33 Kansas Trivia Questions (Ranked from Easiest to Hardest)

Updated Date:
January 24, 2023

Want to play trivia online with co-workers?

Water Cooler Trivia is a weekly trivia game for you to play against your office.
Over 26,000 people get quizzes every week. Your office should be having fun too!
Enter your email, and we'll send you this week's free ten question quiz.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Please refresh and try again.

Click here to see last week's quiz >> | We'll never use your email for anything other than trivia

Welcome to our page of Kansas trivia questions! Kansas is a state known for its vast prairies, rich history, and iconic landmarks, making it a fascinating destination for trivia enthusiasts. Our selection of questions covers a wide range of topics including the state's history, culture, geography, and landmarks. Whether you're a native of Kansas or just a curious learner, our trivia questions will help you discover new and exciting information about this great state.

For those interested in the history of Kansas, our trivia questions will take you through the state's past, from its early days as a frontier state to the present. We also cover the state's famous landmarks such as the Tallgrass Prairie National Preserve, the Fort Larned National Historic Site and the Dwight D. Eisenhower Presidential Library and Museum. Culture enthusiasts can learn about the state's western and pioneer history, traditional customs, and local art forms.

Kansas's geography and wildlife are also an important part of the state's identity, and our questions cover information about the state's natural wonders like the Flint Hills, the Kansas River and the unique wildlife such as the American Bison and the state bird, the Western Meadowlark.

Our trivia questions are designed to be challenging yet entertaining, making them perfect for individuals, families, or groups of friends. Whether you're looking for a fun way to pass the time or you want to test your knowledge of Kansas, our trivia questions are sure to provide hours of entertainment.

33 Kansas Trivia Questions Ranked From Easiest to Hardest (Updated for 2023)

  1. There's a sports team based in Kansas City that was founded in 1995 and began play the next year. The club competes in their sport's "Western Conference" after ten seasons in the "Eastern Conference." Current players include Matt Besler and Graham Zusi. What is this team?

    Answer: Sporting Kansas City (soccer)

  2. What Democratic president won the 1964 election by a massive 486-52 electoral vote margin in the last election where the western states of Idaho, North Dakota, Utah, Wyoming, South Dakota, Nebraska, Kansas, and Oklahoma voted Democrat?

    Answer: Lyndon B. Johnson

  3. The world’s biggest ball of what thread, made from two or more twisted strands, is located in Cawker, Kansas, USA? This “T” thread can be made from a variety of natural and synthetic fibers.

    Answer: Twine

  4. Former Kansas City Chief safety Tyrann Mathieu is also known by an animal nickname, the ______ Badger. Fill in the sweet one word blank, another name for a mammal known as the ratel.

    Answer: Honey Badger

  5. Pizza Hut opened its first ever restaurant in which U.S. state that is closely associated with a movie of 1939 starring Judy Garland?

    Answer: Kansas

  6. Immediately before they relocated to Sacramento in 1985, the Kings played home games in what Midwest city that's pretty used to regal sports teams?

    Answer: Kansas City

  7. Aided by future NBA superstar Anthony Davis, the Kentucky Wildcats defeated what university’s team nicknamed the “Jayhawks” 67-59 in the finals to win the 2012 NCAA Men’s March Madness tournament championship?

    Answer: University of Kansas

  8. John Wesley Huddleston was the first person to find what precious stone in the jewel-rich crater near Murfreesboro, AR?

    Answer: Diamond

  9. The famous Supreme Court case which unanimously ruled that segregation is unconstitutional pitted Brown vs. the Board of Education from what city (currently the 5th largest in Kansas)?

    Answer: Topeka

  10. Every November since 1936, Stuttgart, AR has hosted the World Championship for mimicking the call of what type of bird?

    Answer: Duck

  11. The small town of Alma, AR (population of ~5,000) claims to be the "Spinach Capital of the World" and even painted what public object to look like the world's largest can of spinach?

    Answer: Water Tower

  12. Little Rock is home to a cheeky adoption center "where animatronic singing fish go to retire." What is the name of the fish that make up the vast majority of the center's collection?

    Answer: Big Mouth Billy Bass

  13. What "evil" state park in Washington County in the southwestern Ozarks was built by the Civilian Conservation Corps in 1933 and features an 8-acre lake and year-round recreation?

    Answer: Devil's Den State Park

  14. Let's exclude Kansas City, MO and Kansas City, KS. Now there are three remaining towns or cities in the Kansas City "Metropolitan Area" with population of more than 100,000. Two of these are located in the state of Kansas (Overland Park, Olathe). What is the one remaining that is located in Missouri?

    Answer: Independence

  15. The lawn of the Kansas City Museum famously features large shuttlecock sculptures. The lawn features how many of these pieces of badminton equipment?

    Answer: Four

  16. Although not technically located in Kansas City proper, the largest freestanding public genealogy research library in the U.S. (Midwest Genealogy Center) is located in what nearby city?

    Answer: Independence

  17. What beach in its namesake “C” San Diego County city shares its name with a 16th-century Spanish conquistador who led an expedition from Mexico to present day Kansas in the 1540s?

    Answer: Coronado Beach

  18. The Kansas-Nebraska Act of 1854, which allowed both Kansas and Nebraska to decide for themselves whether to allow slavery, repealed an earlier "Compromise" named after what other state?

    Answer: Missouri

  19. If you’re a fan of Ella Fitzgerald, Benny Goodman, and Miles Davis, which museum in Kansas City will be music to your ears?

    Answer: Amerian Jazz Museum

  20. The Sacramento Kings moved to the city in 1985, after playing for the previous decade (from 1975-1985) in which city?

    Answer: Kansas City

  21. Launched in 1992 by a team at the University of Kansas, which text-based web browser shares a name with a wild cat?

    Answer: Lynx

  22. On March 30, 2008, Stephen Curry set the NCAA men's basketball record with his 159th three-pointer of the season during a March Madness game against Kansas. For what North Carolina school was Steph Curry playing?

    Answer: Davidson

  23. What "Market Hall" in Little Rock is considered a foundational piece of the revitalized River Market District and has housed a collection of food vendors since being refurbished in 2014?

    Answer: Ottenheimer Market Hall

  24. Willie the Wildcat is a purple-jersey-donning mascot for a school that calls the city (not borough) of Manhattan home. What school does Willie cheer for?

    Answer: Kansas State

  25. The 1976 Republican National Convention saw the party’s presidential and vice presidential nomination of Gerald Ford and what Kansas senator for the year’s U.S. Presidential election?

    Answer: Bob Dole

  26. What American five-star general and Field Marshal of the Philippine Army was born in Little Rock, AR?

    Answer: Douglas MacArthur

  27. Historic Route 66 begins in Illinois and ends in California, totaling 2,448 miles from end to end. However, in what state does the route pass through for a measly 13.2 miles?

    Answer: Kansas

  28. The city of Abilene, Texas was founded in 1881 and named for another city in what state, where the cattle path known as the Chisholm Trail originally ended?

    Answer: Kansas

  29. Truman Capote's famous non-fiction work "In Cold Blood" describes a burglary and grisly quadruple murder by Richard Hickock and Perry Smith in what state?

    Answer: Kansas

  30. Which former MLB pitcher for the Kansas City Royals and Cleveland Indians has managed the Rockies since 2016?

    Answer: Bud Black

  31. The Kansas City ______ Center, founded on March 17, 2007 in Union Station, is a non-profit dedicated to the appreciation of culture, history, and heritage of its namesake nationality in the greater Kansas City region. Its popular programming includes whiskey tastings and Celtic cultural courses. What word fills in the blank?

    Answer: Irish

  32. Under what man's presidency did the following three events occur: U.S. acquires border territory from Mexico for $10 million via the Gadsden Purchase, Congress passes the Kansas-Nebraska Act, the repeal of the Missouri Compromise.

    Answer: Franklin Pierce

  33. What is the airport code for the airport in Wichita, the largest one by passenger traffic in Kansas?

    Answer: ICT

Play Kansas Trivia with Water Cooler Trivia

Water Cooler Trivia is well-equipped to provide you with exciting and engaging trivia quizzes.

So, how does it work?

Each week, our team will deliver original trivia quizzes straight to your inbox.

All you have to do is pick the categories.

You can leave the rest of the heavy lifting to us.

Take Water Cooler Trivia for a test run with our four-week free trial.

Is there an error in one of our questions?

We do everything we can to ensure that Water Cooler Trivia's questions are appropriate, relevant, and accurate. Our database has tens of thousands of questions, so we don't always get it right. If you see a question that needs editing, we would love if you let us know here or email [email protected].

Want to play trivia online with co-workers?

Water Cooler Trivia is a weekly trivia game for you to play against your office.
Over 26,000 people get quizzes every week. Your office should be having fun too!
Enter your email, and we'll send you this week's free ten question quiz.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Please refresh and try again.

Click here to see last week's quiz >> | We'll never use your email for anything other than trivia