153 1990s Trivia Questions (Ranked from Easiest to Hardest)

Updated Date:
August 9, 2025
Which companies play trivia with their co-workers every week?
lyft logo
amazon logoimpossible logo

The 1990s was a decade of great change and technological advancement. It was a time of grunge music, boy bands, and the rise of the internet. It was also a decade of political and social upheaval, as well as significant cultural shifts. In this list of 1990s trivia questions, we will test your knowledge of the people, events, and pop culture that defined the decade.

From the Gulf War to the impeachment of President Bill Clinton, these questions will cover a wide range of topics. You will learn about the major events that shaped the world during the 1990s, as well as the popular culture that defined the decade. You will also discover the personalities and celebrities that rose to fame during this time. Whether you're a history buff, a fan of 90s pop culture, or just someone who loves trivia, this list of 1990s trivia questions is sure to challenge and educate you.

So, grab a pen and paper, and get ready to test your knowledge of the decade that brought us Nirvana, Friends and the World Wide Web. Let's see how well you remember the 1990s!

153 1990s Trivia Questions Ranked From Easiest to Hardest (Updated for 2025)

1. Phillip Calvin McGraw rose to fame as a regular guest on “The Oprah Winfrey Show” in the late 1990s. Ultimately, what was the name of his own program that offered advice in the form of "life strategies" from his life experience as a clinical and forensic psychologist?

Answer: Dr. Phil


2. What is the name of the stock market bubble that occurred in the late 1990s fueled by investment in Internet-based companies? The common name of this stock market bubble takes its name from a top-level domain in the Domain Name System. Other top-level domains include “edu” and “org.”

Answer: Dot-com bubble


3. What 1997 N64 video game, widely cited as one of the greatest of all time, features James Bond up against a criminal syndicate and is named after the 1995 film in the Bond franchise?

Answer: GoldenEye


4. Just down the street from Monica's apartment, Central Perk was a fictional coffee shop and gathering spot for the title characters of what long-running sitcom?

Answer: Friends


5. In the 1990s, what illness previously thought to be confined to cattle was found to have expanded to impact livestock, other animals, and even humans?

Answer: Mad Cow's Disease


6. If you’ve ever “shipped” two fictional characters, you have the online fandom of which ‘90s classic scifi show to thank for coming up with the term to describe their impassioned support of a relationship between two alien-hunting FBI agents?

Answer: The X-Files


7. Including the Oscar-winning "You'll Be in My Heart," Phil Collins provided the songs for what vine-swinging 1999 Disney animated film?

Answer: Tarzan


8. What African American author and activist was beaten by Los Angeles police in 1991? When the police officers were not convicted in their 1992 trial, despite video evidence of the incident, the ruling on this man’s charges started the Los Angeles riots.

Answer: Rodney King


9. Jaleel White wore famously huge glasses playing Steve Urkel on what long-running sitcom of the 1990s?

Answer: Family Matters


10. "For Harry and Lloyd, every day is a no-brainer" is a tagline that appeared on posters for what 1994 Jim Carrey movie?

Answer: Dumb and Dumber


11. Voice actor Elwood Edwards recorded the famous “You’ve got mail!” announcement (as well as “Welcome,” File’s done,” and others) on a tape deck in his home. You’d know his voice if you had which Internet service provider in the 1990s?

Answer: AOL


12. The standard for instant messaging in the 1990s was a technology that went by the abbreviation “AIM” as it was developed and provided to subscribers of what service provider?

Answer: America Online (AOL)


13. What fitness program is said to have originated in the 1990s when Colombian aerobics teacher Alberto Perez subbed salsa and merengue for his normal workout-class music?

Answer: Zumba


14. What logistics company's orange and purple corporate logo was created in 1994 and has a hidden arrow between the two penultimate letters?

Answer: FedEx


15. "Zombie" and "Linger" were two of the biggest 1990s hits for what kidney-friendly Irish rock band fronted by Dolores O'Riordan?

Answer: The Cranberries


16. What mammalian genre of sex toy boosted in popularity in the 1990s after its appearance in the 1998 “Sex and the City” episode entitled “The Turtle and the Hare?”

Answer: Rabbit


17. After the breakup of Nirvana in 1994, Dave Grohl went on to found what alliteratively named Seattle band?

Answer: Foo Fighters


18. Aunt Viv's husband, Uncle Phil, runs for Superior Court Judge against his former law school mentor in an episode of what 1990s sitcom?

Answer: The Fresh Prince of Bel-Air


19. What were the names of the two rappers who were the focal points of the East Coast and West Coast hip hop rivalry that ultimately led to both of their deaths in the mid 1990s?

Answer: 2Pac and Biggie Smalls


20. What "Mississippi Girl" spent most of the 1990s atop the Country Music charts and now stars as Margaret Dutton in "1883," a spin-off of "Yellowstone"?

Answer: Faith Hill


21. What athletic and fitness apparel company began in the late 1990s by launching their Heatgear and Coldgear products? Their 2003 commercial with the tagline "Protect This House" raised their profile another level, and in 2004 they became the official outfitter of Maryland athletics. By 2010, they were a billion dollar brand.

Answer: Under Armour


22. Set in Detroit, what 1990s sitcom featured real-life identical twins Tia and Tamera Mowry as siblings who were separated at birth and reunited as teenagers?

Answer: Sister, Sister


23. The fictional Atlanta interior decoration firm of Sugarbaker and Associates was the center of the action of what sitcom of the 1980s and 1990s?

Answer: Designing Women


24. What superstar sheep, who became the first mammal cloned from an adult somatic cell when she was born in 1996, was named after a legendary country musician?

Answer: Dolly


25. Quoting “you have died of dysentery" didn’t come from “Grey’s Anatomy” or “House, M.D.”—it’s a throwback to which computer lab pioneering game from your ‘90s childhood?

Answer: The Oregon Trail


26. Spencer Elden is most famous as the baby swimming toward a dollar bill on the iconic cover of what 1991 Nirvana album?

Answer: Nevermind


27. If you were a kid in the ‘90s, when you weren’t looking for Waldo in the pages of a book, you might have wondered “where in the world” a certain trenchcoat-clad criminal mastermind was. What was the name of the ACME Detective Agency’s nemesis?

Answer: Carmen Sandiego


28. What popular band of young men released the hit music video “As Long As You Love Me” in 1997? It was a big hit on the longplay charts for Nick Carter, AJ Maclean, and others.

Answer: Backstreet Boys


29. Nike's 1990s commercial titled " The Morning After" explored a satirical view of what might face runners on what "post-apocalyptic" date?

Answer: 36526


30. The 2005 movie “Jarhead” is about a U.S. Marine’s experience in fighting in which 1990s conflict?

Answer: Persian Gulf War


31. What 1996 romantic comedy was nominated for five Academy Awards and was the origin of the following quotations? "Show me the money." "Help me help you." "You had me at hello."

Answer: Jerry Maguire


32. What numerically named 1995 film about two detectives tracking down a serial killer was the second feature film directed by David Fincher?

Answer: Se7en


33. Irish singer-songwriter Sinead O'Connor received a lifetime ban from “Saturday Night Live” after ripping up a photograph of what world figure during her 1992 performance?

Answer: Pope John Paul II


34. Her life tragically cut short in 1995 by a former employee, what Texas-born one-named singer was known as "The Queen of Tejano Music"?

Answer: Selena


35. What space telescope became notorious for its technical issues, thanks to a badly installed mirror, immediately after it was launched into orbit in 1990?

Answer: Hubble Space Telescope


36. Zigazig-ah! What word for a person who aspires to look or act like someone else, is the title of the only Spice Girls song to hit number one on the U.S. Billboard charts?

Answer: Wannabe


37. What Green Bay Packers quarterback of the 1990s and 2000s played in a record 297 consecutive regular games?

Answer: Brett Favre


38. What actor hosted the Academy Awards a whopping six times during the 1990s? His nine total hosting stints are second only to Bob Hope's nineteen.

Answer: Billy Crystal


39. "Toy Story" was the first Pixar film released. Starring Dave Foley as a clumsy inventor ant and Kevin Spacey as a jerk grasshopper, what 1998 film was Pixar's second?

Answer: A Bug's Life


40. What's the name of the fictional 56-carat blue diamond that appears in the movie “Titanic”? Appropriately, the name also describes the place the diamond ends up at the end of the film.

Answer: The Heart of the Ocean


41. The most watched episode of a TV show in the U.S. during the 1990s entitled "One for the Road", and was the finale episode of what sitcom that is named after the location in which it takes place?

Answer: Cheers


42. Based on a Jeanne-Marie Leprince de Beaumont fairy tale of the same name, what 1992 Disney film made history as the first animated movie to be nominated for Best Picture at the Academy Awards?

Answer: Beauty and the Beast


43. The most successful pinball machine of all time has sold over 20,000 units since its early 1990s release. Like many pinball machines, its theme was based off a pop cultural phenomenon and contains objectives such as "The Mansion," "Graveyard," "THING," and "Fester's Tunnel Hit." What piece of pop culture is this machine designed around?

Answer: The Addams Family


44. What talking paper fastener, who served as a virtual assistant in Microsoft Office programs from 1997 until the mid-2000s, will be making a comeback as an emoji, according to the company?

Answer: Clippy


45. Melissa Joan Hart played which “darling” teen who “explained it all” on a Nickelodeon sitcom that ran from 1991-1994?

Answer: Clarissa


46. If you were a kid in the ‘90s, you probably begged your parents to buy you a box of which fruity gummy candies that unleashed an explosion of gooey flavor when you bit into them?

Answer: Gushers


47. One of the first mainstream portrayals of gay marriage on U.S. television, "The One with the Lesbian Wedding" was an episode of what TV show, which attracted mild controversy and censorship when it first aired in 1996?

Answer: Friends


48. What is the name of the German board game, invented in the 1990s, where players compete to settle, build, and connect cities on an island game board comprised of hexagonal tiles?

Answer: Catan


49. In 1997, David Wolf became the first American to vote from where? A Texas state law enabled him to do so.

Answer: Space


50. Bill Pullman played the role of President Thomas J. Whitmore, a former fighter pilot and Gulf War veteran, who delivered a highly-acclaimed fictional speech in what 1990s action movie?

Answer: Independence Day


51. In Barbie’s office, there’s a picture of her debating George H.W. Bush, Bill Clinton, and H. Ross Perot in front of PBS’s Jim Lehrer, during her first presidential run way back in what 1990s year?

Answer: 1992


52. Brian Mulroney, Kim Campbell, and Jean Chrétien each served during some part of the 1990s as Prime Minister of what country?

Answer: Canada


53. "Bart Gets Hit By a Car" and "Realty Bites" are 1990s episodes featuring ambulance-chasing lawyer and real-estate agent Lionel Hutz on what TV series?

Answer: The Simpsons


54. All featuring in the new Broadway jukebox musical "& Juliet", the songs "Stronger", "Overprotected", and "...Baby One More Time", were all originally performed by which pop star and icon of the 1990s?

Answer: Britney Spears


55. In 1997, Diana, Princess of Wales died in a car crash that took place in a tunnel in which European capital city?

Answer: Paris


56. Created in 1990s at Lola’s West Hollywood restaurant, an appletini includes which liquid as its primary alcoholic ingredient?

Answer: Vodka


57. Invented in the mid 1990s by Masahiro Hara from the Japanese company Denso Wave, the QR code system today is used by hundreds of millions of consumers. What does QR stand for?

Answer: Quick Response


58. The only film in the "Terminator" franchise to come out in the 1990s was "Terminator 2…” what hypercritical-sounding two-word phrase?

Answer: Judgment Day


59. One of the longest-running original Cartoon Network series ran from 1999 to 2009 and featured three boys with the same name and their adventures in a cul-de-sac. What is this show?

Answer: Ed, Edd n Eddy


60. "Egg watch" is the English translation of the name of what popular 1990's toy, released in the U.S. in 1997?

Answer: Tamagotchi


61. What was the two-word name for the American campaign that liberated Kuwait following an Iraqi invasion in 1990? The U.S. led a coalition of 39 countries in the effort.

Answer: Desert Storm


62. What 1990 Rob Reiner psychological thriller film gave Kathy Bates an Academy Award for playing a nurse that holds author James Caan hostage so he can rewrite one of his books? Based on a Stephen King book, the title implies that sad things are going to happen.

Answer: Misery


63. Yes, as if: Cher Horowitz donates her skis to a Pismo Beach disaster relief team near the end of what classic 1995 teen comedy?

Answer: Clueless


64. What is the name of the show within a show, conceived as a parody of PBS's "This Old House," that was hosted by Tim Taylor on the 1990s sitcom "Home Improvement?"

Answer: Tool Time


65. The hard-drinking protagonist of Chumbawumba's 1997 hit "Tubthumping" has four different kinds of drinks, according to the song's lyrics. One is a whiskey drink, one is a vodka drink, one is a cider drink, and what’s the last? Name either of the other two "drinks" he imbibes.

Answer: Lager Drink, Cider Drink


66. There is a series of Canadian children's books that was adapted into a late 1990s TV show about an anthropomorphic turtle. This turtle attended a school in which the character Mr. Owl worked. What is the name of this show?

Answer: Franklin


67. What St. Louis Cardinal and first baseman broke Roger Maris's 37-year record when he hit his 62nd home run of the season in September 1998?

Answer: Mark McGwire


68. After his first book "Invisible Monsters" was rejected, Chuck Palahniuk worked as a diesel mechanic while finishing up what 1996 novel narrated by an unnamed insomniac with a new soap-making, pugilist best buddy?

Answer: Fight Club


69. "Moesha" was a popular 1990s sitcom starring what one-named pop singer, whose hits include "Sittin' Up in My Room" and "The Boy Is Mine," in the title role?

Answer: Brandy


70. What eponymous star of a "show about nothing" did an American Express commercial in the 1990s in which he played cricket and said "wicked googly?"

Answer: Jerry Seinfeld


71. Which 1990 Christmas classic started out as an idea that came to John Hughes while he was planning a family vacation?

Answer: Home Alone


72. "60 Songs That Explain the …” is a podcast exploring songs like "You Get What You Give" by New Radicals and "Cannonball" by The Breeders. What decade fills in the blank?

Answer: 90's


73. On the 1990s sitcom "Moesha," the title character was played by what one-named singer of "Sittin' Up in My Room" and "The Boy Is Mine?"

Answer: Brandy


74. What was the name of the 1990s fad, generically known as milk caps, which involved the players taking turns hitting a stack of pieces with their "slammers"?

Answer: Pogs


75. Alex Dimitriades and Katherine Halliday starred as students at an inner-city Sydney school on the first season of what alliteratively named 1990s Australian teen drama?

Answer: Heartbreak High


76. In October 1995, an event that Louis Farrakhan and the National African American Leadership Summit helped execute took place on the National Mall in Washington D.C., What three-word alliterative name did this event go by?

Answer: Million Man March


77. Played mostly unseen by Earl Hindman, what is the name of the neighbor Tim Taylor frequently turned to for words of wisdom on the ABC sitcom "Home Improvement"?

Answer: Wilson


78. The original version of the song “Torn” was released in 1995 and sung by Danish pop star Lis Sorensen. It didn’t take off until which Australian-British pop star released her cover of the song in 1997?

Answer: Natalie Imbruglia


79. Bizzy Bone, Wish Bone, Layzie Bone, Krayzie Bone, and Flesh-n-Bone are the sweetly singing members of what Cleveland hip hop group?

Answer: Bone Thugs-N-Harmony


80. The real-life Torrance High School in Southern California played the fictional Sunnydale High on what TV series of the late 1990s and early 2000s?

Answer: Buffy the Vampire Slayer


81. What popular gay 1990s standup starred on her titular sitcom from 1994 to 1998, and hosted a popular syndicated talk show, starting in 2003, ending in 2022?

Answer: Ellen DeGeneres


82. In the 1990s, Wendy Kaufman read letters from actual customers during the commercials for what "S" bottled juice brand?

Answer: Snapple


83. What 1990s sci-fi TV show featured Jerry O’Connell as a scientist who invents inter-dimensional travel, but ends up getting himself and a group of people lost, going from dimension to dimension ever week? The “S” name of the show is also the plural term for tiny cheeseburgers that some restaurants sell.

Answer: Sliders


84. American lawyer Johnnie Cochran famously argued, "If it [the glove] doesn't fit, you must acquit," at whose trial in the mid-1990s?

Answer: O. J. Simpson


85. What 1998 tropical storm killed 13 people in Texas, making it the state's deadliest tropical storm of the 1990s?

Answer: Tropical Storm Charley


86. Describing the life of a supermodel, who famously told Vogue magazine for their October 1990 issue that "We don't wake up for less than $10,000 a day"?

Answer: Linda Evangelista


87. What territory of Canada (and traditional Inuit homeland) was officially established in 1999, after being carved out of the extensive Northwest Territories?

Answer: Nunavut


88. January 1, 1999, saw the introduction of what brand spanking new currency that supplanted the franc, the mark, and the Irish pound?

Answer: Euro


89. In 1999, Jesse Ventura became the first actor from the movie “Predator” to serve as governor. What state did Ventura govern?

Answer: Minnesota


90. Which came first chronologically, the first Pokémon video games or Pokémon trading cards?

Answer: Pokemon video games


91. What 1990s TV show starred Jane Seymour as a 19th century doctor who settled in Colorado Springs, at the foot of the Rockies?

Answer: Dr. Quinn, Medicine Woman


92. What word did Microsoft use for their bestselling CD-ROM encyclopedia, which first appeared on the market in 1993? It later moved online, but was discontinued in 2009.

Answer: Encarta


93. In the 1990s, which American automaker was the center of a major safety controversy when it was discovered that the Firestone tires they used for models like the Explorer were failing at an unusually high rate, leading to hundreds of deaths?

Answer: Ford


94. In 1998, which website for journaling and early social media community, started by Bruce Ableson, set the stage for the blogging boom with LiveJournal, Xanga, and WordPress?

Answer: Open Diary


95. The abduction of a popular Texas teen in the 1990s kicks off what Hulu series that shares its name with a Bananarama song?

Answer: Cruel Summer


96. In the late 1990s, PepsiCo's Lay's brand released a line of potato chips called WOW!, which was made with what trendy fat substitute, the first potato chip brand to do so?

Answer: Olestra


97. What name did Sergey Brin and Larry Page give the search engine they created while students at Stanford, which they later renamed Google?

Answer: Backrub


98. The “349 incident” took place during the Pepsi Number Fever promo of the early 1990s, when confusion led to riots as people clambered to the factory claiming they had the lucky winner number—349—printed on the inside of what part of their bottles?

Answer: Caps


99. What religious cult committed mass suicide in a San Diego mansion in March of 1997?

Answer: Heaven's Gate


100. In 1991, eight crew members sealed themselves off from the rest of the world in what series of greenhouses meant to mimic a spaceship?

Answer: Biosphere 2


101. If you wanted to type up a “flawless” document in the 1980s or early 1990s, which Windows word processor would you use? It was owned by Novell before being acquired by Corel in 1996, and your file would be saved in “.wpd” format.

Answer: WordPerfect


102. What British actress played the titular frontier physician on the 1990s TV series "Dr. Quinn, Medicine Woman">

Answer: Jane Seymour


103. Which Italian designer from a fashion-family empire, known for his sensual collections, was murdered on July 15, 1999?

Answer: Gianni Versace


104. What is the name of "The Last Rainforest" in the title of a 1992 film? The magical characters of this forest try to save their home from logging and pollution.

Answer: FernGully


105. In 1997, the NHL's Hartford Whalers moved down south, where they won a Stanley Cup nine years later. What team did the Whalers become?

Answer: Carolina Hurricanes


106. 1993's “Rudy” was the first movie to be permitted to shoot on the campus of what U.S. university in over 50 years?

Answer: The University of Notre Dame


107. What high-flying team did Hakeem Olajuwon lead to back-to-back NBA championships in between the Chicago Bulls' double three-peats in 1991-1993 and 1996-1998?

Answer: The Houston Rockets


108. "When there's trouble, you call DW" was part of the theme song to what early-1990s show from the Disney Afternoon?

Answer: Darkwing Duck


109. Featuring songs like "Drive" and "Nightswimming," "Automatic For the People" was a popular 1992 album from what dreamy alt-rock band?

Answer: R.E.M.


110. In 1991, the World Wide Web was released for the first time outside of the research organization where it had been invented in 1989 by Tim Berners-Lee. What is the name of that organization, more famous today for operating the Large Hadron Collider on the border between France and Switzerland?

Answer: CERN (European Organization for Nuclear Research)


111. What 1990 champion is the only nation to win a World Cup that no longer exists? Or, perhaps more accurately, no longer exists under the same common name.

Answer: West Germany


112. What web browser, released by Netscape in 1994, was the browser of choice for a majority of internet users throughout the remainder of the decade?

Answer: Navigator


113. "Scent of a Woman" and "Batman and Robin," in which he played the Caped Crusader's titular sidekick, were 1990s movies starring what heartthrob actor?

Answer: Chris O'Donnell


114. Now known as the Democratic Republic of the Congo, what African country experienced a coup overthrowing longtime dictator Mobutu Sese Seko in 1997?

Answer: Zaire


115. "Birdhouse in Your Soul" is a song from the 1990 album "Flood" by what possibly-huge-sounding alternative rock band?

Answer: They Might Be Giants


116. Melissa Joan Hart told us everything about why people do the things they do as the title character of what 1990s Nickelodeon sitcom?

Answer: Clarissa Explains It All


117. In 1994, sixty years after it was taken, the famous "surgeon's photograph," which purported to be of what cryptid, was finally exposed as a hoax?

Answer: Loch Ness Monster


118. In one of the world's most famous cases of insurance fraud, the Beverly Hills ophthalmologist Steve Cooperman faked the 1999 theft of two paintings worth millions of dollars (they were being stored in a Cleveland storage locker) to claim a $12.5 million insurance payout. What artists painted the "stolen" works.

Answer: Monet and Picasso


119. Anthony Sullivan (often referred to as The OxiClean Man) pitched dozens of home products to American shoppers via television commercials throughout his career. What was the name of the circular lighting fixture he pitched in the 1990s which he claimed can be "conveniently placed almost anywhere"?

Answer: TapLights


120. What is the "flavorful" stage name of Robert Van Winkle, who contributed "Ninja Rap" to the soundtrack of the 1990 Teenage Mutant Ninja Turtles movie?

Answer: Vanilla Ice


121. Which 1995 drama that bombed at the box office but became a hit with the home video crowd starred Elizabeth Berkley as Nomi, a young woman trying to make it as an erotic dancer in Vegas?

Answer: Showgirls


122. Pioneering for its use of multiple producers and the first-person narrative, what is the sick-sounding name of rapper Nas's 1994 debut studio album?

Answer: Illmatic


123. What four letter acronym is given the European science agency who created the first ever website in the early 1990s?

Answer: CERN


124. 1991's "Hunger Strike" was a hit for Temple of the Dog, a band featuring the vocals of Soundgarden frontman Chris Cornell and what other grunge star, who hit it big with his own band's debut a few months later?

Answer: Eddie Vedder


125. What 1990s America band from Seattle is considered one of the early emo bands that helped establish the genre with their debut album "Diary"? The band's name features four words, and the last two words are the name of an unrelated "dream pop" band from the 2000s.

Answer: Sunny Day Real Estate


126. What British man received two Oscar nominations for acting roles in the 1990s for playing two different American presidents? The presidents were Richard Nixon and John Quincy Adams.

Answer: Anthony Hopkins


127. Which category 5 hurricane that devastated Florida, the Bahamas, and Louisiana in August of 1992 is remembered as one of the worst natural disasters of the ‘90s?

Answer: Andrew


128. In which year of the 1990s was the Winter Olympics held in a non-leap year for the first time?

Answer: 1994


129. What was the two-word name of the cult led by David Koresh, whose leadership culminated in a deadly raid of their Waco compound by Alcohol, Tobacco, and Firearms agents in 1993?

Answer: Branch Davidians


130. Coming in at number 44 with a worldwide gross of $1,037,535,230, what 1993 movie directed by Steven Spielberg has the earliest release year of any movie on the list of 50 highest-grossing movies of all time?

Answer: Jurassic Park


131. In the 1995 NBA Playoffs, Michael Jordan wore the signature shoes of another player for the only time in his career. However, these non-Air Jordan Nikes removed the signature “1 Cent” graphic. What player's shoes was MJ wearing?

Answer: Penny Hardaway


132. Though he had an amusing surname, Brian was the original given name Jim Jinkins came up with for what titular Nickelodeon cartoon guy?

Answer: Doug


133. What is the name of the lead singer of the grunge band Alice In Chains, who throughout his touring days battled with addiction and then died of a drug overdose in 2002?

Answer: Layne Staley


134. "Hold On," "Don't Let Go (Love)," and "Free Your Mind" were 1990s top-ten hits for what all-girl group?

Answer: En Vogue


135. In 1995, which “Back to the Future” star got her own sitcom, “Caroline in the City”?

Answer: Lea Thompson


136. What portmanteau word was introduced to the world in 1994, when the first motorists made the trip between the towns of Folkestone and Coquelles?

Answer: Chunnel


137. What was the name of the franchise of educational video games from the 1990s that featured a green protagonist and titles such as "Episode I: In Search of Spot" and "Episode II: Secret of the Lost City"?

Answer: Math Blaster!


138. "Alive," "Even Flow," and "Jeremy" were singles from what classic 1991 Pearl Jam debut album?

Answer: Ten


139. What gymnast suffered a severe lateral sprain and torn tendon in her ankle at the Atlanta Olympics in 1996 at the very same moment she clinched gold for the American team?

Answer: Kerri Strug


140. Queen Latifah and Kim Coles played cousins named Khadijah and Synclaire who roomed together in Brooklyn, on what 1990s Fox sitcom?

Answer: Living Single


141. If you had a lot of hair things, jewelry, and other random odds ‘n ends in your bedroom in the ‘90s, what colorful, plastic storage container might you have wanted to help you get organized (and popular)?

Answer: Caboodle


142. Drawing comparisons to "The Brady Bunch," what 1990s sitcom starred Patrick Duffy and Suzanne Somers as single parents, each with three children, who marry to create a blended family?

Answer: Step By Step


143. According to Guinness World Records, what Sega title, which features characters including Akira Yuki, Jeffry McWild, and Wolf Hawkfield, was released worldwide as the first-ever 3D fighting video game in 1993?

Answer: Virtua Fighter


144. Which kid’s punching toy of the ‘90s was “more fun than a pillow fight?” If you think your memory is being challenged by the Mandela Effect, the first part of the name did get changed after Mattel sued for copyright infringement on their boxing robot toy.

Answer: Socker Boppers


145. Allied codebreakers at Bletchley Park and 1990s programmers trying to establish anonymous Internet banking create the storylines in what 1999 Neal Stephenson novel with a 13-letter title?

Answer: Cryptonomicon


146. Which Nabisco brand of cakes, cookies, crackers, puddings, and even toaster pastries, was marketed as a “guilt free” dessert for dieters with the slogan “So good, can we ever make enough?”

Answer: Snackwells


147. "South of Cincinnati" is an 1986 song from the album "Guitars, Cadillacs, Etc., Etc." by what country singer who is more famous for his 1990s song "Fast as You"?

Answer: Dwight Yoakam


148. When Jose Saramago, the author of “Blindness” and “The Double,” won the Nobel Prize for Literature in 1998, he became the first and (to date) only winner from what Lusophone European country?

Answer: Portugal


149. In 1992, which French town hosted the last Winter Olympics to be held in a leap year?

Answer: Albertville


150. In the late 1990s, Apple Computer used the slogan “Think …” a response to the IBM slogan “Think”. What word fills in the blank, and is still part of an Apple slogan placed on the back of iMac boxes?

Answer: Different


151. The agreements between Israel and the Palestine Liberation Organization (PLO) signed in 1993 and 1995 were named after what European capital? Although the first agreement was signed in Washington, D.C., and the second was signed in Taba, Turkey, the negotiations mainly took place in the capital in question.

Answer: Oslo


152. What is the groovy, feminist name of En Vogue's second studio album, which was released in 1992 and includes the hit song "Free Your Mind"?

Answer: Funky Divas


153. What 1995 film was based on former Marine LouAnne Johnson's memoir titled “My Posse Don't Do Homework”?

Answer: Dangerous Minds

Play 1990s Trivia with Water Cooler Trivia

Water Cooler Trivia is well-equipped to provide you with exciting and engaging trivia quizzes.

So, how does it work?

Each week, our team will deliver original trivia quizzes straight to your inbox.

All you have to do is pick the categories.

You can leave the rest of the heavy lifting to us.

Take Water Cooler Trivia for a test run with our four-week free trial.

Is there an error in one of our questions?

We do everything we can to ensure that Water Cooler Trivia's questions are appropriate, relevant, and accurate. Our database has tens of thousands of questions, so we don't always get it right. If you see a question that needs editing, we would love if you let us know here or email quizmaster@watercoolertrivia.com.

Celebrating brains
1,200 companies play Water Cooler Trivia every week
Learn MoreWeekly Trivia For Your Office →