How much do you know about the United States presidents?
We have the perfect mix of trivia questions to test your knowledge.
These trivia questions are specifically designed to challenge your knowledge about the presidents of the United States.
Whether you are a casual observer of politics or a student of Oval Office history, we think you will enjoy these trivia questions.
Before we dive into more questions, we want to tell you about Water Cooler Trivia.
Our trivia quiz platform is designed to get users talking, laughing and learning together.
It's ideal for company events, team building activities and social gatherings.
We'll send weekly trivia quizzes straight to your inbox.
The best bit?
We're currently offering a four-week free trial with no further commitments.
1. A deal is made to make Washington, DC, the nation's new capital in "The Room Where It Happens," a song in what smash hit Broadway musical?
Answer: Hamilton
2. We probably won’t ever know the official size of the crowd, but you can expect thousands of people to descend on the National Mall for what “I” event that occurs on a quadrennial basis?
Answer: Inauguration
3. Harry Truman is the first of several U.S. presidents named in what "flaming" 1989 number-one hit song by Billy Joel?
Answer: We Didn't Start The Fire
4. The 1942 film "Desperate Journey" stars Errol Flynn and what future U.S. president as downed Allied airmen trying to repatriate a Lockheed Martin Hudson that had been captured by Germans?
Answer: Ronald Reagan
5. Also known for playing Thanos in the Avengers movies, what actor played President George W. Bush in the 2008 film "W.?"
Answer: Josh Brolin
6. Played by Harrison Ford, one of the White House's most popular fictional residents is President James Marshall, who attempts to retake the title plane from terrorists in what 1997 film?
Answer: Air Force One
7. Rated by the Wall Street Journal as #2 on the list of best fictional presidents, Josiah "Jed" Bartlet was the POTUS played by Martin Sheen on what long-running series?
Answer: The West Wing
8. Bill Clinton is quite the jazz musician. His talent for which instrument got him the nickname “The MTV President,” and is probably one of the less controversial facts about him (unless you have something against smooth riffs)?
Answer: Saxophone
9. Jimmy Carter, America's 39th President, was famous for being a farmer of what type of legumes before he was POTUS?
Answer: Peanut
10. A September 28, 2021, ceremony commemorated the breaking of ground for construction of the Barack Obama Presidential Center in what U.S. city?
Answer: Chicago
11. "We Are the Mediocre Presidents" is a song performed by the kids of Springfield Elementary in a 1999 episode of what long-running animated series?
Answer: The Simpsons
12. At the 1901 Minnesota State Fair, President Theodore Roosevelt gave a famous speech in which he strongly advocated: " speak softly and carry a big” what?
Answer: Stick
13. According to legend, Delaware gets the nickname "Diamond State" because it was once called "a jewel among the states" by what third U.S. President?
Answer: Thomas Jefferson
14. Which two presidential candidates participated in the first televised presidential debate in 1960?
Answer: JFK and Nixon
15. The holiday now known as Presidents' Day originated as a day of remembrance for what U.S. president, who died in 1799 and was born on February 22, 1732?
Answer: George Washington
16. Long before Jason Derulo released his 2010 classic “Ridin’ Solo,” U.S. presidents John Tyler, Millard Fillmore, Andrew Johnson, and Chester Arthur all served their entire term without someone filling what office?
Answer: Vice President
17. Which 37th U.S. president began to normalize relations with China, culminating in his 1972 visit?
Answer: Richard Nixon
18. In a 2012 speech, Barack Obama compared Boulder City's Copper Mountain Solar Facility to what ginormous hydroelectric piece of infrastructure straddling the Arizona-Nevada border?
Answer: Hoover Dam
19. The No Child Left Behind Act was a U.S. Act of Congress that reauthorized the Elementary and Secondary Education Act and was signed into law by what U.S. President?
Answer: George W Bush
20. "Naval Support Facility Thurmont" in Maryland's Catoctin Mountain Park is the official name of what presidential retreat?
Answer: Camp David
21. Abraham Lincoln was the first elected president for what American political party?
Answer: Republicans
22. Room 214 of what Washington, DC, hotel has been converted to "The Scandal Room," with decor that includes newspaper headlines about Richard Nixon's resignation?
Answer: The Watergate Hotel
23. Which U.S. president spent the longest time in office? This man served in the office until his death at age 63.
Answer: Franklin Delano Roosevelt
24. Riding the train every workday to Washington, D.C. for 36 years beginning in the 1970s led to what enduring nickname for President Joe Biden?
Answer: Amtrak Joe
25. George H. W. Bush and George W. Bush are one of two pairs of presidents who were father and son. What is the last name of the other pair?
Answer: Adams
26. Referring to then-future president John Adams, the songs "Sit Down, John" and "But, Mr. Adams" come from what Broadway musical named for an important year in American history?
Answer: 1776
27. In 1949, which president officially made June 14th Flag Day in the United States?
Answer: Harry Truman
28. What then-presidential candidate is famous for having uttered the phrase "Read my lips, no new taxes!" at the 1988 Republican convention before seeing taxes increase under his presidency?
Answer: George H. W. Bush
29. Which president has their presidential library located in Atlanta, Georgia, in a facility that features a replica of the Oval Office?
Answer: Jimmy Carter
30. What ninth President had the shortest term in office—one month—but also the longest inaugural speech of any President in American history, at a whopping 105 minutes in length?
Answer: Harrison
31. Supposedly, John Hinkley Jr. was trying to impress Jodie Foster when he attempted to assassinate which president in 1981?
Answer: Reagan
32. In 1943, who became the first POTUS to use an airplane to do some official presidential business when he took one to have a secret meeting with Winston Churchill?
Answer: Franklin D Roosevelt
33. What is the name of the town that is the county seat of Skagit County, Washington? It shares its name with that of President George Washington's famed Virginia estate.
Answer: Mount Vernon
34. Alexander Hamilton, John Jay, and James Madison used the pen name "Publius" to publish what set of 85 essays in New York newspapers in 1787 and 1788?
Answer: The Federalist Papers
35. In 1870, which president, who was a commanding general during the Civil War, signed legislation to make Thanksgiving, Independence Day, Christmas Day, and New Year's Day federal holidays?
Answer: Ulysses S. Grant
36. "11/22/63" is a novel in which a time traveler attempts to prevent the assassination of John F. Kennedy, by what American author who's associated more with Maine than with Washington, DC?
Answer: Stephen King
37. Who is the oldest person to assume the United States presidency, having been born before four of his predecessors?
Answer: Joe Biden
38. George Washington’s Vice President suggested several titles for the President, including “His Elective Majesty” and “His Highness, the President of the United States of America and the Protector of their Liberties.” What was the name of Washington’s VP (who would become the second President of the United States)?
Answer: John Adams
39. Bill Pullman played the role of President Thomas J. Whitmore, a former fighter pilot and Gulf War veteran, who delivered a highly-acclaimed fictional speech in what 1990s action movie?
Answer: Independence Day
40. Often rated as one of the worst fictional presidents due to his inability to control an alien invasion, President James Dale was portrayed by Jack Nicholson in what 1996 comic sci-fi film?
Answer: Mars Attacks!
41. Named for Judiciary Chairman Andrew Volstead, the 1919 Volstead Act overrode President Woodrow Wilson’s veto of what national act that was later repealed by the 21st amendment?
Answer: Prohibition
42. He might have claimed he wasn’t a crook, but legend has it that which president made more money playing poker during his Navy days than he got from his military paycheck?
Answer: Nixon
43. "O Captain! my Captain! our fearful trip is done" is the opening line of a Walt Whitman poem, an extended metaphor about the demise of what U.S. President?
Answer: Abraham Lincoln
44. Before he became the 39th POTUS, who spent the better part of his young, pre-political life running his family’s peanut farm in Georgia?
Answer: Jimmy Carter
45. "Our American Cousin" is the comedic play seen by Abe Lincoln on the last night of his life. He had tickets to this show at what theater?
Answer: Ford's Theatre
46. Abraham Lincoln is the rightmost face on Mount Rushmore. What president is depicted next to his image?
Answer: Theodore Roosevelt
47. The FDA's first commissioner, Harvey Washington Wiley, began serving in 1907, and was appointed by what president?
Answer: Theodore Roosevelt
48. Andrew Johnson never went to school, but still managed to become a politician. He moved up from VP to POTUS after the assassination of which president?
Answer: Lincoln
49. The U.S. president's airplane is typically known as "Air Force One"; what similar callsign is typically given to a helicopter carrying the president?
Answer: Marine One
50. Cartoonist Jim Davis named his most famous creation after his grandfather who had been named after what 19th-century U.S. President?
Answer: Garfield the Cat (James Garfield)
51. North Dakota's Elkhorn Ranch, the Sagamore Hill estate on Long Island, and a townhouse on E. 20th St. in Manhattan are all sites associated with which former president? They are now administered as historic sites by the U.S. National Park Service.
Answer: Teddy Roosevelt
52. Obviously coming after FDR's 3+ terms as the head of the U.S., what president introduced and secured the passage of the legislation that establishes a two-term limit?
Answer: Harry Truman
53. The "Father of the Constitution" (he organized the Constitutional Convention and wrote the Bill of Rights) was our shortest president, standing a mere five feet four inches tall. Which president was he?
Answer: James Madison
54. What 26th president, born in New York City (Manhattan), assumed office after William McKinley was assassinated?
Answer: Theodore Roosevelt
55. After losing the presidency in 1980, Jimmy Carter started the Carter Center, an organization aiming to end human suffering, in connection with what “E” private research university in Atlanta, Georgia?
Answer: Emory University
56. How many U.S. presidents were born in the state of Florida?
Answer: Zero
57. Which U.S. president, whose middle name was only one letter, is the only president to ever commission the use of a nuclear weapon?
Answer: Harry S Truman
58. The Warren Commission officially claimed a "single-bullet theory" for the assassination of President Kennedy. Conspiracy theorists/detractors claim that another bullet was fired nearby. Now a slang term for conspiracy theories broadly, what is the name for this alternative firing location?
Answer: Grassy Knoll
59. What "K" man served as the Secretary of State and National Security Advisor under the presidential administrations of Richard Nixon and Gerald Ford? He was a Jewish refugee who fled Nazi Germany with his family in 1938. He later received a controversial Nobel Peace Prize in 1973 after negotiating a ceasefire in Vietnam.
Answer: Henry Kissinger
60. One of several U.S. state capitals named after a president, Jefferson City is the capital of what Midwestern state?
Answer: Missouri
61. Serving as the 13th U.S. president from 1850 until 1853, Millard Fillmore was the last president to represent which now-defunct political party that sounds like a costume accessory used on one's head?
Answer: Whig Party
62. John Tyler opposed President Andrew Jackson during what 1832-1833 “N” crisis of U.S. history, where South Carolina declared tariffs to be unconstitutional and void in the state?
Answer: Nullification
63. On March 13, 2022, what former U.S. president announced that he had tested positive for COVID, tweeting that "it's a reminder to get vaccinated if you haven't already?"
Answer: Barack Obama
64. Kentucky-based Falls City Brewing Company capitalized on the 1977 political climate by releasing “Billy Beer.” The beer was named after and heavily promoted by the brother of what sitting U.S. president?
Answer: Jimmy Carter
65. When Dwight Eisenhower started his first presidential term in 1953, he was given what Secret Service code name starting with “P,” that is also the capital city of a New England U.S. state?
Answer: Providence
66. Cincinnati is the birthplace of what 27th President of the United States, the only person to have been both President and Chief Justice of the Supreme Court?
Answer: William Howard Taft
67. Charles Fairbanks, the 26th vice president of the United States, was born in a log cabin just outside Delaware, Ohio, in 1852. For what man did this man serve as VP?
Answer: Theodore Roosevelt
68. “Tippecanoe and Tyler Too” was the campaign slogan for John Tyler, and which politician who would become the 9th POTUS (though, he only served for one month…)?
Answer: William Henry Harrison
69. The close results of the 1948 election created the unusual scenario in which Harry Truman won the election, but the Chicago Tribune speculated that which Republican governor of New York was victorious? A celebratory Truman held up this headline while celebrating his win.
Answer: Thomas Dewey
70. It's probably an urban legend that which U.S. president, who was six feet tall and 350 pounds at his heaviest, once got stuck in a bathtub at the White House?
Answer: William Howard Taft
71. What screenwriter, also known for other presidential productions, wrote 1995's “The American President”?
Answer: Aaron Sorkin
72. Martin Van Buren holds the odd distinction of being the only president to speak English as a second language. Like many in his hometown of Kinderhook, New York, what was Van Buren's first language?
Answer: Dutch
73. Up until 1901, the White House was known by what on-the-nose two-word name?
Answer: President's House
74. Established by President John F. Kennedy in 1963, Elvis Presley, Babe Ruth, Tiger Woods, and Rush Limbaugh received what prestigious medal by President Donald Trump during his presidential term?
Answer: Presidential Medal of Freedom
75. Who was the only U.S. president to have a PhD in political science? He earned it from Johns Hopkins University in 1886.
Answer: Woodrow Wilson
76. Which three-named U.S. president was the only one to also serve on the Supreme Court, as the 10th Chief Justice from 1921 to 1930?
Answer: William Howard Taft
77. Ronald Reagan very briefly relinquished the U.S. presidency in 1985, during a surgery to remove cancerous polyps from what organ?
Answer: Colon / Large intestine
78. The second president of the U.S. belonged to which three political parties during his life?
Answer: Pro-Administration or Federalist or Democratic-Republican
79. The Nineteenth Amendment, which granted women the right to vote in the U.S., was passed more than 40 shameful years after the U.S. Supreme Court had ruled explicitly against early women suffragettes. Who was president when the Nineteenth Amendment passed?
Answer: Woodrow Wilson
80. Ten years after his death, several criminals attempted to steal and ransom Lincoln's remains, but they were caught by what federal law enforcement agency that is currently nested within the Department of Homeland Security?
Answer: Secret Service
81. What Richmond cemetery, which shares its name with a far more famous L.A. location, is the resting place of two U.S. Presidents (James Monroe and John Tyler) and one Confederate President (Jefferson Davis)?
Answer: Hollywood Cemetery
82. What “A” national cemetery, across the Potomac from Washington, D.C., owned by the U.S. Army and established in 1864, has buried the nation’s military deaths since the Civil War, including numerous former presidents and their families?
Answer: Arlington National Cemetery
83. Which former president of U.S., with the middle name Rudolph, is the only person to be neither elected to the post of president nor that of vice president?
Answer: Gerald Ford
84. Who was the first president to broadcast from the White House? He did so by radio.
Answer: Coolidge
85. On September 5, 1975, an attempt on the life of which president was made by a member of the Manson Family cult in Capitol Park, Sacramento?
Answer: Gerald Ford
86. Which president was the first—and only—to hold a patent when he received one for inventing a boat lifting device (albeit, one that was never made)?
Answer: Abraham Lincoln
87. Franklin Pierce is surely one of history's lesser-known presidents, but he did sign the bill acquiring what piece of land in modern-day Arizona and New Mexico from Mexico, the last addition to the continental United States?
Answer: Herbert Hoover
88. Who was the last person to become President of the United States after serving as Secretary of State? He is commonly referred to as one of the worst presidents in history.
Answer: James Buchanan
89. How many U.S. presidents wore glasses in their official portraits?
Answer: Three
90. What U.S. vice president succeeded to the presidency upon the death of Zachary Taylor in 1850?
Answer: <
91. Herbert Hoover was the first U.S. president born west of the Mississippi. Despite being associated with the state of California, he wasn't born that far west of the Mississippi—just thirty miles away, in fact, in the town of West Branch in what state?
Answer: Iowa
92. The name of Franklin Delano Roosevelt's beloved terrier, who lived at the White House until 1945, has a name that's made up of two notes on the solfege ("do-re-mi") scale. What was the dog's name?
Answer: Fala
93. Who is the last U.S. president to have no former presidents alive for a part of his term? This president’s predecessor died just after he took the oath of office for his second term, leaving no other presidents alive.
Answer: Richard Nixon
94. Twenty-one different U.S. states have had at least one US president born there. However, how many of the first 46 U.S. presidents were born in the state of Delaware?
Answer: Zero
95. Only two U.S. Presidents have won elections that were considered uncontested. One was George Washington. Who was the other? The year of this president’s uncontested election ends in the number “0.”
Answer: James Monroe
96. Of the eight U.S. presidents who have graduated from Harvard, three share what first name, the second most common presidential name after James?
Answer: John
97. In 1846, future president Zachary Taylor won a battle in the Mexican-American War campaign at what battle site, about 8 miles away from modern Brownsville, Texas? A city with the same name would be the site of Stanford University in California.
Answer: Palo Alto
98. What sixth U.S. president, oddly enough, had a pet alligator that lived in the unfinished East Room of the White House?
Answer: John Quincy Adams
99. It has been tradition for the Irish taoiseach to give the U.S. president shamrocks on St. Patrick's Day since ambassador John Hearne gave them to which president in 1952?
Answer: Harry Truman
100. What actor, also a star of "Sideways" and "Cinderella Man," won an Emmy for his portrayal of the titular President in the 2008 HBO miniseries "John Adams?"
Answer: Paul Giamatti
101. Which number amendment to the United States Constitution establishes a limit of two terms for the office of the presidency?
Answer: 22nd Amendment
102. Al Gore sought the Democratic nomination for U.S. president in 1988 as the junior senator from which state?
Answer: Tennessee
103. Franklin Pierce's presidency was irreparably damaged by the Ostend Manifesto, a dispatch that suggested the U.S. intended to annex what island?
Answer: Cuba
104. Which POTUS found himself in the proverbial dog house after Life magazine published a photo of him holding his pet beagle (who was, in fact, named “Him”) by his ears in 1964?
Answer: Lyndon B Johnson
105. Despite housing presidents for many decades, what historic June 2, 1886, event was the first occurrence of its kind at the White House?
Answer: President's Marriage (Grover Cleveland and Frances Folsom)
106. What is the word commonly found during election time, which evolved from Latin words for "upon" and "lean on" or "lie down"? In electoral matters, the word is often simply abbreviated with the lowercase letter "i".
Answer: Incumbent
107. What U.S. president of the 1920s, a vice president who rose in position when his president died of a heart attack, was known to not talk at parties, and was given the nickname “Silent?”
Answer: Calvin Coolidge
108. The contested 1876 election of which president marked the end of Reconstruction due to the backroom Compromise of 1877, which ensured which president's election and averted a constitutional crisis?
Answer: Rutherford B Hayes
109. What 20th-century U.S. president escaped two assassination attempts within 17 days in September 1975?
Answer: Gerald Ford
110. The presidential library and resting place of what U.S. president are located in Independence, Missouri?
Answer: Truman
111. What two distinct “R” words fill in Zachary Taylor’s nickname “Old”...? He got the nickname during the Second Seminole War, pointing out his efficiency in combat and how he was always prepared.
Answer: Rough, Ready
112. Weird that it happened twice, but two presidents kept alligators in the White House: first, John Adams. The son of which 1930s president had not one, but two pet alligators?
Answer: Herbert Hoover
113. Although he had graduated from West Point and served with distinction in the Mexican–American War, this future president abruptly resigned his army commission in 1854 and returned to his family, living with them in poverty for seven years before re-enlisting. Who is he?
Answer: Ulysses S. Grant
114. What is the surname of the U.S. president whose forename comes last alphabetically?
Answer: Taylor
115. Before he became POTUS himself in 1929, who was appointed as the head of the Food and Drug Administration (FDA) during Woodrow Wilson’s presidency?
Answer: Herbert Hoover
116. In 1975, which president held his daughter Susan’s high school prom at the White House?
Answer: Gerald Ford
117. Abraham Lincoln was famously born in Kentucky and lived much of his adult life in Illinois. However, he spent most of his childhood and early teenage years in what third state?
Answer: Indiana
118. In June 2020, which Ivy League school removed Woodrow Wilson's name from its school of public and international affairs because of his history of racism?
Answer: Princeton University
119. One of Grover Cleveland's major acts as president was to order the Army to intervene in the Pullman Strike of 1894. The Pullman strikers were workers in what specific industry?
Answer: Railway
120. Before he was replaced by Susan B. Anthony in 1979, what 34th U.S. president was on the dollar coin?
Answer: Dwight D Eisenhower
121. What “A” vice president of Richard Nixon, a former Maryland governor who served as VP from 1969-1973, was forced to resign due to charges of income tax evasion?
Answer: Spiro Agnew
122. George Washington famously never fathered any children. What are the four other U.S. presidents who never fathered children?
Answer: James Polk, Warren Harding, James Buchanan, and Andrew Jackson
123. What 37th president, born in Yorba Linda, California, is the only president to have been born in California?
Answer: Richard Nixon
124. One of only four U.S. presidents never to have had a vice-president, which president was born in Raleigh, North Carolina, on December 29, 1808?
Answer: Andrew Johnson
125. Which alliteratively named U.S. president became the first, in 1872, to be born on Independence Day?
Answer: Calvin Coolidge
126. What is the only surname that is shared between two U.S presidents who were not directly related?
Answer: Johnson
127. A landmark moment in the history of electronic voting in U.S. elections was when the Reform Party used "I-Voting" (internet voting) to select their presidential candidate in 1996. Unsurprisingly, they selected what man who had founded the party one year prior?
Answer: Ross Perot
128. VP Calvin Coolidge became U.S. President in 1923 after what president died of cardiac arrest while his wife was reading him a magazine article in bed?
Answer: Warren Harding
129. What 20th-century president's inaugural address introduced his concept of a Great Society? "We worked for two centuries to climb this peak of prosperity. But we are only at the beginning of the road to the Great Society. Ahead now is a summit where freedom from the wants of the body can help fulfill the needs of the spirit."
Answer: LBJ
130. Aside from Donald Trump, who was the only other U.S. president who had been divorced?
Answer: Ronald Reagan
131. How many U.S. presidents have been primarily affiliated with Michigan?
Answer: One
132. Disappointed office seeker Charles Guiteau shot what U.S. President (and native Ohioan) in 1881? Although the wound was not immediately fatal, its subsequent infections resulted in this man's death.
Answer: James Garfield
133. Dick Cheney served in what position on the cabinet of President George H. W. Bush?
Answer: Secretary of Defense
134. In October 1884 in Washington, U.S. President Chester Arthur hosted an international conference to discuss the choice of what “to be employed as a common zero of longitude and standard of time reckoning throughout the world"?
Answer: Meridian
135. In 2003, John Ashcroft sang “Let The Eagle Soar” while serving what non-musical role in the administration of George W. Bush?
Answer: Attorney General
136. Who was the shortest U.S. President? Maybe a bit tough to verify, but it's frequently reported that this man never weighed more than 100 lbs.
Answer: James Madison
137. Thomas Barclay negotiated a treaty in 1786 that was then signed by Thomas Jefferson, John Adams, and Muhammad III. This treaty is now the longest-standing US treaty. What nation (besides the US) was part of this "Treaty of Friendship"?
Answer: Morocco
138. Which president (the 8th) is mostly remembered for mishandling the Panic of 1837—an economic crisis that spawned a depression?
Answer: Martin Van Buren
139. What 19th-century president fathered 15 children? Unsurprisingly, that makes him the record-holder for U.S. presidents.
Answer: John Tyler
140. Which president was elected on the slogan "Vote Yourself a Farm" based upon their support for the Homestead Act?
Answer: Abraham Lincoln
141. What British man received two Oscar nominations for acting roles in the 1990s for playing two different American presidents? The presidents were Richard Nixon and John Quincy Adams.
Answer: Anthony Hopkins
142. Including a container for a brewed beverage, what is the name of the scandal that rocked the Harding administration in the 1920s, involving bribery to obtain leases of Navy petroleum reserves without competitive bidding?
Answer: Teapot Dome
143. The Washington Nationals have a famous 4th-inning promotion in which presidential mascots participate in a running race. What U.S. president has won the most, with over 300 victories?
Answer: Abe Lincoln
144. What famously witty U.S. president famously said the following? "I don't like that man. I must get to know him better."
Answer: Abraham Lincoln
145. Fala, Franklin Delano Roosevelt's beloved Scottish terrier, is buried a short walk from his master at the FDR Presidential Library in what New York town on the Hudson River?
Answer: Hyde Park
146. James K. Polk and Franklin Pierce were both associated with the nickname “Young” what? The nickname was an attempt to associate their presidencies with the nickname of Andrew Jackson.
Answer: Young Hickory
147. After failing to receive the Whig nomination in 1852, former president Millard Fillmore ran for president representing what nativist and anti-Catholic party in 1856, finishing third?
Answer: Know Nothing Party
148. In a 1952 speech, Richard Nixon denied using political contributions for personal expenses, but famously said he'd keep what cocker spaniel given as a gift?
Answer: Checkers
149. There has only been one grandfather/grandson duo to both serve as president in the U.S. Who was the grandson?
Answer: Benjamin Harrison
150. Who was the President of the United States when the U.S. annexed Texas?
Answer: James K. Polk
151. Which later-assassinated president was the only sitting member of the House of Representatives to be elected to the presidency?
Answer: James Garfield
152. NASA was, unsurprisingly, established when an American president signed the National Aeronautics and Space Act. Which American president was this?
Answer: Dwight Eisenhower
153. What 15th president is the only to ever be from Pennsylvania?
Answer: James Buchanan
154. In 1879, which president became the first to have a telephone in the White House?
Answer: Rutherford B. Hayes
155. Mar-a-Lago wasn't the first "Winter White House.” What president spent his snowy seasons at the "Little White House" in Warm Springs, Georgia?
Answer: Franklin Delano Roosevelt
156. Serving in office from 1850 to 1853 as a Whig, who was the last U.S. president to be neither a Democrat nor a Republican?
Answer: Millard Fillmore
157. Seven U.S. presidents were born in Ohio, and an eighth is claimed by the state because he grew up there (William Henry Harrison). Of these presidents, who most recently served as the leader of the U.S.?
Answer: Warren Harding
158. In 1881, President James Garfield was shot by an assassin but didn’t die right away—it actually took 79 days. Upon his death, who was sworn in as the 21st POTUS?
Answer: Chester A. Arthur
159. Who was the 25th POTUS and the last president to have served in the Civil War? He was assassinated in 1901.
Answer: William McKinley
160. Which former mayor of Buffalo became the first Democrat elected President after the Civil War? He would go on to serve his full term...and then some.
Answer: Grover Cleveland
161. While working as a lawyer in Illinois in 1858, Abraham Lincoln produced what two-word manual to prove that the witness testimony of seeing a crime in the moonlight could not have been true? Lincoln ultimately won the case.
Answer: Farmers Almanac
162. What scandal-ridden early 20th-century president uttered this incomprehensible sentence: "I would like the government to do all it can to mitigate, then, in understanding, in mutuality of interest, in concern for the common good, our tasks will be solved”?
Answer: Warren Harding
163. Well before he was President, Lincoln stated his opposition spoke out against which war by stating, "military glory—that attractive rainbow, that rises in showers of blood"?
Answer: Mexican-American War
164. Which president won the only election in United States history in which the candidate with the most electoral votes actually lost?
Answer: John Quincy Adams
165. Twice in American history, a string of events has caused three different presidents to hold office within a single calendar year. In what two decades did this occur?
Answer: 1840s (1841) and 1880s (1881)
166. What is the alliterative H-name of the former Kennedy residence just outside Washington D.C., in McLean, Virginia? The home, purchased by John F. Kennedy in 1955, was then sold to his brother Robert Kennedy in 1956 and finally sold out of the family in 2009.
Answer: Hickory Hill
167. The League of Nations originated from what numerically named speech given by President Woodrow Wilson in January 1918?
Answer: Fourteen Points
168. On June 4, 1961, President John F. Kennedy and USSR Premier Nikita Khrushchev famously met in what European capital city to discuss the relationship between their two countries?
Answer: Vienna
169. What man is the only U.S. president to have the oath of office administered by his own father? As vice president, he was visiting his Vermont family homestead when he heard word that the sitting president had died, making the unusual inauguration a necessity.
Answer: Calvin Coolidge
170. Which American president had such distinct blue eyes and such a cold, stone-faced demeanor that he was popularly known as the "human iceberg?" This man served one term as a U.S. Senator from Indiana and one term as U.S. president.
Answer: Benjamin Harrison
171. Sharing a first name with JFK, what noted economist served as ambassador to India during JFK's presidency?
Answer: John Kenneth Galbraith
172. In 1874, a future president was born in this state, the first state west of the Mississippi River that a president would call home. What state was it?
Answer: Iowa
173. Grover Cleveland is the only person to be given two presidential numbers, as he was the 22nd and 24th President of the United States. Who squeezed in between him as the 23rd President?
Answer: Harrison
174. During one of the most controversial elections in U.S. history, who was chosen by the House of Representatives (per the Constitution) as the 19th POTUS?
Answer: Rutherford B. Hayes
175. Boasting a rich history of politicians aspiring for higher offices, how many U.S. presidents were born in Tennessee?
Answer: Zero
176. The earliest known photograph of a U.S. president was taken in 1843, and is of what president?
Answer: John Quincy Adams
177. Who was the first sitting U.S. president to appear on the sketch comedy show “Saturday Night Live”? (Hint: He wasn't a host. He appeared in the show opener and said the phrase "Live from New York, it's Saturday Night!")
Answer: Gerald Ford
178. Who is the only U.S. President buried in Washington, DC?
Answer: Woodrow Wilson
179. Located more than 4,000 miles from Washington, DC, what is the only world capital city outside the United States to be named after an American president?
Answer: Monrovia
180. Who campaigned as the Republican nominee (and went on to win) against Democratic nominee Winfield Scott Hancock during the 1880 presidential election?
Answer: James A. Garfield
181. Under the supervision of Dr. Alan Isen in a television studio, who was the first U.S. president to appear in public wearing contact lenses? This occurred during the decade in which contact lenses first had mass appeal thanks to improved manufacturing technology.
Answer: Lyndon Johnson
182. Montpelier (the one in Virginia, not the one in Vermont), is the name of the plantation house of what president and founding father?
Answer: Madison
183. There are four U.S. state capitals named after a president. The one that is furthest north has an airport with what three-letter abbreviation?
Answer: MSN
184. What 19th-century president joined his cabinet members in fighting a fire in the Library of Congress?
Answer: Millard Fillmore
For one, the U.S. Presidency is an institution with a long and complicated history.
There have been 46 presidents so far, each with their own unique story and legacy.
Secondly, the office of the President is constantly evolving. Every new president brings their own perspective and policies to the White House, meaning there's always something new to learn.
So, whether you're a trivia buff or simply want to brush up on your knowledge of American history, these 198 U.S. president trivia questions are sure to challenge and educate you. Good luck!
There are many places you can find U.S. President trivia questions. One option is to search the internet, where you will find many websites and online quizzes dedicated to the subject.
Another source of trivia questions is books devoted to the topic. These can be found in libraries or bookstores, and some may even be available online.
Water Cooler Trivia is the perfect platform for creating a presidential trivia quiz.
Our trivia nerds are well-equipped to write engaging and challenging questions on any topic, including the U.S. presidents.
Plus, our platform makes it easy to share your quiz with friends or co-workers.
Get started with a free four-week trial today!
We do everything we can to ensure that Water Cooler Trivia's questions are appropriate, relevant, and accurate. Our database has tens of thousands of questions, so we don't always get it right. If you see a question that needs editing, we would love if you let us know here or email quizmaster@watercoolertrivia.com.