11 Beijing Trivia Questions (Ranked from Easiest to Hardest)

Updated Date:
February 11, 2024
Which companies play trivia with their co-workers every week?
lyft logo
amazon logonike logoimpossible logo

Beijing, the capital of China, is a city that is steeped in history, culture, and tradition. Known for its iconic landmarks such as the Forbidden City, the Great Wall, and the Temple of Heaven, it's no surprise that Beijing is a top tourist destination. Whether you're a first-time visitor or a seasoned traveler, our list of Beijing trivia questions is the perfect way to explore the city and learn more about its many wonders.

Our list of trivia questions covers a wide range of topics, including the city's history, landmarks, food, and entertainment. You'll find questions about the origin of Beijing's name, the tallest building in the city, famous temples and markets, traditional Chinese dishes that originated in Beijing, and much more. With our trivia questions, you'll be able to explore the city like never before and gain a deeper understanding of what makes Beijing such a special place.

So, pack your bags and get ready to explore the city! Whether you're a history buff, a foodie, or just someone looking for a fun way to learn more about Beijing, our trivia questions are sure to provide you with an enjoyable and informative experience. Don't hesitate - start exploring Beijing today and discover all the fascinating facts and trivia this city has to offer!

11 Beijing Trivia Questions Ranked From Easiest to Hardest (Updated for 2024)

  1. “Gate of Heavenly Peace” is the Chinese translation of what famous square in Beijing?

    Answer: Tiananmen Square

  2. In 2016, China's Tsinghua University announced an international postgraduate award program called the Schwartzman Scholarship modeled after the hallowed Rhodes scholarship at Oxford University. This prestigious 1-year masters degree program is hosted in which Chinese city?

    Answer: Beijing

  3. In the mid-2000s, Beijing-based Lenovo started making ThinkPads after acquiring the PC side of which American tech giant?

    Answer: IBM

  4. Hoping to avoid the lockdowns used in Shanghai, what world capital city rolled out mass COVID testing for 20 million of its residents in late April 2022?

    Answer: Beijing

  5. Designed for the 2008 Summer Olympics by architects Jacques Herzog and Pierre de Meuron, Beijing's National Stadium looks like and is nicknamed for what animal home and fibrous soup?

    Answer: Bird's Nest

  6. Beijing Capital International Airport is the largest airport serving China's capital city and goes by what 3-letter airport code? Hint: the code is based off the city's former romanized name.

    Answer: PEK (for Peking)

  7. What canal, the longest and oldest (built 468 BC) canal in the world, is now a UNESCO World Heritage site?

    Answer: Beijing–Hangzhou Grand Canal

  8. What “A” Chinese consumer electronics company, founded in 1993 in Beijing, sells MIDs, digital media players, and a variety of other computer peripherals?

    Answer: Aigo

  9. Which Beijing-based brewery makes the beer that has the honor of being the official brew that’s served at banquets in the Great Hall of the People?

    Answer: Yanjing

  10. Only two cities in the world have a metro system that is considered to be over 400 miles long, and both cities are located in which country?

    Answer: China (Shanghai and Beijing)

  11. Which Beijing-based edtech unicorn startup is the biggest online tutoring app and learning platform in China, having helped more than 200 million students with their homework since it was founded in 2012?

    Answer: Yuanfudao

Play Beijing Trivia with Water Cooler Trivia

Water Cooler Trivia is well-equipped to provide you with exciting and engaging trivia quizzes.

So, how does it work?

Each week, our team will deliver original trivia quizzes straight to your inbox.

All you have to do is pick the categories.

You can leave the rest of the heavy lifting to us.

Take Water Cooler Trivia for a test run with our four-week free trial.

Is there an error in one of our questions?

We do everything we can to ensure that Water Cooler Trivia's questions are appropriate, relevant, and accurate. Our database has tens of thousands of questions, so we don't always get it right. If you see a question that needs editing, we would love if you let us know here or email [email protected].

Celebrating brains
1,200 companies play Water Cooler Trivia every week
Learn MoreWeekly Trivia For Your Office →