71 Arkansas Trivia Questions (Ranked from Easiest to Hardest)

Which companies play trivia with their co-workers every week?
LyftAmazonSpotifyImpossible

Welcome to our page of Arkansas trivia questions! Arkansas is a state known for its natural beauty, rich history, and southern culture, making it a fascinating destination for trivia enthusiasts. Our selection of questions covers a wide range of topics including the state's history, culture, geography, and landmarks. Whether you're a native of Arkansas or just a curious learner, our trivia questions will help you discover new and exciting information about this great state.

For those interested in the history of Arkansas, our trivia questions will take you through the state's past, from its early days as a French colony to the present. We also cover the state's famous landmarks such as Hot Springs National Park, the Clinton Presidential Center, and the Crater of Diamonds State Park. Culture enthusiasts can learn about the state's southern culture, traditional customs, and local art forms.

Arkansas's geography and wildlife are also an important part of the state's identity, and our questions cover information about the state's natural wonders like the Ozark Mountains, the Buffalo National River, and the unique wildlife such as the White-tailed deer and the state bird, the Mockingbird.

Our trivia questions are designed to be challenging yet entertaining, making them perfect for individuals, families, or groups of friends. Whether you're looking for a fun way to pass the time or you want to test your knowledge of Arkansas, our trivia questions are sure to provide hours of entertainment.

71 Arkansas Trivia Questions Ranked From Easiest to Hardest‍

1. Louisiana is a next-door neighbor to what Southern U.S. state, formerly nicknamed “Land of Opportunity," on its Northern border?

Answer: Arkansas

2. What colloquial term for an area of the United States with a relatively high rate of a specific type of severe weather includes Arkansas along with 10-12 other states? The term was first used in 1952 and is considered by climatologists to largely be an imprecise, media-driven term.

Answer: Tornado Alley

3. Sam Walton started Wal-Mart in what US state? It is also the home state of Dillard’s Department Stores and Tyson Foods.

Answer: Arkansas

4. No, not that Son of Sam: in June 2022, it was announced that the Denver Broncos were going to be sold for the everyday low price of $4.65 billion to a group led by Arkansas-based retail chain chairman Rob...WHO?

Answer: Walton

5. In Arkansas, the Rohwer Camp operated from 1942 to 1945 and at its peak interned 8,475 prisoners. What common ancestral country did all of these prisoners share?

Answer: Japan

6. The University of Arkansas is one of two FBS (Football Bowl Subdivision) colleges in the state of Arkansas. What is the other school?

Answer: Arkansas State University

7. For how many years was Arkansas officially a state in the Union before seceding at the start of the Civil War?

Answer: 25

8. What is the name of the 3.5-mile concrete footpath started in 1905 at the University of Arkansas that contains the names of all of the school's graduates?

Answer: Senior Walk

9. The archaeological site known as the Toltec Mounds in Arkansas, with 18 mounds, was mistakenly named for a group of indigenous North American residents that lived in what modern-day country?

Answer: Mexico

10. Maya Angelou's famed autobiography is set in Arkansas. The work's title references what type of trapped animal?

Answer: Caged Bird

11. Which conveyor system manufacturer—one of the largest in the U.S.—was founded by Tom Loberg in 1947 and is headquartered in Arkansas?

Answer: Hytrol

12. Paul William Bryant was born in Moro Bottom, Arkansas, the 11th of 12 children. He reached football stardom as a six-time national champion coach at the University of Alabama. What was Bryant's alliterative, mammalian nickname?

Answer: Bear Bryant

13. John Wesley Huddleston was the first person to find what precious stone in the jewel-rich crater near Murfreesboro, AR?

Answer: Diamond

14. Born and raised in the Texas-Arkansas border town of Texarkana, what U.S. businessman was the founder of Electronic Data Systems and later ran two of the most successful third-party presidential campaigns in U.S. history?

Answer: Ross Perot

15. Hattie Wyatt Caraway holds a place in Arkansas and US history as the first woman to serve a full term in what role?

Answer: US Senator

16. A southern version of Bigfoot has been sighted near Fouke, Arkansas. Rumored to be seven feet tall and covered in hair, what is the name of this legendary creature that kills chickens, cattle, dogs, and livestock?

Answer: Boggy Creek Monster

17. What famed American frontiersman allegedly said: "If I could rest anywhere, it would be in Arkansas, where the men are the real half-horse, half-alligator breed such as grows nowhere else on the face of the earth."

Answer: Davy Crockett

18. Known mostly in popular culture as the name of a boot brand, what is the name for the wooded southern region of Arkansas?

Answer: Arkansas Timberlands

19. What river briefly serves as the state boundary between Arkansas and Texas?

Answer: Red River

20. What man sold Arkansas (along with much more territory) to the United States in 1803?

Answer: Napoleon Bonaparte

21. What was the name of the 1874 armed conflict in Little Rock, Arkansas between factions of the Republican Party over the disputed 1872 state gubernatorial election?

Answer: Brooks-Baxter War

22. The small town of Alma, AR (population of ~5,000) claims to be the "Spinach Capital of the World" and even painted what public object to look like the world's largest can of spinach?

Answer: Water Tower

23. The lowest point in Arkansas lies near the 605-mile-long river that crosses the southern Arkansas border into Louisiana. What river is this?

Answer: Ouachita River

24. What is the two-word name of the oldest building on the University of Arkansas campus? The building was constructed in 1875 in the "Second Empire" style.

Answer: Old Main

25. Little Rock is home to a cheeky adoption center "where animatronic singing fish go to retire." What is the name of the fish that makes up the vast majority of the center's collection?

Answer: Big Mouth Billy Bass

26. What sweet biscuit topping is often associated with Arkansas and typically contains flour, cocoa powder, butter, sugar, milk, and salt?

Answer: Chocolate gravy

27. Miller County in southwestern Arkansas has what city as its county seat and is also the home to the majority of the county's population?

Answer: Texarkana

28. The Big Buffalo Valley Historic District near Ponca in northern Arkansas is also known by what other name that also starts with the letter "B"?

Answer: Boxley Valley Historical District

29. The "Arkansas toothpick" is a nickname for what weapon which was actually named for a famed frontiersman?

Answer: Bowie knife

30. What event resulted in the area that is now called Arkansas joining the United States?

Answer: The Louisiana Purchase

31. A former head coach of two NBA franchises, what "strong" man became the head coach of the Arkansas Razorbacks men's basketball team in advance of the 2019-2020 season?

Answer: Eric Musselman

32. The "Territory of Arkansaw", was an organized incorporated territory of the United States that existed from March 2, 1819, until June 15, 1836. Most of this territory naturally became Arkansas, but the remainder lives on in what current state?

Answer: Oklahoma

33. What Arkansas city has hosted a film festival since 2015 that is unique for being the only film festival in the world to offer guaranteed multi-platform distribution to its winners? The city was chosen in part by the festival's founding sponsor.

Answer: Bentonville

34. An heiress of which family has bankrolled the new Crystal Bridges Museum in Arkansas?

Answer: The Walton Family

35. Arkansas is the 34th most densely populated state in the United States. What is the *most* densely populated?

Answer: New Jersey

36. The men's sports teams at the University of Central Arkansas are nicknamed the Bears. What one word is added to the nickname of the women's teams?

Answer: Sugar Bears

37. Located in Little Rock and founded in 1850, the Arkansas School for the Deaf has what feline mascot for its sports teams?

Answer: Leopards

38. The Arkansas Territory of 1819 contained land that includes today's Arkansas and parts of what other state?

Answer: Oklahoma

39. What former NATO Supreme Allied Commander was raised in Arkansas, graduated as West Point valedictorian, was awarded a Rhodes Scholarship, and had a brief campaign for the 2004 Democratic nomination for US President, and currently serves on the board of directors of BNK Petroleum?

Answer: Wesley Clark

40. What "evil" state park in Washington County in the southwestern Ozarks was built by the Civilian Conservation Corps in 1933 and features an 8-acre lake and year-round recreation?

Answer: Devil's Den State Park

41. There is a National Military Park in northwest Arkansas near the Missouri border that protects the site of a Civil War battle won by the Union that helped gain control of the border state of Missouri. What is the name of this battle?

Answer: Pea Ridge

42. Born in Mountain Home, Arkansas, what poet was a MacArthur Fellow, a Guggenheim Fellow, and the Poet Laureate of Rhode Island? Her poetry frequently conveys a sense of place and time, particularly focused on the American South.

Answer: C. D. Wright

43. The Northwest Arkansas Naturals, a double-A minor league baseball team, call what 4th-largest Arkansas city their home?

Answer: Springdale

44. Also called Souther Arkansas or Southwest Arkansas, there's a wooded area of the state that shares its name with a popular brand of boots. What is this name?

Answer: The Arkansas Timberlands

45. As the largest city in the region, what "J" city is often considered the cultural and economic center of northeastern Arkansas?

Answer: Jonesboro

46. A yeti-free hiking and biking thoroughfare in Arkansas and Missouri lends what name to Walmart's line of outdoor equipment?

Answer: Ozark Trail

47. What Arkansas city, located in the Boston Mountains region of the Ozarks, is Walmart headquartered in?

Answer: Bentonville

48. He played the Sheffield’s bantering, British butler on “The Nanny,” but Daniel Davis was actually born in Arkansas. What was his character’s name on the show?

Answer: Niles

49. The highest bridge in the United States crosses over what gorge, also known as the "Grand Canyon of the Arkansas River?"

Answer: Royal Gorge[1]

50. Dillard’s, an upscale department store chain in the United States, started in Little Rock, Arkansas in 1938 but has storefronts in several states. The biggest Dillard’s (365,000 square feet) is located in Scottsdale, a city in which other A-state?

Answer: Arizona

51. Stemming from its early Spanish name meaning “River of the Wild Sheep,” the 698-mile-long Cimarron River stretches across four U.S. states: New Mexico, Oklahoma, Colorado, and what fourth state that’s sandwiched between Nebraska and Oklahoma?

Answer: Arkansas

52. The first two acts that the legislature of which Southern state aftfer it gained statehood in June 1836 were to set the two oldest banks in the state?

Answer: Arkansas

53. According to Code 1-4-105 within its legislation, what Southeastern U.S. state enacted a law in 2020 stating its name “should be pronounced in three syllables, with the final "s" silent, the "a" in each syllable with the Italian sound, and the accent on the first and last syllables?”

Answer: Arkansas

54. Arkansas's Act 411 established an oversight committee for monitoring and potentially blacklisting financial institutions engaged in what three-letter type of green investing?

Answer: ESG[2]

55. What critically acclaimed 1993 documentary follows James Carville and George Stephanopoulos as they labor to help elect Arkansas governor Bill Clinton to the U.S. presidency?

Answer: The War Room[3]

56. In 1968, Walmart opened its first stores outside of Arkansas. Name EITHER of the two stores in which Walmart opened a store that year (besides Arkansas).

Answer: Missouri and Oklahoma

57. What 4th-largest trucking company in the United States is based in Lowell, Arkansas and was created in 1961?

Answer: J.B. Hunt

58. What was the most recent year in which Arkansas' electoral college votes went to a member of the Democratic Party?

Answer: 1996

59. What year was Arkansas admitted to the US as a state?

Answer: 1836

60. Sam Walton was born not in Arkansas, but in nearby Oklahoma in 1918. The town where he was born has a regal and maritime-sounding name. What is that name?

Answer: Kingfisher

61. Unsurprisingly, the Sam M. Walton School of Business is a school within what larger university?

Answer: University of Arkansas

62. What "Market Hall" in Little Rock is considered a foundational piece of the revitalized River Market District and has housed a collection of food vendors since being refurbished in 2014?

Answer: Ottenheimer Market Hall

63. The Arkansas Entertainers Hall of Fame is located in what city? The museum celebrates the large number of musicians that lived in eastern Arkansas, including Johnny Cash, Louis Jordan, Conway Twitty, and Al Green.

Answer: Pine Bluff

64. What American five-star general and Field Marshal of the Philippine Army was born in Little Rock, AR?

Answer: Douglas MacArthur

65. How many football players on the Arkansas Razorbacks have won college football's prestigious Heisman Trophy award?

Answer: Zero

66. Melba Pattillo Beals, Minnijean Brown, Elizabeth Eckford, Ernest Green, Gloria Ray Karlmark, Carlotta Walls LaNier, Thelma Mothershed, Terrence Roberts, and Jefferson Thomas are frequently named collectively as what three-word phrase associated with the state of Arkansas?

Answer: Little Rock Nine[4]

67. Crater of Diamonds State Park is the world's only diamond-bearing site accessible to the public and diamonds have been continuously discovered in the 38-acre field for more than one hundred years. In what US state will you find this state park?

Answer: Arkansas

68. In the 2000s, Walmart planned to build a chain of smaller discount stores focused on small towns and space-constrained cities in Arkansas, North Carolina, and Chicago. What "speedy" word was the planned name for this chain of stores?

Answer: Walmart Express

69. Catapulting both Paris Hilton and Nicole Richie to stardom, the first season of the TV series ‘The Simple Life’ was filmed in which US State?

Answer: Arkansas

70. Famed country singer Charlie Rich was born in Colt, Arkansas to cotton farmers and later in life acquired what two-word nickname?

Answer: Silver Fox

71. Hailed as the "original soul sister" and the "godmother of rock and roll" because of her pioneering guitar techniques, Sister Rosetta Tharpe was born in which southern state to two cotton pickers in 1915?

Answer: Arkansas

Sources

[1] Wikipedia

[2] Arkansas Times

[3] Wikipedia

[4] Wikipedia

Play Arkansas Trivia with Water Cooler Trivia

Water Cooler Trivia is well-equipped to provide you with exciting and engaging trivia quizzes.

So, how does it work?

Each week, our team will deliver original trivia quizzes straight to your inbox.

All you have to do is pick the categories.

You can leave the rest of the heavy lifting to us.

Take Water Cooler Trivia for a test run with our four-week free trial.

Is there an error in one of our questions?

We do everything we can to ensure that Water Cooler Trivia's questions are appropriate, relevant, and accurate. Our database has tens of thousands of questions, so we don't always get it right. If you see a question that needs editing, we would love if you let us know here or email quizmaster@watercoolertrivia.com.

Celebrating brains
1,200 companies play Water Cooler Trivia every week
Learn MoreWeekly Trivia For Your Office →