25 Thanksgiving Trivia Questions (For The Dining Table)

Written by:
Eli Robinson
Posted:
August 14, 2022

Are you looking for the ultimate source of Thanksgiving trivia questions?

Finding the best Thanksgiving trivia questions is a daunting task, especially if you're hosting a holiday party or family gathering.

Whether you're looking for questions to use as icebreakers or simply want to keep the conversation flowing, we've got you covered.

Before we dive into the Thanksgiving trivia questions and answers, we want to tell you a bit about Water Cooler Trivia.

You can host a trivia night with family and friends using our Thanksgiving trivia questions.

If you're ready to give Water Cooler Trivia a try, you can sign up for a four-week free trial.

We also offer a wide range of other holiday trivia questions, like our Christmas trivia questions and Hanukkah trivia questions.

Now, onto the Thanksgiving trivia!

25 Thanksgiving Trivia Questions (For The Dining Table)

  1. What autumn holiday was described by writer O. Henry as "the one day that is purely American?"  Answer: Thanksgiving
  2. What landmark NYC event began as a way to celebrate Christmas and as a retail expansion in 1924 before shifting earlier in the annual calendar by 1927?  Answer: Macy's Thanksgiving Day Parade
  3. Used as a punishment in the 2018 film "The Secret Life of Bees" and as a critical plot point in 1992's "My Cousin Vinny," what dish of boiled cornmeal came from a Native American Muskogee tribe's recipe in the 16th century?  Answer: Grits
  4. In 2011, an online petition was started to protest what oft-decried rock band from providing the halftime entertainment of a Thanksgiving NFL game in Detroit? More than 50,000 people signed the petition. The band's name is also a football-related term.  Answer: Nickelback
  5. There is a Native American tribe that viewed owls as a protective symbol from danger. This tribe share its name with the setting of the TV show "Parks and Recreation." What is this tribe?  Answer: Pawnee
  6. What year was the celebration that is most commonly considered to be the first Thanksgiving?  Answer: 1621
  7. How many days did the first Thanksgiving celebration last?  Answer: 3
  8. Under which president did Thanksgiving become an annual holiday?  Answer: Abraham Lincoln
  9. In what decade did both the Macy’s Thanksgiving Day Parade and America’s Thanksgiving Parade start?  Answer: 1920's
  10. Which president was the first to give a turkey a presidential pardon?  Answer: Ronald Reagan
  11. What is the wobbly red piece of flesh on top of the beak of a turkey?  Answer: A snood
  12. What state raises the most turkeys?  Answer: Minnesota
  13. In what century were the first pumpkin pies as we know them made?  Answer: 17th century
  14.  Thanksgiving in the USA is celebrated on the fourth Thursday of November, but when is Canada’s Thanksgiving?  Answer: The second Monday of October
  15. How do both Macy’s Thanksgiving Day Parade and America’s Thanksgiving Parade conclude?  Answer: With the arrival of Santa Claus
  16. What are turkey chicks called?  Answer: Pults or turkeylings
  17. Rory and Lorelai work to squeeze in four holiday dinners in "A Deep-Fried Korean Thanksgiving," an episode from what TV series?  Answer: Gilmore Girls
  18. A Mr. Bean Christmas special bit inspired a "Friends" Thanksgiving gag of what sandwich-lovin' character getting his head stuck in a turkey?  Answer: Joey
  19. Eating a bucket of KFC will make you just as sleepy as a big ol' helping of Thanksgiving turkey, since most poultry contains about the same amount of what T-word amino acid?  Answer: Tryptophan
  20. Way before Plymouth, Spanish explorers celebrated a Thanksgiving feast with the Timicua, near the eventual site of the Castillo de San Marcos in what Atlantic Coast state?  Answer: Florida
  21. According to the Lydia Child poem "Thanksgiving Day," it's just "over the river, and through the wood" to reach the house of what relative?  Answer: Grandfather
  22. Don't say turkey: Vaccinium macrocarpon is the scientific name of what Thanksgiving staple?  Answer: Cranberry
  23. Filmed on Thanksgiving by Martin Scorsese, "The Last Waltz" is a classic concert film about what classic rock band with about the most generic name ever?  Answer: The Band
  24. What president officially made Thanksgiving a US national holiday, marking the last Thursday in November on everybody’s calendar? This president had particular pressure to bring the country together for a friendly dinner.  Answer: Abraham Lincoln
  25. "The One With the Embryos," "The One With All the Thanksgivings," and "The One After Vegas" are notable episode titles from what long-running sitcom?  Answer: Friends

What makes Thanksgiving trivia so engaging?

For one, it's a holiday that everyone can relate to.

Thanksgiving is a time when friends and family come together to feast on delicious food and share memories.

It's also a time to reflect on what we're grateful for.

This holiday spirit makes Thanksgiving the perfect time to host a trivia night.

Not only will you be able to bond with your loved ones, but you'll also be able to test your knowledge of all things Thanksgiving.

Where can you find the best Thanksgiving trivia for kids?

If you're looking for Thanksgiving trivia questions for kids, you can find them right here at Water Cooler Trivia.

We offer a wide range of trivia question sets that are perfect for kids of all ages.

Our trivia sets are ideal for family gatherings, holiday parties, and more.

Using Water Cooler Trivia, you can receive a new trivia quiz every week, straight to your inbox.

Get started with a free four-week trial today!