132 Ireland Trivia Questions (Ranked from Easiest to Hardest)

Updated Date:
January 4, 2024
Which companies play trivia with their co-workers every week?
lyft logo
amazon logonike logoimpossible logo

Ireland is a country located on an island in the North Atlantic, known for its rich history, culture, and natural beauty. From its famous landmarks such as the Cliffs of Moher, the Giant's Causeway, to its famous figures such as W.B Yeats, James Joyce, and U2, Ireland has a lot to offer in terms of trivia facts and information. Some of the most interesting Ireland trivia facts include:

First, Ireland is home to many famous landmarks such as the Cliffs of Moher in County Clare, the Giant's Causeway in County Antrim and the Newgrange tomb which is a prehistoric monument that predates the pyramids of Egypt by over 1000 years. These landmarks are not only popular tourist destinations but also significant historical and cultural sites.

Second, Ireland has a rich cultural heritage that can be seen in its art, literature, and music. The country is home to famous figures such as W.B Yeats, James Joyce and the U2, who have made a significant impact in their respective fields. The country is also known for its traditional festivals such as St. Patrick's Day and the Dublin Writers Festival.

Third, Ireland has a rich history and has played an important role in the world events. From the Celts, through the struggles for independence and the potato famine, to the current global political climate, Ireland has been a major player in world events and has influenced the shaping of the world we know today.

These are just a few examples of the many interesting and unique trivia facts about Ireland. With so much to discover, it's no wonder that Ireland continues to be a popular tourist destination and a source of inspiration for many people around the world.

132 Ireland Trivia Questions Ranked From Easiest to Hardest (Updated for 2024)

  1. Change one letter in "droid" and you get what word that means a priest in the ancient Celtic tradition?

    Answer: Druid

  2. Ireland's Great Famine, which lasted from 1845 to 1852, started with a massive destruction of what staple crop by the fungus-like organism Phytophthora infestans?

    Answer: potato

  3. After the Battle of Clontarf in 1014, Gaelic culture no longer faced a major threat from what seafaring Norse people?

    Answer: Vikings

  4. What river whose name is also a common woman's first name is the longest in Ireland, at 224 miles?

    Answer: Shannon

  5. Although often misattributed as a French invention owing to its name and history, what macabre beheading-device was actually first used in Ireland in 1307, over 450 years before it was first used in France?

    Answer: Guillotine

  6. A Cartoon Library and Museum affiliated with Ohio State University is the Billy ______ Museum. Fill in the one word blank, also the name of a European country home to cities such as Cork.

    Answer: Billy Ireland Cartoon Library and Museum

  7. Honoring a bird that once roamed the market, "Alec the Goose" is a statue that can be found in St. George's Market in what city, the capital of Northern Ireland?

    Answer: Belfast

  8. A Catholic cathedral in Midtown Manhattan, and the seat of New York’s Archbishop, is St. ______’s Cathedral. Fill in the one name blank, famously celebrated as the Apostle Of Ireland.

    Answer: St. Patrick's Cathedral

  9. From 1921 until the Constitution of Ireland in 1937, Ireland agreed to operate as its own country under British dominion, in an arrangement similar to Canada, an arrangement referred to as the Irish ______ State. Fill in the one word blank, which sought to appease the IRA and other Irish rebels that they had achieved the liberty they sought.

    Answer: Irish Free State

  10. What hero of the Irish struggle of independence was the subject of a 1996 biopic starring Liam Neeson?

    Answer: Michael Collins

  11. The Battle of Clontarf in 1014 is generally the event that ended what seafaring people as a threat to Gaelic culture?

    Answer: Vikings

  12. Located within the Irish province of Munster, what city in Ireland is also a type of five-line poem which famously follows an AABBA rhyming scheme?

    Answer: Limerick

  13. What there-word nickname, referring to the colors of both army and police uniform, was used for constables recruited into the Royal Irish Constabulary as reinforcements during the Irish War of Independence? The singular of this nickname is a cocktail comprising pale beer and dark beer, usually called a “half and half” in Ireland.

    Answer: Black and Tans

  14. “______, 1916” is a 1921 poem by William Butler Yeats about an uprising in Ireland against British rule. Fill in the blank, also a major Christian holiday.

    Answer: Easter

  15. What “M” cliffs in the Burren region of County Clare, Ireland, are famed for their large vistas of stone butting out into the ocean?

    Answer: Cliffs Of Moher

  16. Who was the only Irish actor to play James Bond?

    Answer: Pierce Brosnan

  17. On April 11, 1912 Francis Browne was on a pier in Ireland when he took one of the last known photos of what object?

    Answer: The Titanic

  18. Fill in the blank to complete the name of the acronym, The IRA – an organization founded in 1919 to liberate Northern Ireland under British rule and infamously known for detonating bombings across the United Kingdom: The Irish _____ Army.

    Answer: Republican

  19. What Irish boxer is the undisputed women's lightweight champion of the world, and also the winner of the women's gold medal in boxing at the 2012 Olympic Games?

    Answer: Katie Taylor

  20. What 2014 John Michael McDonagh film, which stars Brendan Gleeson as an Irish Catholic priest, is named after the site where Jesus was crucified?

    Answer: Calvary

  21. Traditionally served on St. Brigid’s Day, what “b” is an Irish potato pancake comprising finely grated raw potatoes?

    Answer: Boxty

  22. What Dublin-born writer of books like The Lair of the White Worm (1911) probably got the idea for his most famous character from the spooky stories about the Carpathian Mountains told to him by his Hungarian-Jewish friend, Armin Vambery?

    Answer: Bram Stoker

  23. Saint Finbarr is usually cited as the founder of what Irish city that originally popped off as a monastic settlement in the 6th century?

    Answer: Cork

  24. Two rebellions in Ireland, taking place from 1569-1573 and 1579-1583 respectively, were both named for and led by the Earl of what “D” title? It is also the first name of a South African archbishop who protested apartheid.

    Answer: Desmond Rebellions

  25. What 1998 agreement between the British government, Irish government, and political parties of Northern Ireland was named after a religious holiday and is often considered the bassis for the present devolved system of government in Northern Ireland?

    Answer: Good Friday Agreement

  26. What was the one word term for the region of Irish land, centered on Dublin, that was directly controlled by the English government in the Late Middle Ages, reabsorbed into Ireland in the 17th century? It shares its name with a word meaning having little color.

    Answer: The Pale

  27. In the the late 19th century, there was major land reform in Ireland which was instigated by the Land League which demanded "the 3 Fs": F______ rent, free sale, and fixity of tenure. What word fills in the blank?

    Answer: Fair rent

  28. Meaning "chief" or "leader," what T-word is used as a title for the Prime Minister of Ireland?

    Answer: Taoiseach

  29. What catastrophic event, occurring in 19th century Ireland, reduced the population by 20-25 percent and was caused in part by blight? In Gaelic it’s called “An Gorta Mor.”

    Answer: Great Famine

  30. What is the name of the semi-state-owned company in Ireland that was created by the Turf Development Act of 1946 and shortly thereafter began developing peatlands of Ireland to provide economic benefits for Midland communities?

    Answer: Bord na Móna

  31. In the 12th century, King John created a new Earl Of Ulster in Ireland by encouraging the rise of Hugh de ______. Fill in the one word blank, also used to describe something that has the feel of a soft, expensive fabric.

    Answer: Hugh de Lacy

  32. Considered one of Ireland's greatest cultural treasures, the Book of Kells is a 9th-century illuminated manuscript held in the library of what Dublin institution of higher learning?

    Answer: Trinity College

  33. During the Easter Rising of 1916, what Dublin building served as the headquarters for the leaders of the uprising? Patrick Pearse read out the Proclamation of the Irish Republic outside of this building on April 24th.

    Answer: Post Office

  34. What Irish republican and democratic socialist political party, led by Mary Lou McDonald, is the second-largest party in Northern Ireland while refusing to serve in seats it wins and won the largest share of votes in the 2020 Irish general election for the Dáil Eireann?

    Answer: Sinn Fein

  35. Michael Collins was an Irish political leader. Who portrayed him in the 1996 film "Michael Collins?"

    Answer: Liam Neeson

  36. "I can't believe the news today" begins what 1983 hit U2 song, which was inspired by The Troubles of Northern Ireland?

    Answer: Sunday Bloody Sunday

  37. What four-letter word was a term used for the currency of Ireland before the introduction of the Euro? This word can also mean flat-bottomed boat that is propelled with a pole.

    Answer: Punt

  38. What sixth-largest city in Ireland, located on the West Coast, is sometimes known as the "Bilingual Capital of Ireland" due to many Gaelic speakers and has a namesake seven-day horse race that is one of the largest in Ireland?

    Answer: Galway

  39. Written and directed by Kenneth Branagh, what semi-autobiographical 2021 film chronicles the life of a young boy growing up during The Troubles of the 1960s in Northern Ireland's capital?

    Answer: Belfast

  40. What city was the the second largest in Northern Ireland by population throughout the first decade of the 21st century?

    Answer: Derry

  41. What is the name of Northern Ireland's governing body, to which the British government defers for matters not reserved for British jurisdiction?

    Answer: Northern Ireland Assembly

  42. Name one of the two nicknames of the Northern Ireland national football team.

    Answer: Green and White Army or Norn Iron

  43. Usually dark gray to black in color, what fine-grained volcanic rock forms the columns of the famous Giant's Causeway in Northern Ireland?

    Answer: Basalt

  44. Which one of Ireland's six national parks is known for Turlough Hill, home to a perplexing bronze age settlement built on a mountaintop with no running water?

    Answer: The Burren

  45. A March 2019 win over Ireland made what national team the fourth-ever team to win one of their first two test matches?

    Answer: Afghanistan

  46. Officially neutral during World War II, Ireland referred to the war by what alarming E-word?

    Answer: Emergency

  47. Partially sharing its name with Lucy Ricardo’s maiden name from the 1950s sitcom “I Love Lucy”, what is the name of the highest mountain range in Ireland?

    Answer: MacGillycuddy's Reeks

  48. What “B” company, based out of Dublin, Ireland, offers AI analysis of legal fees? The company name is a compound word, with the first half meaning giving out a lot of light, and the second half meaning a country’s representative piece of cloth.

    Answer: Brightflag

  49. Long associated with Ireland, the song "Danny Boy" uses a tune named after what county of Ulster?

    Answer: Londonderry

  50. With a title that refers to the author's mother, what 1996 memoir by Irish-American Frank McCourt chronicles the author's early life in Brooklyn, New York and Limerick, Ireland?

    Answer: Angela's Ashes

  51. What is the old Latin name for Ireland, whose etymology is an old Celtic name altered to sound more like "land of winter" in Latin?

    Answer: Hibernia

  52. What “K” Irish town sits on the shores of Lough Leane in County Kerry, and is home to St. Mary’s Cathedral and Muckross House?

    Answer: Killarney

  53. The Kingdom of Meath was its own recognized Irish province until the rule of James I in 1610, standing amongst the four that still remain. Now, Meath can be found in what province?

    Answer: Leinster

  54. From 2003 to 2012, Dublin-born Brian O'Driscoll captained the Irish men's national team in what sport?

    Answer: Rugby

  55. What female Irish novelist is famous for such cozy works as "Circle of Friends," "Mindy Frankie," "Tara Road," and "Evening Class?"

    Answer: Maeve Binchy

  56. What “G” Street in Dublin, Ireland, running from St. Stephen’s Green to College Green, shares its name with the last name of the American author of alphabet detective novels such as “‘A’ Is For Alibi?”

    Answer: Grafton Street

  57. Irish-born playwright and novelist Samuel Beckett wrote in English, but also in what other language that reflects the country where he spent much of his adult life?

    Answer: French

  58. Although it is unclear whether its lyrics refer to Irish history or to relationship issues, "The Troubles" is the final track on what U2 album that was released free to iTunes users in 2014?

    Answer: Songs of Innocence

  59. A scenic drive around the Iveragh Peninsula in Ireland’s County Kerry can be found on the ______ Of Kerry. Fill in the one word singular blank, also the name of one of the icy circles that can be seen surrounding Saturn.

    Answer: Ring Of Kerry

  60. Villagers from a small Irish town attempt to collect a lottery prize won by the title character, a deceased resident of the town, in what 1998 comedy film?

    Answer: Waking Ned Devine

  61. Enniskerry, Ireland, is the site of a large country home and gardens known as the Powerscourt ______. Fill in the one word “E” blank, also a word used to describe the net worth of a dead person’s holdings.

    Answer: Powerscourt Estate

  62. The seat of the Irish government until 1922, a government complex on Dame St in Dublin, Ireland is Dublin ______. Fill in the one word “C” blank, a large building, popular in the medieval period, with fortified walls and sometimes a moat.

    Answer: Dublin Castle

  63. A 2,500 km tourism trail and driving route on Ireland’s west coast is known as the ______ Way. Fill in the one word “A” blank, also the name of the ocean that the west coast of Ireland is facing.

    Answer: Atlantic Way

  64. Irish singer Enya won an Oscar for writing what song for the 2001 film "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring?"

    Answer: May It Be

  65. Lilliput, Brobdingnag, Laputa, and Balnibarbi are some of the fictional countries visited by the title character of what classic 1726 satirical novel by Jonathan Swift?

    Answer: Gulliver's Travels

  66. The oldest company in Ireland was started by the Rathborne family more than 500 years ago. Still operating today, what product do they make?

    Answer: Candles

  67. What’s the name of the time-telling tomb in Boyne Valley that dates back to 3200 B.C.? (Pro Tip: If you want to be there for the Winter Solstice when the sun perfectly lines up to light the passageway, you’ll have to enter the ticket lottery—along with almost 30,000 other hopefuls).

    Answer: Newgrange

  68. In Killimer, there’s a statue of Ellen Hanley, whose murder was the inspiration for a number of plays, books, and films. What was her nickname, and also the name of the statue?

    Answer: The Colleen Bawn

  69. Situated in County Kildare, the Curragh is what type of sporting facility? It is home to all five Irish Flat Classics.

    Answer: Racecourse

  70. What’s the name of the longest river in Ireland, which has a length of 224 miles and notably divides the country into east and west?

    Answer: Shannon

  71. James Joyce's seminal book Ulysses takes place on a single day in Dublin, but is heavily based on what epic poem that covers a decade of travel around the Mediterranean Sea?

    Answer: The Odyssey

  72. Kissing the limestone block known as the "Blarney Stone" will, according to legend, give one the alliterative "Gift of the" what word meaning "eloquence" or "speaking skill?"

    Answer: Gab

  73. The objective of what sport, part of Ireland's native "Gaelic games," is to hit a small ball called a "sliotar" through your opponent's goalposts with an ash wood stick?

    Answer: Hurling

  74. Irish writer Sally Rooney made a big splash in 2017 with what debut novel about four Dubliners? After Hulu's successful adaptation of Rooney's novel Normal People, the streaming network released an adaptation of this novel in 2022.

    Answer: Conversations With Friends

  75. What traditional Irish dish combines mashed potatoes and cabbage, or sometimes kale, along with butter and milk?

    Answer: Colcannon

  76. The Trinity College Harp, a symbol of Ireland which appears on Guinness of labels, is said to have been owned by what legendary Irish king with an alliterative name?

    Answer: Brian Boru

  77. What Dublin band, fronted by singer Phil Lynott, had a 1973 hit with a version of the traditional Irish folk song "Whiskey in the Jar?"

    Answer: Thin Lizzy

  78. What tongue-in-cheek holiday is celebrated in Dublin on June 16th, the date on which the events of James Joyce's Ulysses take place?

    Answer: Bloomsday

  79. Which city is not only the capital of Northern Ireland but also its largest city?

    Answer: Belfast

  80. What Irish word, meaning "chief" or "leader," is the title typically applied to the Prime Minister and head of government of Ireland?

    Answer: Taoiseach

  81. Which river that separates the eastern from the western part of the country is not only the longest in Ireland, but also the longest river in the British Isles?

    Answer: Shannon

  82. County Cork is a popular origin for wildlife cruises searching for the "Pilot" and "Minke" species of what cetacean?

    Answer: Whale

  83. Name either of the two "Heads," each beginning with "M," that mark Ireland's northernmost and southernmost points.

    Answer: Malin or Mizen

  84. An Irish folk ballad, originally published in 1840, was later rewritten by Fr. Charles O’Neill as a lament of the 1916 Easter Rising, characterizing British troops as “armored lines of marching men” and “Britannia’s Huns with their long-ranged guns.” Name that folk song.

    Answer: Foggy Dew

  85. Andrea and Sharon are the first names of the sisters behind what namesake band, who hit it big in 2000 with the song "Breathless?"

    Answer: The Corrs

  86. Despite controversy, Minister of Foreign Affairs Simon Coveney announced in November 2022 that Ireland would be reopening its embassy in what city, the capital of Iran?

    Answer: Tehran

  87. A traditional Irish celebration on St. Stephen's Day, December 26, involves hunting what kind of bird on a pole?

    Answer: Wren

  88. When a player kicks or hits the ball beneath the crossbar in Gaelic football, a green flag is raised and how many points are earned by the scoring team?

    Answer: Three

  89. Which mountain on the Iveragh Peninsula in County Kerry is the highest in Ireland?

    Answer: Carrauntoohil

  90. Kellie Anne Harrington won Ireland’s only individual gold medal at the Tokyo 2020 Olympics (which were held in 2021) in which sport?

    Answer: Boxing

  91. Several episodes of the 15th season of what American sitcom, which aired in 2021, saw its five main characters--themselves owners of an Irish bar in their hometown--travel to Ireland?

    Answer: It's Always Sunny in Philadelphia

  92. Novelist Edna O'Brien is one of a small handful of living people who have been bestowed what title from the Aosdana, the state-support association of Irish creative artists? There can be at most seven people holding this title at a time.

    Answer: Saoi

  93. The second-highest selling musical artist in Ireland's history (after U2) has never gone on tour and never performed a live solo concert. She rose to fame as the flag-bearer for new-age music in the late 1980s with songs like "Only Time" and "Orinoco Flow." Who is she?

    Answer: Enya

  94. What is the two-word phrase that typically defines the series of laws that were imposed in an attempt to force Irish Catholics and Protestant dissenters to accept the established Church of Ireland? These laws were extant during much of the 1700s but began being repealed near the end of the century.

    Answer: Penal Laws

  95. In the UK, Theresa May's Conservative governments were propped up in their coalition by which party from Northern Ireland?

    Answer: Democratic Unionist Party (DUP)

  96. In 1691, at the end of the Williamite War in Ireland, the supporters of William III proved victorious over the supporters of James II, who were known by what term?

    Answer: Jacobites

  97. Nowadays, this hotel-turned-headquarters in Dublin is the seventh tallest building in the Republic of Ireland. What is the current two-word name of this structure, which was Ireland's first tall building? We're looking for both words here.

    Answer: Liberty Hall

  98. There's rarely enough powder in Southern Ireland to pull what skiing maneuver with an off-axis spin or inverted horizontal rotation?

    Answer: Cork / Corkscrew

  99. What third president of Ireland is often known for his controversial role in the Irish Civil War and created Fianna Fáil, the largest political party in Ireland from 1932 to 2011?

    Answer: Éamon de Valera

  100. The origins of October 31st celebrations are most often attributed to the festival of Samhain, a festival that marked the end of the harvest and the beginning of the "darker half" of the year. This transitional time was also considered to have a thinner boundary to the Otherworld so that spirits and fairies could more easily enter the world. In what modern-day European nation was Samhain celebrated?

    Answer: Ireland or Scotland

  101. Historically celebrated widely in Ireland, what is the name for the Gaelic festival of May Day, held about halfway between the spring equinox and summer solstice?

    Answer: Beltane

  102. Reducing rack-rents and facilitating property ownership by the people actually on it were the tentpoles of what alliterative "League" founded in 1879 by Charles Stewart Parnell?

    Answer: Land League

  103. International figures such as Tony Blair and Bill Clinton have both penned op-ed columns in what newspaper that launched in March 1859 as a Protestant nationalist paper?

    Answer: The Irish Times

  104. In 1541, which English Tudor king beheaded Irish sovereignty and declared himself King of Ireland which the Irish parliament acknowledged the following year with the passage of the Crown of Ireland Act?

    Answer: King Henry VIII

  105. What Irish nationalist party caused shockwaves in the U.K. in 2022, when it captured the largest number of seats in the North Ireland Assembly for the first time ever?

    Answer: Sinn Fein

  106. The Channel connecting the Irish Sea to the North and the Celtic Sea to the Southwest is named after what Saint? He is the patron saint of soldiers and scouts among other things, but is maybe best known for slaying a dragon seeking human sacrifices.

    Answer: George

  107. Adapted for the big screen in 1991, Roddy Doyle's "Barrytown" novels kicked off with a 1987 book about what titular Dublin soul band who presumably always showed up to their gigs on time?

    Answer: The Commitments

  108. Named for the river its distillery is located on as well as the grain-grinding facilities there, what Irish whiskey brand claims to be produced at the world's oldest licensed whiskey distillery?

    Answer: Bushmills

  109. Born in Addis Ababa and raised in Limerick, what Ethiopian-Irish actress is known for her roles as Mildred Loving in "Loving" and Tulip O'Hare in "Preacher?"

    Answer: Ruth Negga

  110. What brand of Irish whiskey was named after a bird in 1912, since the chairman at the time of Gilbey's, the manufacturer, was a bird-fancier?

    Answer: Redbreast

  111. Built on the site of the former Lansdowne Road stadium, what is the home arena of both the Irish rugby union team and the Republic of Ireland football team?

    Answer: Aviva

  112. Oscar-nominated Irish director Martin McDonagh's newest film is a 2022 black comedy titled The _____ of Inisherin, where the blank is filled with what spirits of legend?

    Answer: Banshees

  113. Irish playwright Oscar Wilde wrote what one-act tragedy about the title character from the Bible, who dances the "dance of seven veils?"

    Answer: Salome

  114. As a transgender woman, Dr. Lydia Foy had to fight for 20 years after her gender-affirming surgery to have her birth certificate changed. She’s still an advocate fighting for the rights of trans people today in which European country that passed the Gender Recognition Bill 2014?

    Answer: Ireland

  115. The Catholic lawyer Daniel O'Connell was given what grand nickname after beginning a an 1823 campaign to help Ireland achieve emancipation?

    Answer: The Liberator

  116. From the 1870s until the end of World War I, the main form of Irish nationalism was a movement with what two-word name? It gets its name from the philosophy that the people who live in Ireland see themselves as the best to govern it.

    Answer: Home Rule

  117. What incendiary figure in British politics, who served as Lord Protector from 1653 to 1658, conquered a rebellious Ireland in 1651, transferring ownership to Puritans to pay for his invasion? He was played by Richard Harris in a 1970 Ken Hughes historical drama film.

    Answer: Oliver Cromwell

  118. What famous "Sir" had varied accomplishments such as being the first to introduce Ireland to potatoes and the person who gave Virginia its name?

    Answer: Sir Walter Raleigh

  119. The Anglo-Irish agreement of 1985 was signed by Margaret Thatcher on the Anglo side and what Taoiseach on the Irish side?

    Answer: Garret FitzGerald

  120. What 1014 battle near Dublin, Ireland saw the “c”ollapse of Viking power and The Kingdom of Dublin’s power in Ireland, at the hands of High King Brian Boru and the Irish army?

    Answer: Clontarf

  121. What directional Channel, sometimes called the Irish Channel, is the strait between Northeastern Ireland and Southwestern Scotland?

    Answer: North Channel

  122. What is the colorful, floral stage name of the Belfast drag queen who won the inaugural season of "RuPaul's Drag Race: UK vs. the World?"

    Answer: Blu Hydrangea

  123. The highest mountain in Ireland, Carrauntoohil, is in which county that forms part of the province of Munster? This county’s name means "people of Ciar."

    Answer: Kerry

  124. The ball that drops to commemorate New Year's Eve in Times Square, NYC, is covered in nearly 2,700 crystal triangles from what company named for a city in Ireland?

    Answer: Waterford

  125. What 1601 “K” battle, the ultimate fight in England’s conquest of Gaelic Ireland, saw Hugh O’Neill and Hugh Roe O’Donnell rise against Elizabeth I during the Nine Years War?

    Answer: Kinsale

  126. The Eleven Years's War (also known as the Irish Confederate Wars) are largely considered to have begun with the Rebellion of ______. What year fills in the blank?

    Answer: 1641

  127. Born in County Down to Roman Catholic parents in 1916, what Irish economist and politician served as Secretary of the Department of Finance in the 1950s, Governor of the Central Bank of Ireland in the 1970s, and a Senator in the 1980s?

    Answer: T.K. Whitaker

  128. St. Patrick’s Latin writings about Ireland, the oldest historical text of the country, has what one title? St. Augustine of Hippo famously wrote a book with the same title from 397-400 AD, albeit pluralized.

    Answer: Confession

  129. In what year did Ireland formally leave the British Commonwealth and was fully acknowledged as an independent republic?

    Answer: 1949

  130. Which global fintech and SaaS company, founded in Ireland in 2009, gives businesses the ability to process online payments in more than 100 currencies, or in-person with a physical card reader they can hook up to a smartphone that connects with Terminal (its POS)?

    Answer: Stripe

  131. The Kansas City ______ Center, founded on March 17, 2007 in Union Station, is a non-profit dedicated to the appreciation of culture, history, and heritage of its namesake nationality in the greater Kansas City region. Its popular programming includes whiskey tastings and Celtic cultural courses. What word fills in the blank?

    Answer: Irish

  132. Way back in the 1800s, Canada's first transatlantic telegraph link connected Newfoundland to what country that gets some of its cell service from Eir Mobile?

    Answer: Ireland

Play Ireland Trivia with Water Cooler Trivia

Water Cooler Trivia is well-equipped to provide you with exciting and engaging trivia quizzes.

So, how does it work?

Each week, our team will deliver original trivia quizzes straight to your inbox.

All you have to do is pick the categories.

You can leave the rest of the heavy lifting to us.

Take Water Cooler Trivia for a test run with our four-week free trial.

Is there an error in one of our questions?

We do everything we can to ensure that Water Cooler Trivia's questions are appropriate, relevant, and accurate. Our database has tens of thousands of questions, so we don't always get it right. If you see a question that needs editing, we would love if you let us know here or email [email protected].

Celebrating brains
1,200 companies play Water Cooler Trivia every week
Learn MoreWeekly Trivia For Your Office →