150 Boston Trivia Questions (Ranked From Easiest to Hardest)

Updated Date:
August 9, 2025
Which companies play trivia with their co-workers every week?
lyft logo
amazon logoimpossible logo

Are you looking for a fun way to test your knowledge about Boston?

Well, look no further than this list of Boston trivia questions.

Our list includes a mix of easy and hard questions that cover everything from the city's history to its sports teams.

So, whether you're a native Bostonian or just visiting, see how much you know about Beantown with these trivia questions.

Before we dive into the questions, we want to tell you about Water Cooler Trivia.

Our trivia quiz platform is designed to get users talking, laughing and learning together.

It's ideal for company events, team building activities and social gatherings.

We'll send weekly trivia quizzes straight to your inbox.

The best bit?

We're currently offering a four-week free trial with no further commitments.

150 Boston Trivia Questions Ranked From Easiest to Hardest (Updated For 2025)

1. One of Boston's best-known skyscrapers, "The Pru's" nickname is short for the name of what insurance company?

Answer: Prudential


2. The first public school in the United States was founded in 1635 in Boston. Despite its name, courses were largely taught in English. What was the name of this school?

Answer: Boston Latin School


3. Glitzy shops like Bulgari, Diane von Furstenberg, and Longchamp line what posh shopping street in Boston's Back Bay neighborhood?

Answer: Newbury Street


4. An undercover cop and a mole in the police each try to figure out who the other is while infiltrating an Irish gang in South Boston, in what 2006 Martin Scorsese film?

Answer: The Departed


5. A landmark on N Square in Boston is the colonial home of what Revolutionary American hero? He is known to have said “One if by land, two if by sea.”

Answer: Paul Revere House


6. A large brown bear named Blades is the mascot of what Boston professional sports team?

Answer: Boston Bruins


7. Basketball Hall of Famer Larry "Legend" Bird played his entire NBA career with what Eastern Conference team?

Answer: Boston Celtics


8. Inspired by a long-distance event in the 1896 Summer Olympics, what famous American race takes place annually in Massachusetts in April on Patriots' Day?

Answer: Boston Marathon


9. While building magnetrons at MIT in the 1940s, Percy Spencer noticed a melting chocolate bar in his pocket. Deeper investigation and exploration led to the invention of what household device? Spencer received no royalties for this invention, first marketed as the Radarange.

Answer: Microwave


10. Boston native Uzo Aduba is known for playing inmate Suzanne "Crazy Eyes" Warren on what "colorful" Netflix series?

Answer: Orange Is the New Black


11. "Boston Rob" Mariano became famous in 2002 when he competed in the Marquesas Islands on season 4 of what CBS reality series?

Answer: Survivor


12. Frederick Law Olmsted designed a chain of green spaces across the Boston peninsula, that are called a "necklace" of what apt type of jewel?

Answer: Emerald


13. What heavy frigate, also nicknamed Old Ironsides, was built in 1794 by the U.S. Navy, and now is on display in Boston suburb Charlestown? Its name is the same venerated document that outlines the federal rules of the United States.

Answer: USS Constitution


14. Which Boston University has the nickname "Huskies," competes in the Colonial Athletic Association, and is located in the Fenway, Roxbury, South End, and Back Bay neighborhoods adjacent to Huntington Avenue near the Museum of Fine Arts and Symphony Hall?

Answer: Northeastern University


15. Ruggles, Stony Brook, Assembly, and Chinatown are all stops on which of Boston's MBTA train routes?

Answer: Orange Line


16. Coffee became more popular in America in the 1770s. At the time, many people had stopped drinking tea as a patriotic act. What was the name of the famous protest that inspired them to boycott the beverage?

Answer: The Boston Tea Party


17. Known in the U.S. as the Intolerable Acts and in the UK as the Coercive Acts, this series of restrictive laws was passed in response to what iconic, rebellious American event that occurred on December 16, 1773?

Answer: Boston Tea Party


18. What American fast casual restaurant, formerly known as Boston Chicken, was founded in Newton, MA in 1984? While the company headquarters have since moved to Colorado, the chain sticks to its proud Boston namesake roots.

Answer: Boston Market


19. What is the name of Boston's mass transit pass, which comes from a 1949 mayoral candidate's campaign song about a traveler who couldn't pay the exit fare to get out of the T?

Answer: CharlieCard


20. Zoo New England operates a zoo based out of what Boston park, which shares its “F” name with the surname of a Founding Father who invented bifocals?

Answer: Franklin Park Zoo


21. Boston Globe editor Ben Bradlee, Jr. headed up what infamous investigative reporting unit of The Boston Globe, later memorialized in an award-winning film?

Answer: Spotlight


22. Medical facilities including Beth Israel Deaconess Medical Center, Brigham and Women's Hospital, Boston Children's Hospital, Dana–Farber Cancer Institute, and Harvard Medical School are all located in what "L" Medical and Academic Area in Boston?

Answer: Longwood


23. Edward Lawrence Logan, the namesake of Boston's international airport, first enlisted in the military during the Spanish-American War and later rose to the rank of major general following his efforts in what global conflict?

Answer: WWI


24. The King's Chapel Burying Ground in Boston contains the graves of Massachusetts' first governor as well as of Mary Chilton, the first woman to step off what famous Pilgrim ship?

Answer: Mayflower


25. The largest art heist in the city of Boston's history occurred at which of the city's museums in 1990?

Answer: Isabella Stewart Gardner Museum


26. If you want to catch a Bruins or Celtics game, you know that they play at which arena above North Station?

Answer: TD Garden


27. Also the name of an NFL team located about 300 miles from Boston, what is the name of the sports teams of Boston College?

Answer: Eagles


28. What megaproject, known for its delays and cost overruns, rerouted I-93 into a tunnel through the heart of downtown Boston?

Answer: Central Artery/Tunnel Project


29. In 2003, Nike purchased a footwear company that was founded almost 100 years prior in Massachusetts. This acquired company dominated the "court shoe" market for decades and pivoted to military boot manufacturing during WWII. What is this brand, which owns the Jack Purcell and Star Chevron trademarks?

Answer: Converse


30. Sam Malone and Diane Chambers are two of the main characters in what American sitcom television series that earned a top-ten rating during eight of its 11 seasons?

Answer: Cheers


31. What Nabisco-produced snack cookie with mostly yellow packaging was named for a town near Boston?

Answer: Fig Newton


32. In 1678, Boston hired Thomas Atkins to be the first chief of a newly-founded paid (non-volunteer) department. This group's primary purpose was to fight what type of object?

Answer: Fires


33. Fort Independence is a granite military structure and one of the oldest continuously fortified sites in the United States, operating since 1634. The Fort now lies within a preserved state park on what misnomer-ed "Island?"

Answer: Castle Island


34. Although kissing runners was not allowed in 2021, the "scream tunnel" is an iconic portion of the Boston Marathon in which runners pass through the campus of what all-women's school?

Answer: Wellesley College


35. What Boston-based battle of the American Revolutionary War is somewhat inaccurately named, since most of the fighting took place on Breed's Hill?

Answer: Battle of Bunker Hill


36. What regatta, the largest two-day rowing event in the world, is held annually on the river that separates Boston from Cambridge?

Answer: Head of the Charles


37. Based out of Boston, MA, what multinational financial institution offers managed stock accounts for its clients? Its logo is a light shining on top of a pyramid, and its name is a word meaning faithfulness.

Answer: Fidelity Investments


38. A large, double-sided sign featuring the logo of an oil company overlooks Kenmore Square in Boston. The sign was first installed in 1940 and had its logo updated in 1965. What brand is represented on this sign?

Answer: Citgo


39. 2022 Boston Marathon winners Evans Chebet and Peres Jepchirchir are both from what African nation famed for its many successful distance runners?

Answer: Kenya


40. Which Neil Diamond song is played in the middle of the eighth inning at every Boston Red Sox home game, since 2002?

Answer: Sweet Caroline


41. What “E” online newspaper, founded in 2021 by Boston Globe staff members, is named after an anti-slavery newspaper that was founded in 1833, and pledges itself to discuss modern racial inequality? Its name literally means a person or entity that frees enslaved people.

Answer: The Emancipator


42. Fort Independence is a pre-Revolutionary War facility located on what medieval-sounding island in Boston Harbor?

Answer: Castle Island


43. What famed Massachusetts act traditionally performs on the Esplanade every Fourth of July?

Answer: Boston Pops


44. What "Parks and Recreation" star was born in Newton, went to Boston College, and is a Red Sox fan, but called the Boston accent "disgusting" in a 2014 BuzzFeed interview?

Answer: Amy Poehler


45. What Boston Celtics legend, who played for the team from 1979 to 1992, had a nickname that reflected his Indiana origins, "The Hick from French Lick?"

Answer: Larry Bird


46. The oldest subway tunnel in North America is the Tremont Street subway, found in what American city?

Answer: Boston


47. Steinert Hall is a hidden concert hall built four floors below its eponymous store on Boylston Street in Boston which vends what musical instrument?

Answer: Piano


48. The Arthur Fiedler Footbridge provides access to the Charles River bandshell, and passes above what thoroughfare? Multiple times, traffic on the thoroughfare has been disrupted due to a U-Haul getting stuck under an overpass.

Answer: Storrow Drive


49. The International Sand Sculpting Competition is hosted at America's first public beach, which happens to be located in the Boston Area. What is the name of this beach?

Answer: Revere Beach


50. With a name that refers to the club's famous wall in left field, Wally the Green Monster is the mascot of what Major League Baseball team?

Answer: Boston Red Sox


51. Appropriately given the STEM focus of the school, the sports teams of the Massachusetts Institute of Technology are known by what professional-sounding name?

Answer: Engineers


52. Led by Keith Lockhart since 1995, what Beantown institution of light classical music has also had such illustrious music directors as John Williams and Arthur Fiedler?

Answer: Boston Pops


53. Harpoon in Boston, Sand Creek in Wisconsin, and O'Fallon in Missouri all have a chocolate-flavored product which is what type of beer?

Answer: Stout


54. Boston is the capital of the commonwealth of Massachusetts. What other state or commonwealth capital city is the closest in distance to Boston?

Answer: Providence


55. Rhett whined in shame in 2017 when Harvard scored their first Beanpot victory since 1993, over what school on the other side of the Charles?

Answer: Boston University


56. According to legend, how many lanterns were hung in the steeple of Boston's Old North Church during Paul Revere's midnight ride of 1775, in order to signal that the British were coming by sea?

Answer: Two (One if by land, two if by sea)


57. What seafood-serving Boston restaurant near Faneuil Hall is located in a building from the early 1700s, is listed as a National Historic Landmark and has a reasonable claim as the oldest restaurant in Boston?

Answer: Union Oyster House


58. The fictional Boston neighborhood of "Buckingham Flats" is the setting of what award-winning 2003 film, named for a very real Boston-area waterway?

Answer: Mystic River


59. As of June 2019, Josh Zakim, Mark Ciommo, Edward Flynn, and Andrea Campbell all share what title in the City of Boston's political system?

Answer: City Councilor


60. What number did the Boston Red Sox retire in 2017 in honor of David Ortiz, a Dominican slugger who won three World Series during his tenure with the club from 2003 to 2016?

Answer: 34


61. After the closing of Maria's in September 2019, there are now only two cannoli shops starting with the letter "M" in Boston's North End neighborhood that are considered "top tier" cannoli makers by magazines such as NewEngland.com and Eater. Name both of these longtime bakeries.

Answer: Mike's and Modern


62. What professional sports team were previously named the Boston Pilgrims, Boston Somersets, and Boston Americans until they were officially given their present name in 1908 by team owner John I. Taylor?

Answer: Boston Red Sox


63. A bronze statue in Boston Public Garden depicts Mrs. Mallard and her eight offspring marching along a path, in homage to what classic children's picture book by Robert McCloskey?

Answer: Make Way for Ducklings


64. In 1959, what future dictator came to campus to such fanfare that he caused Harvard to move his speech to the football stadium for extra seating?

Answer: Fidel Castro


65. Played by Dylan and Cole Sprouse, the title characters of what 2000s Disney Channel sitcom live at Boston's fictional Tipton Hotel, where their mom performs as a lounge singer?

Answer: The Suite Life of Zack & Cody


66. A soft, buttery style of dinner roll is named after what historic Boston hotel, where it's said they were invented in the late 19th century?

Answer: Parker House


67. Released in 2012, the third installment of what video game franchise, in which the titular group fights against the Templars, features scenes set in 18th-century Boston?

Answer: Assassin's Creed


68. Rosie Ruiz rose to fame in 1980 after she finished a running race in a record time of two hours and 31 minutes. However, the fame was mostly infamy as her title was stripped because of her lack of sweating, exhaustion, or knowledge of the course led to the natural conclusion that she had cheated. What was the race?

Answer: Boston Marathon


69. There is a town of ~14,000 people in eastern Massachusetts that is home to the headquarters of EMC, but is perhaps even more famous as the start of the Boston Marathon. What is this town?

Answer: Hopkinton


70. What sweet substance is guilty of a January 15, 1919 "flood" in which 21 people and several horses were killed in the North End?

Answer: Molasses


71. The Boston Bruins won the Stanley Cup in 2011, defeating what team that plays its home games more than 2,500 miles, and across a national border, from Boston?

Answer: Vancouver Canucks


72. What American author, popularly known by a pseudonym, considered Hartford the most beautiful city in the United States and settled there to write what is considered his bildungsroman masterpieces? Coincidentally, this Missouri-born man lived next door to Harriet Beecher Stowe while in Hartford.

Answer: Mark Twain


73. In 2017, activists pressured what historic Boston marketplace to change its name, given its namesake's involvement in the slave trade?

Answer: Faneuil Hall


74. In 2015 Boston opened a 1795 capsule from Sam Adams & what other man, including a silver plate he's thought to have made.

Answer: Paul Revere


75. Formerly known as the Mystic River Bridge, the cantilever truss bridge that spans more than two miles from Boston to Chelsea is the largest bridge in New England and was renamed in 1967 for what former Massachusetts governor?

Answer: Tobin Bridge


76. What outdoorswear apparel company founded in Boston in 1952 is known mostly for its footwear? Its "Yellow Boot" collection has become a global pop culture icon.

Answer: Timberland


77. When founded in 1906, this apparel company had a longer name that included the phrase "Arch Support Company," but the name has since been trimmed to only two words. What is this Boston-based manufacturer that famously features numbered product lines?

Answer: New Balance


78. What Boston-based private equity investment firm was co-founded by former Massachusetts governor and current Utah Senator Mitt Romney?

Answer: Bain Capital


79. Harvard has more than enough bookshelves to stretch from their campus to what most populous city in New Hampshire?

Answer: Manchester


80. Mary Barrett Dyer was a martyr that was hanged in Boston in 1660 because of her staunch commitment to what "friendly" religious group?

Answer: The Quakers


81. Longtime Boston Celtics coach and executive Arnold Jacob Auerbach was a basketball pioneer who is credited with the invention of the fast break. Ironically, despite being associated with the Celtics, what was Auerbach's colorful nickname?

Answer: Red Auerbach


82. Mark Wahlberg plays a Boston native whose childhood wish made his toy bear come to life in what 2012 comedy film?

Answer: Ted


83. Named after a founding father (who may have been a brewer himself), what’s the official beer of the Boston Red Sox?

Answer: Samuel Adams


84. Not just a side dish, "Boston Baked Beans" are also a brand of confection that covers what legume in a sweet red candy coating?

Answer: Peanut


85. In 2003, Siamak Taghaddos and David Hauser founded a Boston-based virtual phone system company that shares what name with a crème de menthe and crème de cacao cocktail?

Answer: Grasshopper


86. What trail in Boston passes along 16 different foundational US historical sites through the city? It starts in Boston Common and ends up 2.5 miles later at Charlestown’s Bunker Hill Monument.

Answer: Freedom Trail


87. What famed Boston author of "Little Women" was previously taught by Henry David Thoreau and even penned him a poem titled "Thoreau's Flute"?

Answer: Louisa May Alcott


88. Metro Boston has long featured a large number of Americans who trace their ancestry to the Dominican Republic, and in the 2000s, this group passed what other Hispanic group as the most populous Hispanic group in the region?

Answer: Puerto Rican Americans


89. What New England-born poet was famously prolific, but having written nearly 1,800 poems had fewer than a dozen published during her lifetime? Famous poems include "Because I could not stop for Death" and "Tell all the truth but tell it slant."

Answer: Emily Dickinson


90. Featuring an eponymous IPA, a series of "UFO" beers, and myriad seasonal beers, what Boston brewery was founded in 1986 and expanded to a second location in Vermont in 2000?

Answer: Harpoon


91. In April 2004, Tom Brush and his friend and F. Hererra opened a taqueria in Harvard Square. What is the name of this mainstay on Brattle Street?

Answer: Felipe's Taqueria


92. If every Welch’s juice or jelly commercial is to be believed, which grape cultivar invented by Boston native Ephraim Wales Bull simply can't be beat?

Answer: Concord


93. Despite poor reviews and even poorer performance at the box office, what 1999 movie set in Boston (though mostly filmed in Toronto) followed fraternal-twins turned vigilante killers became a cult favorite in part due to an exclusive partnership with Blockbuster?

Answer: The Boondock Saints


94. In June of what year did the Boston Celtics win their 17th NBA Finals?

Answer: 2008


95. From 1980 to 1993, what five-time Oscar winner served as conductor of the Boston Pops Orchestra?

Answer: John Williams


96. Somerville is the fourth largest (by population) city in what Massachusetts county? Nearly one quarter of the state's population resides in this county.

Answer: Middlesex County


97. What is the name of the first public school in the United States which was founded in Boston in 1635?

Answer: Boston Latin School


98. What is the name of the oldest producer of chocolate in the U.S.? The company was founded in Boston in 1765 and is still in operation. Coincidentally, the company's name came from its founder's surname but it is still quite appropriate for the food industry.

Answer: The Baker Chocolate Company


99. Located at 46 Joy St in Boston's Beacon Hill neighborhood, what museum was opened in 1972 after previously serving as a Baptist Church, meeting hall, and synagogue in its more than 200-year history?

Answer: Museum of African American History


100. Charles H. Taylor is one of six businessmen that founded a company in 1872 which has continued to exist until the present day in Boston. The company was purchased in 2013 by Boston Red Sox and Liverpool F.C. owner John W. Henry for $70 million. What is the company?

Answer: The Boston Globe


101. Every October, over 11,000 rowers come to Boston for the biggest 2-day event of its kind in the world. The course starts at the DeWolfe Boathouse and goes 3 miles to the Henderson Boathouse. Casually known by its acronym, HOCR, what is the event officially called?

Answer: Head of the Charles Regatta


102. Located in Charlestown and opened in 1780, what Boston tavern is often said to be the oldest watering hole in the state of Massachusetts? George Washington and Paul Revere were both known to frequent the spot.

Answer: The Warren Tavern


103. Due to the celebration's pagan ties, Boston's Puritans banned what event from 1659-1681?

Answer: Christmas


104. On his second time playing "Survivor," contestant "Boston Rob" Mariano fell in love with what fellow contestant, whom he eventually proposed to on the finale episode of the show's eighth season?

Answer: Amber


105. The Plaque to the Great Elm tree, Robert Gould Shaw Memorial, Soldiers and Sailors Monument, and Boston Massacre Memorial are all located within what Boston institution?

Answer: Boston Commons


106. A young woman from the Boston suburbs gets a glamorous internship in New York City in what 1963 novel, the only one Sylvia Plath completed?

Answer: The Bell Jar


107. What is the name of the Major League Soccer club that plays its home games in Foxborough's Gillette Stadium?

Answer: Revolution


108. There are dents on Harvard sidewalks that are believed to be from what thing, thrown from dorm rooms during the Revolutionary War?

Answer: Cannonballs


109. What is the name of the security company founded in 2006 by two Harvard Business School students who couldn't find a security company designed to help renters? The couple was interested in the field after multiple friends in Cambridge had experienced break-ins. By 2014, the company had raised more than $50 million in venture capital.

Answer: Simplisafe


110. The Black Heritage Trail is a 1.6-mile walking tour exploring the history of Boston's 1800s Black community who primarily lived on the northern portion of what neighborhood?

Answer: Beacon Hill


111. Harry Frazee held what powerful, recognizable Boston role from 1916-1923?

Answer: Owner of the Red Sox


112. Boston College was in what athletic conference before joining the Atlantic Coast Conference (ACC) in 2005?

Answer: Big East


113. Set just before the American Revolution, what Newbery-winning Esther Forbes novel's title character is a silversmith's apprentice who takes part in the Boston Tea Party?

Answer: Johnny Tremain


114. What's the name of the three-story-tall stained-glass globe that is the main attraction of Boston's Mary Baker Eddy Library, which also houses the papers of the namesake founder of the Christian Science Movement?

Answer: The Mapparium


115. Which serial killer claimed 11 female victims between 1962 and 1964 before he was eventually identified as Albert DeSalvo?

Answer: The Boston Strangler


116. Based on the average high temperature over the course of the past 100 years, what is the coldest month of the year in Boston?

Answer: January (36 degrees Fahrenheit as average high temp)


117. In Holyoke, Massachusetts in 1895, William Morgan created a new game called Mintonette which was an indoor activity taking some characteristics from tennis and handball. Coincidentally, basketball had been invented ten miles away only four years prior. What sport did Morgan invent?

Answer: Volleyball


118. Historical reenactments, Freedom Trail walks, live music, and boat tours are part of what festival that takes place annually in Boston during the week of Independence Day?

Answer: Harborfest


119. What South Boston bar, which claims to have the oldest hand-carved bar in America, has a name that implies it's located along Germany's Rhine River?

Answer: Amrheins


120. Named for a gummy candy, what Asian-American Boston drag queen is a fan favorite who has appeared on the third regular season as well as All-Stars Seasons 1 and 5 of "RuPaul's Drag Race?"

Answer: Jujubee


121. What term was first coined by physician and writer Oliver Wendell Holmes and is typically used to refer to a group of 50+ "elite" families of Boston often associated with Harvard, Anglicanism, and high social and economic standing?

Answer: Boston Brahmins


122. What legendary Japanese-born conductor served as music director of the Boston Symphony Orchestra from 1973 to 2002?

Answer: Seiji Ozawa


123. What TV drama that aired 2000-04 centered on a fictional public high school in Boston named Winslow High School and featured a large ensemble cast of teachers, students, and administrators?

Answer: Boston Public


124. AMT is the stock ticker for what Boston-based Fortune 500 company that is both a real estate investment trust and owner-operator of wireless and broadcast communications infrastructure in several countries worldwide?

Answer: American Tower


125. What famous David was a legendary Designated Hitter and 1st Baseman for the Boston Red Sox, ending his career with 541 home runs and famous postseason moments during his three MLB championships, in 2004, 2007, and 2013?

Answer: David Ortiz


126. Former President George H.W. Bush was born in what affluent Boston suburb in 1924?

Answer: Milton


127. The Trail Blazers had the longest streak of consecutive sold-out home games within the "Big 4" American sports leagues until what East Coast MLB team surpassed them in 2013?

Answer: Boston Red Sox


128. What co-founder of the NAACP was also the first African American to earn a doctorate at Harvard?

Answer: W. E. B. Du Bois


129. Located at 11 Marshall Street, what "colorful" Boston bar is named after an older, now-demolished pub where the Sons of Liberty met during the American Revolution?

Answer: The Green Dragon


130. What Boston-area school has a total of around 10,000 students, is the eighth largest university in Metro Boston, and was initially founded in 1906 as "Archer's Evening Law School," with an original goal to "serve ambitious young men who are obliged to work for a living while studying law?"

Answer: Suffolk University


131. Boston is the capital of Massachusetts, but also the name of a town in England which was home to several of the prominent first settlers of the American Boston. In what "presidential" English county is the UK's Boston located?

Answer: Lincolnshire


132. Although they had a slightly different name at the time, Harvard Stadium was the home stadium of the New England Patriots for a single NFL season. In what decade was this?

Answer: 1970s (1970)


133. There are two telephone area codes that serve the Boston area. There was only one for decades until the second was overlaid on top of the first in 2001 as more auxiliary devices such as fax machines required phone numbers. What are the codes? Name BOTH of these area codes.

Answer: 617 and 857


134. What Boston neighborhood was home to Sylvia Plath, Robert Frost, and Louisa May Alcott for portions of their lives? Alcott published her first story while living in the neighborhood while Plath and Frost lived here later in life.

Answer: Beacon Hill


135. A rehab facility in suburban Boston is one of the primary settings of what nearly 1100-page 1996 novel by David Foster Wallace?

Answer: Infinite Jest


136. In the Boston-centric 2010 film "The Town," what actress plays the bank manager taken hostage by the group of bank-robbing protagonists?

Answer: Rebecca Hall


137. Jill Hennessy played Dr. Jordan Cavanaugh, a Boston forensic medical examiner, on what NBC drama that aired from 2001 to 2007?

Answer: Crossing Jordan


138. The sixth American woman to be granted the rank of Papal countess received this honor in 1951 from Pope Pius XII. Who was this Boston-born woman?

Answer: Rose Fitzgerald Kennedy


139. What critically-acclaimed alternative rock band was founded in Boston in 1986, featured bassist Kim Deal, and disbanded acrimoniously in 1993?

Answer: The Pixies


140. "Boston Legal," which ran from 2004 to 2008, is a spinoff of what earlier David E. Kelley legal series?

Answer: The Practice


141. Harvard's well-known for its Cambridge campus but also its Allston and Longwood facilities in the Boston area which largely focus on MBA and MD programs, respectively. In what other Massachusetts town would you find the Harvard Forest? This area is a 3,000 acre ecological research forest that is open to the public.

Answer: Petersham


142. What is the name of the bridge that crosses the Charles River and connects the Harvard campuses in Cambridge and Boston (its Allston neighborhood, specifically)?

Answer: John W. Weeks Bridge


143. Due to the compact design and high population density, Boston's neighboring city Cambridge often ranks as #1 in the U.S. in the category of highest share of residents that use what form of transportation to commute to work?

Answer: Walking


144. The Battle of Bunker Hill in Boston was one of the turning points of the American Revolutionary War. Today, you can visit the monument as well as climb the 221-foot granite obelisk which honors the fallen soldiers. How many steps does it take to climb to the top?

Answer: 294 (274 - 314 accepted)


145. The oldest continuously-running community theatre group in the U.S. is the Footlight Club in Boston, having performed every year since 1877. In what neighborhood will you find this non profit? The street address of club headquarters is 7 Eliot St.

Answer: Jamaica Plain


146. Born in Cambridgeport, MA, the first full-time American female book reviewer in journalism wrote "Woman in the Nineteenth Century" which is often considered the first major feminist work in the United States. Who was this native New Englander?

Answer: Margaret Fuller


147. "The Bostonians" is a late-19th-century novel by what American author who is also known for "Daisy Miller" and "The Portrait of a Lady?"

Answer: Henry James


148. Six letters, starts with an N: Among crossword enthusiasts, what suburb of Boston has become synonymous with an obscure answer in a puzzle that is crossing another hard-to-figure-out answer?

Answer: Natick


149. Although it has been closed for over 70 years because of enhanced fire codes enacted in the 1940s, there is an underground concert venue on Boston's famed "piano row." This venue shares its name and building with what well-known pianomaker?

Answer: Steinert


150. What was the only number one hit for the band Boston, who, as you might expect, hail from Boston, MA?

Answer: Amanda

What makes Boston trivia so engaging?

The city's rich history, iconic landmarks, and passionate sports fans make it a great subject for trivia quizzes.

Plus, with so many colleges and universities in the area, there's always something new and exciting happening in Boston.

Whether you're looking for easy trivia questions or something more challenging, we've got you covered with our Boston trivia questions.

Where can you find Boston trivia questions?

You can find Boston trivia questions in many different places.

There are plenty of websites, books, and articles that list trivia questions about the city.

You can take part in Boston trivia quizzes at local pubs and bars, or even create your own quiz using our trivia platform.

The choice is yours!

How can you create the perfect Boston trivia quiz?

Water Cooler Trivia is ready to help you create the perfect Boston trivia quiz for your next event.

If you're looking for something truly unique, we can create a custom quiz just for you.

Get started with a free four-week trial today!

Is there an error in one of our questions?

We do everything we can to ensure that Water Cooler Trivia's questions are appropriate, relevant, and accurate. Our database has tens of thousands of questions, so we don't always get it right. If you see a question that needs editing, we would love if you let us know here or email [email protected].

Celebrating brains
1,200 companies play Water Cooler Trivia every week
Learn MoreWeekly Trivia For Your Office →