Are you looking for the ultimate source of Disney trivia questions?
If you're like us, then you're always on the lookout for new and interesting ways to test your knowledge of all things Disney.
Whether you're playing with friends and family or just want to see how much you really know about the House of Mouse, we've got you covered.
We have got tons of Disney trivia questions and answers for you to scroll through.
Yes, you read that right.
There are questions on everything from classic Disney films to more recent releases, as well as some general questions about the company itself.
Before we dive into the questions, we just briefly want to tell you a little bit about Water Cooler Trivia.
If you want the best Disney trivia questions sent straight to your inbox, you need to check out Water Cooler Trivia.
Our experts have hand-picked the very best questions, so you don't need to waste your time searching.
Plus, we send new quizzes every week, so you'll always have access to fresh trivia.
At the click of a button, you can have Disney trivia questions delivered straight to your inbox.
How great is that?
If you're interested in giving Water Cooler Trivia a try, you can sign up for a four-week free trial.
That's pretty generous, right?
We want you to unlock the full potential of Water Cooler Trivia, so we're giving you a whole month to explore everything we have to offer.
It's much more than just a test drive.
The car is well and truly off the lot!
Now, let's get into the Disney trivia questions.
1. In 2004, which ogre-ish fairytale fantasy from 2001 got a sequel that debuted at Cannes and brought back Mike Meyers, Cameron Diaz, and Eddie Murphy?
Answer: Shrek
2. With the exception of the title character's sidekick, a chicken named Heihei, what 2016 Disney film cast its speaking roles with voice actors of Polynesian descent?
Answer: Moana
3. What juvenile media franchise centered on films created by Peter Barsocchini, is about the lives of Troy Bolton and Gabrielle Montez and singing about their lives, among other things? It’s currently a Disney+ TV series co-starring Olivia Rodrigo.
Answer: High School Musical
4. At the 2010 Academy Awards, the winning film for Best Animated Feature was a Disney-Pixar film featuring Kevin, Charles Muntz, Carl, Russell, and a dog named Dug. What is this helium-inflated film?
Answer: Up
5. Noted animation writer and director Brad Bird helmed what 2004 Pixar film whose title characters include the superhero members of the Parr family?
Answer: The Incredibles
6. Formed in 2005, Nick, Joe, and Kevin are part of what family pop rock band that rose to popularity on the Disney Channel? Their songs include “X”, “Leave Before You Love Me”, and “Sucker.”
Answer: Jonas Brothers
7. Filipina Lea Salonga has supplied the singing voice of two Disney princesses: Mulan in 1998, and which princess who discovered "A Whole New World" in 1992's "Aladdin?"
Answer: Princess Jasmine
8. What 1959 Disney animated film classic features Aurora as the titular princess? She falls in love with Prince Phillip.
Answer: Sleeping Beauty
9. What character from Disney’s “Frozen”, a snowman magically brought to life, sings a song about how happy he would be “In Summer” despite it being very clear the heat would melt him quickly? The “O” name comes from Old Norse, meaning something close to “ancestor.”
Answer: Olaf
10. What 2010 Disney film reportedly had its title changed from "Rapunzel" to a different name in order to market the film gender-neutrally?
Answer: Tangled
11. Jodi Benson, Christopher Daniel Barnes, and Pat Carroll are the three most prominent voice actors in what 1989 Disney animated film?
Answer: The Little Mermaid
12. DNA testing of a stray hair proves that Alfredo Linguini is the son of the late chef Auguste Gusteau in what 2007 Disney-Pixar film?
Answer: Ratatouille
13. A Disney World singular soft serve sensation, the Dole Whip originally came in what tropical flavor?
Answer: Pineapple
14. Which iconic character did Walt Disney plan to call Mortimer before being persuaded by his wife to change the character’s name to that he is known by today?
Answer: Mickey Mouse
15. Owl City is an electronic music project featured on the soundtrack of what 2012 Disney animated film about a video game character who's tired of always playing the bad guy against Fix-It Felix?
Answer: Wreck-It Ralph
16. It’s as easy as 1, 2, 3! The "Big Three" U.S. commercial broadcast television networks are CBS, NBC, and what Disney-owned third network?
Answer: ABC
17. October 1, 2021 is the start date of “Lego Star Wars: Terrifying” what? It was a Lego and Star Wars themed Halloween special, airing exclusively on Disney+.
Answer: Tales
18. Unlike most Disney characters, Mickey Mouse's pet dog is not anthropomorphic beyond some facial expressions. What is the name of Mickey's dog that was first introduced in 1930?
Answer: Pluto
19. A Disney ride, given its current name in 1994, features futuristic vehicles “flying” around a central platform and is called the what “Orbiter”? It’s also the singular of a baseball team in Houston, Texas.
Answer: Astro Orbiter
20. The soundtrack of which movie of 1992 includes songs entitled “Friend Like Me” and “Prince Ali?”
Answer: Aladdin
21. Which company has the following slogan? 'Where dreams come true.'
Answer: Disney
22. Gina Carano plays what rebel turned mercenary who often helps the titular bounty hunter on Disney+’s “The Mandalorian?” Her last name is the same as a different sci-fi franchise created by Frank Herbert.
Answer: Cara Dune
23. Sharing his name with an element having the atomic number 29, what is the name of the titular dog in Disney’s “The Fox and the Hound?”
Answer: Copper
24. “Fantasound” was a new audio production system crafted by Disney engineers for what symphonic 1940 film?
Answer: Fantasia
25. A 1941 live action/animated hybrid Disney film about a man trying to get a cartoon made by the Walt Disney company, and meeting a lot of behind-the-scenes talent, is “The Reluctant” what animal, also the species of Mushu in “Mulan”?
Answer: Dragon
26. Which American singer-songwriter, nicknamed the “Piano Man”, provided the voice of Dodger in the 1988 Disney movie “Oliver & Company?”
Answer: Billy Joel
27. In 2006, which Disney Pixar animated film did Hollywood star, racecar driver, and salad dressing philanthropist Paul Newman lend his voice to?
Answer: Cars
28. The last 2D animated Disney film, released in 2011, was the fifth feature-film adaptation made by Disney of what beloved children's story about the inhabitants of the Hundred Acre Wood?
Answer: Winnie the Pooh
29. "Golden Receiver," "World Pup," and "Seventh Inning Fetch" are spinoffs and sequels of what 1997 live-action Disney film whose title character plays basketball?
Answer: Air Bud
30. While King Richard is off fighting in the Crusades, Prince John makes mischief for the title character and his friends in what 1973 animated Disney film?
Answer: Robin Hood
31. Voiced by John Travolta, the title character of what 2008 Disney animated film is a white dog with a lightning-shaped marking on his coat?
Answer: Bolt
32. Elena Castillo Flores is the princess of what magical Disney kingdom that is reminiscent of Latin America?
Answer: Avalor
33. What Disneyland attraction, a fixture of Fantasyland since 1966, celebrates harmony between children throughout the planet, whose name comes from its earworm of a four-word song title?
Answer: It's A Small World
34. Fans can buy a dollhouse set of the Casa Madrigal, from what 2021 Disney feature film?
Answer: Encanto
35. What other Disney film besides "Sleeping Beauty" involves a sleeping princess under an evil spell?
Answer: Snow White
36. They had to pass up the roles because of scheduling conflicts, but The Spice Girls were originally set to voice Greek goddesses (The Muses) in which 1997 Disney animated film?
Answer: Hercules
37. One of the earliest friends Bambi makes after the death of his mother in the 1942 animated classic, what is the name of the energetic rabbit with a propensity for heavily tapping his left hind foot?
Answer: Thumper
38. At Walt Disney World, you can take a 3D “Flight Of Passage” on the back of a banshee on a ride based on what highly profitable James Cameron film?
Answer: Avatar
39. What 2021 Disney+ series allows seven Japanese animation studios to bring their unique perspectives to the Star Wars universe, through short films?
Answer: Star Wars: Visions
40. Led by their prima ballerina, Mlle. Upanova, a flock of ostriches puts on ballet shoes and dances to the music of Amilcare Ponchielli's "La Gioconda" in what 1940 Disney movie?
Answer: Fantasia
41. The improbably named Cobra Bubbles is a social worker who used to be a CIA agent in what 2002 Disney animated film set in Hawaii?
Answer: Lilo and Stitch
42. In 2011, a Forbes magazine article declared what "DuckTales" protagonist to be the richest fictional character of all time?
Answer: Scrooge McDuck
43. What iconic Disney ride, in which you go on a boat tour of an African safari and encounter a hippo among others, is now a feature film directed by Jaume Collet-Serra and co-starring The Rock?
Answer: Jungle Cruise
44. What actress was nominated for a 2021 Primetime Emmy for playing the title character in the MCU Disney+ series "WandaVision"?
Answer: Elizabeth Olsen
45. What "x-traordinary" superhero team, who had an eight-movie series that spanned 20 years and ended with "New Mutants," can now become part of the Marvel Cinematic Universe, thanks to Disney's acquisition of 20th Century Fox?
Answer: X-Men
46. A sequel series to “That’s So Raven”, Raven-Symone reprises her role as Raven Baxter, now a divorced mother of two who still has psychic premonitions, on the Disney Channel’s “Raven’s” what? According to the proverb, it’s where the heart is.
Answer: Raven's Home
47. “We Don’t Talk About Bruno” was a very popular song from 2021’s “Encanto”, written by what popular songwriter who created the musicals “In The Heights” and “Hamilton?”
Answer: Lin-Manuel Miranda
48. Which 1970 Disney animated musical about some felines living the high life in Paris featured the voice acting of Eva Gabor and Phil Harris?
Answer: The Aristocats
49. "Star Wars: Galaxy's Edge," in which visitors can "fly" the Millennium Falcon, is an area of what Anaheim, California, theme park that first opened in 1955?
Answer: Disneyland
50. Three dairy cows try to protect their home, the Patch of Heaven farm, from creditors in what 2004 Disney animated film named for a classic country-western song?
Answer: Home on the Range
51. What is the name of the Moff played by Giancarlo Esposito in the Disney+ series “The Mandalorian” who seeks to rebuild the Galactic Empire by capturing the Baby Yoda known as Grogu? He shares a name with a biblical prophet known for his calling and later victory over the Midianites.
Answer: Moff Gideon
52. Odense, Denmark, is the hometown of what 19th-century author who penned stories such as “The Nightingale” and “Thumbelina”? He’s particularly known for being the basis of multiple Disney franchises, with multiple films based on “The Snow Queen” alone.
Answer: Hans Christian Andersen
53. In the 2014 Disney sports movie “Million Dollar Arm,” two Indian cricket players are recruited to play baseball by an agent portrayed by what American actor, best known for playing Don Draper on “Mad Men?”
Answer: Jon Hamm
54. Who is the only dwarf in Snow White whose name doesn't include any of the letters in "Snow White"?
Answer: Grumpy
55. To give the 1995 animated film a more serious tone, Disney cut all of Meeko and Flit's lines. The raccoon-hummingbird duo was seen in which Disney movie set in the New World?
Answer: Pocahontas
56. Featured in Disney's "Fantasia," Igor Stravinsky's most famous ballet, which caused a riot at its 1913 premiere, is called "The Rite of" what season?
Answer: Spring
57. Exhibits from Monsanto, American Motors, and Dutch Boy Paint were part of the original 1955 incarnation of what future-oriented section of Disneyland?
Answer: Tomorrowland
58. Pongo and Perdita are the father and mother in what storied, famous, animated Disney film?
Answer: 101 Dalmatians
59. What is the name of Ariel’s best fish friend in “The Little Mermaid,” a nervous yellow fish with blue trim?
Answer: Flounder
60. In a 1953 Disney animated film, what titular character and the Darling children briefly land on the hour hand of Big Ben, before heading off on their adventure?
Answer: Peter Pan
61. Big Mama is the kindhearted owl who first finds Tod, an orphaned kit, in what 1981 Disney film with title characters who are best friends despite their species being natural enemies of each other?
Answer: The Fox and the Hound
62. What's the youngest of the four theme parks of Walt Disney World?
Answer: Disney's Animal Kingdom
63. In 1997’s “Hercules”, James Woods plays what Greek god of the Underworld? His plot complicates the lives of the Hercules and Megara.
Answer: Hades
64. Bucky Barnes, who now has his own Disney+ show alongside The Falcon, is known by what two-word superhero name?
Answer: Winter Soldier
65. What is the name of the iconic insect who sings “When You Wish Upon a Star” in the 1940 animated film Pinocchio?
Answer: Jiminy Cricket
66. In “Hercules” (1997), Hades’ pair of shape-shifting minions are named Pain and what?
Answer: Panic
67. What Canadian actor, who played the young Anakin Skywalker in Star Wars Episodes II and III, came back to play Darth Vader in the 2022 Disney+ miniseries "Obi-Wan Kenobi?"
Answer: Hayden Christensen
68. What five-letter name is shared by a realm in Robert Jordan's "The Wheel of Time" series and a Disney+ show starring Diego Luna as a thief turned rebel?
Answer: Andor
69. The track "Bella Notte" from "Lady and the Tramp" is somewhat unsurprisingly named for a pair of Italian words that have what meaning in English?
Answer: Beautiful Night
70. When you look at the alphabetized list of the seven dwarfs from Disney's Snow White and the Seven Dwarfs, Sleepy is listed sixth. Which dwarf is seventh on the list?
Answer: Sneezy
71. A massive solar farm meant to alleviate outages is being sold in blocks to what organization that manages Texas's electrical grid, and whose acronym is only one letter different than a certain futuristic Disney World theme park?
Answer: ERCOT
72. The 2020 live-action version of "Mulan" omitted what wisecracking dragon character, who was voiced by Eddie Murphy in the original 1998 animated film?
Answer: Mushu
73. What American actor achieved fame with the Disney TV show "Even Stevens" before expanding his artistic career to include an appearance in a Sia music video and a mock-musical about himself?
Answer: Shia LeBeouf
74. What 2021 spin-off series of “The Mandalorian” on Disney+ featured Temuera Morrison’s Boba Fett and Ming-Na Wen’s Fennec Shand? It includes a common term used to describe Star Wars projects such as “Shadows Of The Empire” and “Dark Force Rising.”
Answer: Book
75. Fans of what “B” Blue Heeler cartoon puppy, debuting in Australia in 2018 and later on Disney Junior, can get tiny figurines of the dog and his family?
Answer: Bluey
76. The 2009 Disney film "The Princess and the Frog" was loosely adapted from the novel "The Frog Princess" by E. D. Baker, which is in turn based on the Brothers Grimm fairy tale "The Frog Prince." In what city was this film set?
Answer: New Orleans
77. Played by Dylan and Cole Sprouse, the title characters of what 2000s Disney Channel sitcom live at Boston's fictional Tipton Hotel, where their mom performs as a lounge singer?
Answer: The Suite Life of Zack & Cody
78. The Walt Disney Company founded a professional sports franchise in 1993 and based the new team's name on a successful 1992 film. What sport did this team play?
Answer: Hockey
79. The Disney+ show “Loki” introduces the Marvel Cinematic Universe to a female variant of the Asgardian god of mischief, who goes by what “S” name?
Answer: Sylvie
80. What "small" Disney animated film of 2005, with Zach Braff as the voice of the title farm bird, features a noisy antagonist named Goosey Loosey?
Answer: Chicken Little
81. “Hawkeye” on Disney+ saw the official introduction of what crime boss character, played by Vincent D’Onofrio, to the MCU, after he played the same character on the Netflix “Daredevil” show? Real name Wilson Fisk, the character’s nickname is a word meaning a person essential to an organization.
Answer: Kingpin
82. Released in 1994, the first animated Disney movie to be remade in live action was which 1967 movie, itself an adaptation of a novel released in 1894?
Answer: The Jungle Book
83. Sung by Julie Andrews, "Feed the Birds (Tuppence a Bag)" is a song from what classic Disney movie musical of 1964?
Answer: Mary Poppins
84. A barbecue stand in Adventureland in Disneyland, known for its meat skewers, is what Barbecue? It’s also a species of tiger that appears to be eating the sign outside of the stand.
Answer: Bengal Barbecue
85. Before she starred in Disney’s live-action remake of “Cinderella” in 2015, Lily James played Lady Rose in which period drama?
Answer: Downton Abbey
86. What is the name of the best-selling video game franchise to come out of Disney's home-grown intellectual property (ignoring Disney's purchase of Lucas Films)?
Answer: Kingdom Hearts
87. What classic literary villain, described as a “Machiavellian schemer and manipulator” shares his name with an avian sidekick in the Disney film "Aladdin?"
Answer: Iago
88. Mary, John, and Michael Darling are all characters in what 1953 Disney film?
Answer: Peter Pan
89. What is the name of the 2003 Disney Channel Original Movie that revolves around Alex Schlotsky and his Jewish basketball team coached by a former college basketball star?
Answer: Full-Court Miracle
90. Which mid-90s Disney cartoon about a band of monsters gained a reputation for collecting many former “Star Trek: The Next Generation” actors in its cast?
Answer: Gargoyles
91. In 1979, Disney released what live-action science fiction film starring Maximilian Schell? It is also the name of an object that emits radiation, as theorized by Stephen Hawking in 1974.
Answer: The Black Hole
92. What theme park, now a part of Disney World, was originally conceived as the "Experimental Prototype Community of Tomorrow"?
Answer: EPCOT
93. Approximately 14,000 people have signed a petition for Disneyland to redo what log flume ride because it is themed after the problematic film "The Song of the South?"
Answer: Splash Mountain
94. “The Twilight Zone Tower Of Terror” ride at Disneyland’s California Adventure was replaced in 2017 with what four words before “Mission Breakout”? It’s a well-known phrase in the Marvel Cinematic Universe.
Answer: Guardians Of The Galaxy
95. What Disney princess sings the song "Oh, Sing Sweet Nightingale" while she's scrubbing floors for her stepmother and stepsisters?
Answer: Cinderella
96. In 2021, Disney released what live-action crime comedy with a title character that’s a younger version of a famous villain portrayed in a 1961 animated film, and its 1996 live-action remake? The movie’s title is the character’s first name, which seems to imply she is uncaring about suffering.
Answer: Cruella
97. What Marvel-themed land within Disney’s California Adventure, as well as corresponding areas in Disneyland Paris and Hong Kong, launched in 2021 and sounds like something you’d usually find at a college?
Answer: Campus
98. What is the name of the character from “Beauty and the Beast”, wh,o after serving as the Beast’s majordomo, is turned into a sentient clock amidst the Beast’s curse? His name is, in part, a pun on the inner workings of his clock.
Answer: Cogsworth
99. What magical space of 25,000 acres in Lake Buena Vista and Bay Lake, Florida, is split into six distinct parks and 27 hotels? It was founded in 1971 as an expansion of a California location.
Answer: Walt Disney World
100. Howard Ashman and Alan Mencken played themselves when "Under the Sea" won Best Original Song at the 89th Oscars over what other "Little Mermaid" song of theirs?
Answer: Kiss the Girl
101. From 1994 to 1997, Disneyland regularly ran a parade with African art-themed floats based on what animated film, which was remade in 2019?
Answer: The Lion King
102. A water park in Walt Disney World with an ice cave in Cross Country Creek is called what Beach? The word is an eye catching contradiction, as the beach is being juxtaposed with a word for a severe snowstorm.
Answer: Blizzard Beach
103. Disney World’s Animal Kingdom is home to a themed area named after what alien world, itself from a recent James Cameron film? The location shares its name with a streaming music app recently acquired by SiriusXM.
Answer: Pandora - The World Of Avatar
104. In Disney's "Fantasia 2000," the story of Noah's Ark is recreated with what quack-tastic character as Noah's assistant in getting animals onto the ark?
Answer: Donald Duck
105. The title character, Basil of Baker Street, chases the evil Professor Ratigan inside Big Ben's tower in the climactic scene of what 1986 Disney animated film?
Answer: The Great Mouse Detective
106. The New York City Newsboys’ Strike of 1899 served as the inspiration for what musical film released by Disney in 1992?
Answer: Newsies
107. An attraction in Hollywood Land in Disney’s California Adventure, as well as most other international Disney parks, where you can learn how to draw Disney characters and watch related cartoons, is Animation what A-word?
Answer: Animation Academy
108. Olivia Rodrigo starred on what 2010s Disney Channel show about two friends, Paige and Frankie, who run a comedy video channel and go to work at Vuuugle Studios? Its name is like an odd version of a burrowing nocturnal African mammal, known for its long snout.
Answer: Bizaardvark
109. What character in “The Little Mermaid” is the king of Atlantica and is Ariel’s father? He shares his name with a Greek sea god, the son of Poseidon.
Answer: King Triton
110. What 2021 Disney animated film is about a family of Colombians who are gifted with magical powers, co-starring Lin-Manuel Miranda and Wilmer Valderrama? Its name is Spanish for “charm.”
Answer: Encanto
111. Cassian Andor, a Rebel intelligence officer and captain of the titular “Rogue One” in the 2016 film, as well as the star of the 2022 Disney+ show “Andor”, is played by what Mexican actor? He has also starred in such films as “Y tu mama tambien” and “Milk.”
Answer: Diego Luna
112. At Walt Disney World, what Toy Story character offers to take patrons on a “Space Ranger Spin?”
Answer: Buzz Lightyear's Space Ranger Spin
113. A classic roller coaster, known for its bright orange rocks, its old western theme, and its winding high speed route at both Disneyland and Disney World, is Big what Mountain Railroad? It’s also a byproduct of lightning.
Answer: Big Thunder Mountain Railroad
114. What 2022 CGI Disney-Pixar film, released on Disney+, is about a 13 year old Chinese girl who transforms into a certain kind of panda when she gets stressed? It is directed by Domee Shi, and stars Rosalie Chiang and James Hong.
Answer: Turning Red
115. A baby boomer might remember that Hayley Mills played both identical twins in the 1961 version of what Disney movie, later remade with Lindsay Lohan playing opposite herself?
Answer: The Parent Trap
116. Lee Thompson Young played a teenage star of a secret agent show who wants a normal life in the late 90’s/early 2000’s Disney show “The Famous Jett” who? It’s a common “J” last name also used by singer Michael and 7th U.S. president Andrew.
Answer: The Famous Jett Jackson
117. A ride in Disney World’s Animal Kingdom that simulates an open-sided safari ride through the savanna of East Africa is what Safaris? The “K” word is also the name of a volcano in Tanzania, that is the highest single free-standing mountain above sea level in the world.
Answer: Kilimanjaro Safaris
118. What is the only Disney Pixar animated feature film set in Scotland?
Answer: Brave
119. 2022 saw the MCU debut, on Disney+, of what lunar anti-hero, played by Oscar Isaac, a white-clad hero struggling with mental issues and his connection to an Egyptian god?
Answer: Moon Knight
120. Marvel and Disney+’s “Moon Knight” features a villainous turn from what actor as Arthur Harrow? He is better known to traditional film fans for starring in Richard Linklater’s “Before Sunrise” and in 2001’s “Training Day” opposite Denzel Washington.
Answer: Ethan Hawke
121. Mickey Mouse might be his most famous cartoon, but he wasn’t Walt Disney’s first original character. Which animal was Disney's “lucky” Oswald?
Answer: Rabbit
122. In “The Little Mermaid,” the character of Ursula was written with hopes that which “Golden Girls” actress would lend her voice? (Spoiler: She turned down the role).
Answer: Bea Arthur
123. Released in 1994 and considered a key player in the “Disney Renaissance,” which movie became the highest-grossing traditionally animated film in history?
Answer: The Lion King
124. After she was romanced by a ghost, but before she joined the Navy, which actress voiced Esmerelda in “The Hunchback of Notre Dame” (1996)?
Answer: Demi Moore
125. Artists working on “101 Dalmatians” (1961) were faced with the challenge of animating hundreds of pups. Which brand of copying machine technology saved them time and money?
Answer: Xerox
126. After seeing her on Broadway, Walt Disney wanted to cast Julie Andrews in his next live-action film. Not only was it Andrews’ first movie, but she went on to get her first Academy Award nomination—and Oscar win—for the role. What was the name of the 1964 film?
Answer: Mary Poppins
127. Thanks to a product placement agreement with Nabisco, cookies play a memorable role in two versions of a Disney classic. In the original 1961 film, the girls share some Fig Newtons. In the 1998 remake, it’s Oreos (with peanut butter).
Answer: The Parent Trap
128. Which 2003 fish flick was the first Pixar film to have a scene after the credits?
Answer: Finding Nemo
129. Before they starred together in “Frozen,” Idina Menzel and Kristen Bell both auditioned to voice the long-haired lead in which 2010 Disney film?
Answer: Tangled
130. Which actor regretted passing up the chance to voice Buzz Lightyear in “Toy Story” so much that he didn’t hesitate when John Lasseter asked him to voice Mike in “Monsters, Inc.?”
Answer: Billy Crystal
131. When it was released in 2010, which Disney animated film about a long-haired girl became the first princess film of the franchise to get a PG rating?
Answer: Tangled
132. What is the name of the “Beauty and the Beast” character who has been transformed into a three-armed candelabra whose name means “light” in French?
Answer: Lumiere
133. Emeryville is home to which Disney-owned animation studio known for “Toy Story,” “Monsters Inc.,” “Finding Nemo,” and “Up?”
Answer: Pixar
134. In 1991’s “Beauty and the Beast,” Angela Lansbury (a Brit who surely knows how to make a proper “cuppa") lent her voice to which tea-themed character?
Answer: Mrs Potts
135. A new area at Disney Theme Parks is a Star Wars-themed experience that opened in 2019 at both Disneyland and Disney World's Hollywood Studios. What two-word name, referring to the remote frontier planet Batuu, do these themed areas share?
Answer: Galaxy's Edge
136. Abigail and Amelia Gabble are twin sisters who are also geese in what 1970 Disney animated film, whose title characters are Duchess and her children Marie, Toulouse, and Berlioz?
Answer: The Aristocats
137. In 2022, the Florida legislature passed a law abolishing the RCID, an "improvement district" that's home to Walt Disney World. What does the "RC" stand for in "RCID?"
Answer: Reedy Creek
138. In September 2022, Gameloft launched Disney what Valley? It’s a multiplatform simulation game where players can go on quests, make friends with Mickey, Goofy, and their other favorite characters, and create the world around them.
Answer: Dreamlight
139. Lady Kluck is a supporting character in which 1973 Disney movie based on an English folk tale?
Answer: Robin Hood
140. Eddie Murphy plays Dr. Sherman Klump, the titular university teacher of biology in what 1996 Disney live-action comedy, itself a remake of a 1963 film with the same name?
Answer: The Nutty Professor
141. In 2003, Disney released two film adaptations of Disneyland attractions. The first was inspired by the Pirates of the Caribbean ride. What spooky attraction, located in New Orleans Square at Disneyland and in Liberty Square at Disney World's Magic Kingdom, inspired the second?
Answer: The Haunted Mansion
142. Oh, mama mia, mama mia! Sharing his name with a Mozart opera character, what is the name of Geppetto's black-and-white pet cat in Disney's "Pinocchio?"
Answer: Figaro
143. What character voiced as an adult by Anika Noni Rose in her 2009 film, is the first official African-American Disney Princess? Her name is derived, appropriately, from the Latin for “princess.”
Answer: Tiana
144. Also known as the "Shadow Man", who was the witch doctor villain in Disney’s 2009 animated film “The Princess and the Frog” who notably had "friends on the other side"?
Answer: Dr. Facilier
145. Elizabeth Olsen and Paul Bettany are the two stars of what television miniseries that debuted on Disney+ in 2021 and is considered the first flagship TV show for Marvel Studios?
Answer: Wandavision
146. From the ballet of the same name, the music of Pyotr Ilyich Tchaikovsky was adapted into songs, including "Once Upon a Dream," for what classic 1959 Disney film?
Answer: Sleeping Beauty
147. He won a record 26 Academy Awards, and was the first person to receive a star on the Anaheim Walk of Stars, but whose other claim to fame was creating the "Scoopy Bee" mascot used by The Sacramento Bee?
Answer: Walt Disney
148. Named by the American Film Institute as the third greatest animation of all time (after “Snow White” and “Pinocchio”), which 1942 Disney movie was based on a novel by Austrian author and hunter Felix Salten?
Answer: Bambi
149. "When there's trouble, you call DW" was part of the theme song to what early-1990s show from the Disney Afternoon?
Answer: Darkwing Duck
150. What cartoon is considered the debut of Mickey Mouse and one of the first cartoons ever to include a fully post-produced soundtrack?
Answer: Steamboat Willie
151. What 2018 Disney Channel Original Movie stars Meg Donnelly and Milo Manheim as a cheerleader and one of the titular creatures, who team up to show the town the power of community? It takes real brains to remember there is a 2020 sequel.
Answer: Zombies
152. Which Disney Princess was the first female fictional character to get a star on the Hollywood Walk of Fame?
Answer: Snow White
153. In 2022, "We Don't Talk About Bruno" became the second song from a Disney movie to reach #1 on the Billboard Hot 100. What 1993 duet by Peabo Bryson and Regina Belle was the first?
Answer: A Whole New World
154. While the names differ, what 2002 Disney animated film is a sci-fi adaptation of one of Robert Louis Stevenson's most famous adventure novels?
Answer: Treasure Planet
155. In the final episode of the first season of "The Mandalorian," a famous weapon is revealed when briefly seen in the hands of Moff Gideon. What is this weapon?
Answer: The Darksaber
156. From its opening in April 1992 until May 1994, the Disney theme park now called Disneyland Paris was known by what continental name?
Answer: Euro Disney
157. A Star Wars-themed luxury hotel located near Hollywood Studios in Walt Disney World is what Starcruiser? The “G” word is an adjective applying to large systems of stars, such as the Milky Way.
Answer: Star Wars: Galactic Starcruiser
158. According to Peter Pan, “all you need is faith, trust, and a little” what?
Answer: Pixie Dust
159. Despite being the title character, what Disney animal has no speaking lines throughout the film? The film clocks in at just over one hour long, making it one of Disney's shortest feature films.
Answer: Dumbo
160. Variously featuring a brontosaurus or T. Rex in its logo, what is the six-letter name of the fictional company whose gas stations appear in Pixar's "Toy Story" and "Cars" franchises?
Answer: Dinoco
161. A spinoff of the Disney show "That's So Raven" was primarily set in the White House (especially the kitchen). What was the title of this show, which aired between 2007-2008?
Answer: Corey in the House
162. Arlo is the titular apatosaurus in what 2015 Disney Pixar film that imagines an alternate universe in which creatures like him never became extinct?
Answer: The Good Dinosaur
163. In “The Little Mermaid,” the two eel sidekicks of Ursula have what names that are words often paired in English?
Answer: Flotsam and Jetsam
164. Actually located in Utah, what high school served as the main setting of the 2006 Disney Channel original movie “High School Musical”?
Answer: East High School
165. What internationally award-winning preschool program, shown in the U.S. on Disney Junior, includes a polar bear named Captain Barnacles, and teaches children about ocean life?
Answer: Octonauts
166. Disney Cruise Line was first incorporated in 1996, and the company's first vessel was domiciled in London. What is the name of this first ship?
Answer: Disney Magic
167. The famous “torch-carrying lady” in the Columbia Pictures logo is rumored to be based on American actress Evelyn Venable. She was for sure the live-action model and voice actor for The Blue Fairy in which Disney animated film?
Answer: Pinocchio
168. Which unpopular animated Disney film, based on Welsh mythology and featuring the Horned King, was edited two times to avoid earning an R rating from the Motion Picture Association of America?
Answer: The Black Cauldron
169. Buckminster Fuller popularized the term "Spaceship Earth," as well as what type of structure EPCOT used for their Spaceship Earth ride?
Answer: Geodesic dome
170. Performed by Huey Lewis, "Once Upon a Time in New York City" is the opening song of what 1988 Disney animated film that's based on a Charles Dickens novel?
Answer: Oliver & Company
171. Shades of Green is a Disney World resort that caters to members of what specialized profession?
Answer: Armed Forces / Military
172. What 2010s Disney Channel sitcom was about kids PJ, Teddy, and Gabe, whose lives are made more difficult with the birth of a new baby? The title, which includes the baby’s name, is in reference to how hard it will be for the family to keep things together when Mom goes back to work.
Answer: Good Luck Charlie
173. Who plays Hawkeye's new sidekick, Kate Bishop, in the Disney + series, "Hawkeye?"
Answer: Hailee Steinfeld
174. What is the name of the oldest building in Disneyland that once served as the park's lumber mill? It now sits among the rest of Main Street's buildings as a tribute to Walt Disney's hometown of Marceline, Missouri.
Answer: The Opera House
175. Although Disney is, of course, famously associated with co-founder Walt Disney, what other man was the CEO of the company for more than four decades starting in the 1920s?
Answer: Roy O Disney
176. Which Portland-raised actress and producer, arguably most well-known for her seven-season run on “Mad Men,” also voiced Gabby Gabby in "Toy Story 4"?
Answer: Christina Hendricks
177. What “T” mouse with a Brooklyn accent is the guardian and mentor of “Dumbo” in his 1941 Disney cartoon? His name is also the full name of the Tiny sickly child of Bob Cratchit in “A Christmas Carol.”
Answer: Timothy Mouse
178. What is the idyllic-sounding name of the starcruiser where you can have a two-night immersive experience at Walt Disney World Florida, including lightsaber lessons and a view of space from your cabin?
Answer: Halcyon
179. The powerful sorcerer in Disney's 1940 film “Fantasia” is given what name, which might be more recognizable to Disney fans when read backwards?
Answer: Yen Sid
180. The first Asian actress to win a Tony Award, what Filipina "Miss Saigon" star also provided the singing voices for Disney's original Mulan and Jasmine?
Answer: Lea Salonga
181. Have you heard Bambi's first word was a 4-letter word? Okay...not that kind of 4-letter word. When Thumper teaches Bambi to talk, what animal does Bambi utter first?
Answer: Bird
182. Software developers at Disney created Hyperion, a program to produce more realistic animated scenes by determining the correct angle and intensity of light and shadows, which is Disney’s in-house version of what type of software?
Answer: Renderer
For many of us, Disney films were a huge part of our childhood.
We watched them over and over again, memorizing every word of the songs and crying every time Mufasa died.
Or was it just us?
As we've grown up, our love for Disney movies has only intensified.
We now appreciate the incredible detail that goes into every frame of these films.
All of this makes Disney movie trivia even more enjoyable.
We can test our knowledge of these films and see just how much we remember from our childhood viewing sessions.
What's more, Disney movie trivia is the perfect way to bond with friends and family who share your love for these films.
Water Cooler Trivia, of course!
We have specifically tailored quizzes for kids that are both fun and educational.
Our Disney trivia for kids covers a range of topics, from classic films like Snow White and the Seven Dwarfs to more recent releases such as Frozen.
At the same time, they are equally perfect for fully-grown adults.
Get started with a free four-week trial today!
We do everything we can to ensure that Water Cooler Trivia's questions are appropriate, relevant, and accurate. Our database has tens of thousands of questions, so we don't always get it right. If you see a question that needs editing, we would love if you let us know here or email [email protected].