career really take off?

Answer: Grateful Dead


133. Michael Jackson (and his brother Jermaine) provided background vocals for the 1984 hit song "Somebody's Watching Me" by what musician?

Answer: Rockwell


134. It’s a fact that we’re gonna get down to it, so tell me: In 2003, “Why Can’t I?” was a chart-topping, certified gold single off which American singer-songwriter’s self-titled album?

Answer: Liz Phair


135. "Hallucinate", "Levitating", and "Don't Start Now" are among the pop and disco inspired singles taken from which somewhat contradictorily named Dua Lipa album released in 2020?

Answer: Future Nostalgia


136. Fireboy DML and Ed Sheeran collaborated on a 2021 song that became a hit in 2022. What is the name of this song, also a country in South America?

Answer: Peru


137. Before her original song “One Day” went viral on TikTok and her singles “You Broke Me First” and “greedy” became international hits, which Gen Z pop star was known for being the first Canadian to be a finalist on the reality show So You Think You Can Dance?

Answer: Tate McRae


138. Mitsuki Miyawaki is the real name of what Japanese-American singer-songwriter behind albums like Be the Cowboy, Laurel Hell, and 2023's The Land is Inhospitable and So Are We?

Answer: Mitski


139. 2001's "Hit 'Em Up Style (Oops!)" was the debut single for what colorfully named R&B singer-songwriter?

Answer: Blu Cantrell


140. English singer Robin Scott had his greatest success performing as what letter of the alphabet, under which he released the song “Pop Muzik” in 1979?

Answer: M


141. What is the yoink-able two-word name shared by a 1971 Rolling Stones album and an Aussie indie rock band formed in Sydney in 2008?

Answer: Sticky Fingers


142. In September 2010, millions of viewers were in shock and awe after seeing Lady Gaga sport her infamous meat dress to what awards show?

Answer: MTV Video Music Awards


143. In 2008, Leona Lewis topped the global pop charts with “Bleeding Love,” but the song was originally written and recorded by which former member of the boy band Dream Street who also played JR Chandler for a few years on “All My Children?”

Answer: Jesse McCartney


144. Adele has released four studio albums to date, each titled with a two-digit number. If you added up these four numbers, what would the result be? It's still a two-digit number.

Answer: 95


145. The Beatles have the record for the most songs to reach number 1 on the Billboard Hot 100, but which artist, who had 19 songs hit number 1 between 1990 and 2019, has the record for an individual?

Answer: Mariah Carey


146. Their name sounds like it’s just one dude, but it’s actually a group of Danish dudes with a hit song that reminded you that once, you were 7 years old. It became a chart-topping hit after they performed it on Conan in 2015.

Answer: Lukas Graham


147. Also known as SNSD, what South Korean female group formed in 2007, currently with eight members, has had international success with songs such as “Gee?” They have a message of positivity and female empowerment.

Answer: Girls' Generation


148. Michael Jackson got the nickname ‘King of Pop’ at the 1989 Soul Train Awards, when he was described as the “true king of pop, rock, and soul” by which Hollywood legend?

Answer: Elizabeth Taylor


149. What was the name of the founder of the groups *NSYNC and Backstreet Boys, who was later jailed for 25 years for defrauding investors in his company?

Answer: Lou Pearlman


150. In 2009, which American electropop band that gave us “Snakes on a Plane (Bring It)” released a jam with Leighton Meester called “Good Girls Go Bad?”

Answer: Cobra Starship


151. Better Oblivion Community Center and boygenius are "supergroups" that include what singer-songwriter behind the 2020 album Punisher?

Answer: Phoebe Bridgers


152. Dembow is a genre of music, an offshoot of reggaeton, which became popular in what Caribbean nation before spreading to the rest of Latin America?

Answer: Dominican Republic


153. "Chicha" is a Peruvian subgenre of what musical genre found in South and Central America, having originated in coastal Colombia?

Answer: Cumbia


154. By what name is the K-Pop boy band BTS also known? They debuted in 2013 in Korea with the album "2 Cool 4 Skool."

Answer: Bangtan Boys

What makes pop music trivia so engaging?

For one, it's the perfect way to test your knowledge of songs, singers, and musical history.

Plus, with so many songs out there, the possibilities for pop music trivia questions are endless.

To help you get started, we've put together a list of 175 pop music trivia questions and answers on your favorite hits.

From chart toppers to one-hit wonders, these questions cover a range of artists and genres.

How can you create the perfect pop music trivia quiz?

With Water Cooler Trivia in your corner, of course!

As the leading provider of trivia quizzes, we can help you create a quiz that's tailored to your interests.

In just a few clicks, you'll have a professional-grade quiz that's ready to share with friends, family, and co-workers.

Every week, you'll receive a new trivia quiz with fresh content.

Better yet, you can enjoy quizzes without spending a dime initially.

Get started with a free four-week trial today!

Is there an error in one of our questions?

We do everything we can to ensure that Water Cooler Trivia's questions are appropriate, relevant, and accurate. Our database has tens of thousands of questions, so we don't always get it right. If you see a question that needs editing, we would love if you let us know here or email quizmaster@watercoolertrivia.com.

Celebrating brains
1,200 companies play Water Cooler Trivia every week
Learn MoreWeekly Trivia For Your Office →