Washington D.C. trivia questions and answers are a great way to learn about the history and culture of our nation's capital.
From the White House to the Washington Monument, there are many landmarks and places of interest that make D.C. a unique and interesting place to visit.
How much do you know about our nation's capital?
Test your knowledge with these trivia questions about Washington D.C.
We should also mention Water Cooler Trivia.
This trivia quiz platform can enhance your break times, happy hours, and company parties with some quick-witted fun.
How does it work?
Well, it's simple.
We'll send weekly trivia quizzes straight to your inbox.
You can select from a few different categories and difficulty levels, so we can craft the perfect quiz for your group.
Plus, our platform makes it easy to track individual and team scores, so you can see who's really the office trivia champ.
If you're interested in taking Water Cooler Trivia for a spin, consider signing up for our four-week free trial with no further commitments.
1. A deal is made to make Washington, DC the nation's new capital in "The Room Where It Happens," a song in what smash hit Broadway musical?
Answer: Hamilton
2. Washington, D.C. is located on what river, which flows from its namesake Highlands to the Chesapeake Bay?
Answer: Potomac River
3. L’Enfant Plaza SW in Washington, DC is home to an international museum dedicated to what three-letter profession, where visitors can learn all about the history and role of espionage?
Answer: Spy
4. In the Navy Yard neighborhood of Washington, D.C., along the Anacostia River, is the home Park of what Major League Baseball franchise? Their team name comes from a term for a country’s citizens.
Answer: Washington Nationals
5. What is the name of the female personification of the United States, also what the C stands for in "Washington, D.C.?"
Answer: Columbia
6. A memorial in Washington, D.C.’s West Potomac Park, just south of the National Mall’s Reflecting Pool, has a series of statues dedicated to what military conflict, an Asian war that took place from 1950 to 1953?
Answer: Korean War Veterans Memorial
7. A statue and memorial on West Basin Dr in Washington, DC, designed by Lawrence Halprin and unveiled in 1997, is designed to commemorate what 32nd president of the US, mastermind of the New Deal?
Answer: Franklin Delano Roosevelt Memorial
8. The 1855 Gothic-Romanesque building known colloquially as "The Castle" is the headquarters of what institution, which administers several other buildings along the National Mall?
Answer: Smithsonian Institution
9. Gizelle Bryant and Ashley Darby are among the well-to-do female stars of a Bravo reality show, starting in 2016, set in what Maryland city? It shares its name with a famous “P” river that connects to Washington, D.C.
Answer: Potomac
10. One of the National Zoo's most famous residents was what black bear who was rescued from a forest fire as a cub, and who was considered the "living symbol" of a famous cartoon icon?
Answer: Smokey Bear
11. The White House is blown up by aliens on the Fourth of July holiday weekend in what 1996 Roland Emmerich film?
Answer: Independence Day
12. What national monument, across the National Mall from the Washington Monument, is designed like a neoclassical temple to commemorate a US president? In the “Planet Of The Apes” (2001), its subject is turned into a monkey.
Answer: Lincoln Memorial
13. What U.S. Secretary of State, who served under President Eisenhower, is the namesake of an airport that serves Washington, DC?
Answer: Dulles
14. Repping social and political scientists, the national honor society Pi Sigma Alpha's headquarters are on New Hampshire Avenue in what guessable U.S. city?
Answer: Washington D.C.
15. A Washington, DC museum that includes a replica of the city of Nazareth is dedicated to what book that's sold a whole lotta copies?
Answer: The Bible
16. What island, sitting in the Potomac and managed under the National Park Service, was renamed from Mason's Island to the name of America's 26th president in the 1930s? Miles of trails through the natural forest honor this conservationist president.
Answer: Theodore Roosevelt Island
17. Vice President Kamala Harris and the late actor Chadwick Boseman are among the famous alumni of what historically Black school in Washington, D.C.?
Answer: Howard University
18. What is the United States national cultural center that opened in 1971 and is home to frequent performances of performance art including theater, dance, orchestras, jazz, and folk music?
Answer: The Kennedy Center
19. Played by Julia Louis-Dreyfus, Selina Meyer learns what life in Washington, DC is really like for the vice president, and eventually becomes president, on what satirical TV series?
Answer: Veep
20. Played by Harrison Ford, one of the White House's most popular fictional residents is President James Marshall, who attempts to retake the title plane from terrorists in what 1997 film?
Answer: Air Force One
21. What Washington DC neighborhood is home to George Washington University and the headquarters of the State Department?
Answer: Foggy Bottom
22. The Folger Library located on Capitol Hill in Washington, D.C. is home to a large collection of printed works by what Bard of English poetry and plays?
Answer: William Shakespeare
23. The 1982 monument in DC, co-designed by Maya Lin, is a black rock inscribed with the names of veterans for what U.S. war?
Answer: Vietnam Veterans Memorial
24. A metonym is a figure of speech in which a thing is referred to by the name of something closely associated with that thing. Cool, with that definition out of the way, K Street is typically a DC metonym for what industry?
Answer: Lobbying
25. Held in the U.S. Capitol's House Chamber, what annual speech is typically given by the President of the United States every January and fulfills the President’s requirements in Article II, Section 3, Clause 1 of the U.S. Constitution to periodically update Congress regarding the status of the nation?
Answer: State of The Union
26. "A Place and a Time" was the first slogan of what legendary D.C. venue, whose name refers to both its original street address and the start time of shows?
Answer: 9:30 Club
27. What is the name of the bridge connecting Rosslyn, VA and Georgetown, DC across the Potomac River? Hint: the bridge's name is an eponym of the author of the American national anthem.
Answer: Key Bridge
28. In 2014, the first stage of construction was finished on what colored Metro line designed to provide service to Dulles Airport?
Answer: Silver
29. Independence Ave in Washington, D.C., is home to a Smithsonian National Museum dedicated to art from what world continent, the second largest and second most populated in the world?
Answer: Smithsonian National Museum Of African Art
30. What is the name of the esteemed U.S. military cemetery directly across the Potomac River from Washington D.C. which was founded during the Civil War to hold the deceased from the nation's conflicts? The cemetery is operated by the United States Department of the Army.
Answer: Arlington National Cemetery
31. D.C. is considered a "planned city" which makes some sense considering the avenues radiating out from rectangles that make up the core of the city. The architect and city planner was commissioned in 1791 by President Washington and was a man from what country?
Answer: France
32. What Spanish-American celebrity chef formed World Central Kitchen, a non-profit devoted to providing meals in the wake of natural disasters, in response to the 2010 Haitian earthquake? He is often credited with bringing the small plates dining concept to America, and his most famous restaurant is arguably the 2-Michelin-star "minibar" in Washington, DC.
Answer: José Andrés
33. Allison Janney has said that playing C.J. Cregg on what Aaron Sorkin TV series "showed the Camelot version of what goes on" in the nation's capital?
Answer: The West Wing
34. The ghost of Mary Surratt is said to haunt her former boardinghouse on H Street. Surratt was the only woman convicted in relation to the murder of what U.S. President in 1865?
Answer: Abraham Lincoln
35. What tree is celebrated in a national festival in the spring each year in Washington, D.C.?
Answer: Cherry Blossom
36. Once you’ve checked the Lincoln Memorial and Washington Monument off your list of sites to see in D.C., head to West Potomac Park where you'll find the national memorial for which other notable president and Founding Father?
Answer: Thomas Jefferson
37. Massachusetts Ave in Washington, DC is home to what major “U” train station for the DC area, sharing its name with a perhaps more well-known train station in New York City?
Answer: Washington Union Station
38. 3 Stars, Bluejacket, Mad Fox, and Schnell are all names of what type of company located in DC? They are all part of an industry that has exploded in popularity across the U..S in the 2010s.
Answer: Breweries
39. Home to the Washington Capitals of the National Hockey League, the Capital One Arena is located in what Washington DC neighborhood?
Answer: Chinatown
40. Played by Kerry Washington, Olivia Pope ran a crisis-management firm in Washington, DC on what Shondaland TV series?
Answer: Scandal
41. The No Child Left Behind Act was a U.S. Act of Congress that reauthorized the Elementary and Secondary Education Act and was signed into law by what U.S. President?
Answer: George W Bush
42. What square in DC’s Ward 2 is bordered by K Street, I Street, and 17th Street? It is named for and has a statue of a Civil War general with an “F” last name who famously said “Damn the torpedoes, full speed ahead!”
Answer: Farragut Square
43. Statue of Freedom is a classical female figure with long, flowing hair wearing a helmet with a crest composed of an eagle’s head and feathers. She wears a classical dress secured with a brooch inscribed "U.S." When you're in DC, you will see this statue atop what famous building?
Answer: The Capitol
44. Room 214 of what Washington, DC hotel has been converted to "The Scandal Room," with decor that includes newspaper headlines about Richard Nixon's resignation?
Answer: The Watergate Hotel
45. The famous Washington D.C. cherry blossom trees that bloom along the Tidal Basin were a 1912 gift from the mayor of what international capital?
Answer: Tokyo
46. Madam's Organ, a bar in DC's Adams Morgan neighborhood, sits at the site of the original "Children's Bargaintown" store, opened in 1948, and which would eventually become what retail juggernaut?
Answer: Toys R Us
47. A salad made from pistachio pudding, canned pineapple, crushed nuts, and marshmallows is typically named for what D.C. hotel, best known for, shall we say, less delicious reasons?
Answer: Watergate
48. What Washington DC building is the largest library in the United States, holding almost twice as many volumes as the second-largest?
Answer: Library of Congress
49. The Armed Forces Retirement Home in Washington, DC is home to a national monument based around a cottage once owned by what 16th president of the United States? He probably needed a break there occasionally, as he was managing the Civil War.
Answer: President Lincoln's Cottage
50. What TV series, starring Emily Deschanel as a forensic anthropologist, is set in Washington, D.C.?
Answer: Bones
51. Before moving to Washington, DC in 2005, the Nationals were previously known as what Canadian MLB team?
Answer: Expos
52. What DC-area restaurant chain, whose name sounds like a business communication, is famous for its Ted's Tarts, a homemade take on Pop-Tarts?
Answer: Ted's Bulletin
53. What Washington building was famously destroyed by British troops in 1814?
Answer: The White House
54. What is the three-letter name of the six-lane reinforced concrete arch bridge that connects the Rosslyn neighborhood in Virginia to the Georgetown neighborhood in D.C.?
Answer: Key Bridge
55. Before it was placed in its current home atop the Washington Monument, the pointed aluminum top of the famous obelisk had a "pop-up" two-day display at what famous NYC luxury jewelry store?
Answer: Tiffany's
56. What “H” museum in the National Mall of DC has displayed art and sculpture since the 1960s, thanks to an endowment from the museum’s namesake, Joseph?
Answer: Hirshhorn Museum
57. What U.S. state capital is closest in distance to Washington, DC?
Answer: Annapolis
58. Also known as the President's Park South, the 52-acre park near the White House in Washington, D.C. is named for what shape?
Answer: Ellipse
59. Which department of the U.S. government is often referred to as "Foggy Bottom" because of its headquarters in the Harry S Truman near the same-named neighborhood?
Answer: Department of State
60. When it was founded in 1995, D.C. United was among the first major league franchises for which sport?
Answer: Soccer
61. Named after its philanthropist founder, what "B" institution headquartered on Washington, DC's Think Tank Row has provided public policy analysis since 1916?
Answer: Brookings
62. W Street in the Anacostia neighborhood of Washington, D.C. is home to a National Historic Site dedicated to what African-American abolitionist and statesman, who wrote a narrative of his life in 1845, after escaping from slavery?
Answer: Frederick Douglass National Historic Site
63. The podcasts "Fresh Air", "Planet Money", and "Wait Wait... Don't Tell Me!" are all produced by what non-profit media organization headquartered in Washington, DC?
Answer: NPR (National Public Radio)
64. What is the teamwork-minded nickname of this group of six Democratic House representatives: Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley, Rashida Tlaib, Jamaal Bowman, and Cori Bush?
Answer: The Squad
65. What was the name of the Black American men who gathered on the National Mall in 1995? (Despite the name's implication, the size of the crowd was estimated at 400,000.)
Answer: Million Man March
66. The cornerstone was laid on July 4, 1848 but construction was halted due to a lack of funds and the intervention of the Civil War. The obelisk's capstone was set on December 6, 1884. The structure was officially opened on October 9, 1888. What is it?
Answer: Washington Monument
67. What was the unsurprising surname of the 1915-born politician who became the first mayor of DC in more than a century after winning the District's 1974 mayoral election?
Answer: Walter Washington
68. What private research university in Washington, DC's Ward Circle has a name that aptly reflects the country in whose capital city it is located?
Answer: American University
69. The mascot of Washington D.C.'s Howard University is what animal, which President Barack Obama declared the United States' national mammal in 2016?
Answer: American Bison
70. Most movies filmed in D.C. are about politics. One exception is what legendary 1973 horror film starring Linda Blair, which was filmed (and set) in D.C.'s Georgetown neighborhood?
Answer: The Exorcist
71. Often attributed to a 1980 Virginia newspaper article as the source, the common acronym NIMBY holds what meaning related to local politics and anti-development tendencies?
Answer: Not in my backyard
72. "11/22/63" is a novel in which a time traveler attempts to prevent the assassination of John F. Kennedy, by what American author who's associated more with Maine than with Washington, DC?
Answer: Stephen King
73. Washington famously uses letters to denote streets within the city's grid, but what letter from the first half of the alphabet is skipped over in this pattern?
Answer: J
74. In 2019, the U.S. Department of State issued more than 20 million of what type of document whose design now includes quotes from Martin Luther King Jr. and astronaut Ellison Onizuka?
Answer: Passport
75. Cover your ears before you answer: What is the name of the Washington Nationals' bald-eagle mascot?
Answer: Screech
76. What is the two-word informal name for the section of Massachusetts Avenue between Scott Circle and the North side of the United States Naval Observatory? The area features diplomatic missions and other diplomatic representations.
Answer: Embassy Row
77. Written in 1889, one of "March King" John Philip Sousa's most popular compositions is a march named after what D.C. publication?
Answer: The Washington Post
78. Opening in 1856 during the presidency of Franklin Pierce, what restaurant on 675 15th Street NW is the oldest in Washington, DC?
Answer: Old Ebbitt Grill
79. Although Washington has had a locally elected mayor and a 13-member council since 1973, technically what political body maintains supreme authority over the city and may overturn local laws?
Answer: Congress
80. Franklin D. Roosevelt sponsored the development of what presidential memorial, co-designed by John Russell Pope, which features a bronze statue of the founder of the University of Virginia?
Answer: Jefferson Memorial
81. "Our American Cousin" is the comedic play seen by Abe Lincoln on the last night of his life. He had tickets to this show at what theater?
Answer: Ford's Theatre
82. Which U.S. president has a national monument dedicated to them on a 90-acre island in the middle of the Potomac River near Washington DC? Other than a central pavilion with this president’s statue, the rest of the island is largely undeveloped as a tribute to this president’s conservationist ideals.
Answer: Theodore Roosevelt
83. The National Mall runs from the Capitol to the Lincoln Memorial between Independence and what other avenue?
Answer: Constitution
84. A gift of 53 trees to the U.S. in 1976 became the basis for a national museum of what Japanese art form, located today in Washington, D.C.'s National Arboretum?
Answer: Bonsai
85. Washington DC modifies its street addresses by adding a suffix denoting the fact that the city divides itself into what term referring to four regions?
Answer: Quadrants
86. The third entry in an extremely popular post-apocalyptic video game franchise was set in an area known as "Capital Wasteland" which was the ruins of Washington, DC and the surrounding countryside. What is the name of this franchise that shares its title with the term for residual radioactive material in the atmosphere?
Answer: Fallout
87. With James S. Sherman as his Vice President, William Howard Taft was the only U.S. President to also serve in what position within the United States Supreme Court from 1921 to 1930?
Answer: Chief Justice
88. Arlington County was previously, confusingly, named what prior to a 1920 renaming? The county name was shared with its neighboring city, although they were distinct jurisdictions.
Answer: Alexandria County
89. What President allowed his six children to bring their pets to the White House, which included a small bear, a lizard, guinea pigs, a snake, a hyena, a rabbit, and more?
Answer: Teddy Roosevelt
90. What "K" man served as the Secretary of State and National Security Advisor under the presidential administrations of Richard Nixon and Gerald Ford? He was a Jewish refugee who fled Nazi Germany with his family in 1938 and he later received a controversial Nobel Peace Prize in 1973 after negotiating a ceasefire in Vietnam.
Answer: Henry Kissinger
91. 2360 Massachusetts Avenue NW, 2306 Massachusetts Avenue NW, 2200 Massachusetts Avenue NW, and 2374 Massachusetts Avenue NW are all addresses of what type of building in Washington, DC?
Answer: Embassies
92. Owned by the same company that owns the Washington Wizards, what is the also-supernatural name of Washington D.C.'s WNBA team, which won its first league championship in 2019?
Answer: Washington Mystics
93. What building in the DC area is encased in white Alabama marble, has a highly visible location along the Capital Beltway, and emulates a Salt Lake City building with its number of spires?
Answer: Washington DC Temple
94. The Phillips Collection is an art museum in Washington that is often considered the country's first museum for modern art. In what neighborhood is the Phillips Collection?
Answer: Dupont Circle
95. Kiefer Sutherland played a HUD secretary-turned-sudden president on what DC-set political thriller named for a State of the Union failsafe?
Answer: Designated Survivor
96. In 1846, the District of Columbia underwent a "retrocession" in which it returned approximately 31 square miles of land to what U.S. state?
Answer: Virginia
97. While the family resided in the White House, the Obama children attended Sidwell Friends, a D.C. school founded by a member of what religious group?
Answer: Quakers
98. The U.S. National Cyber Security Division opened for the first time in 2003 and is currently housed within what Federal Department? John Kelly, Kirstjen Nielsen, and Kevin McAleenan all served as Secretary of this Department during the Trump administration.
Answer: Department of Homeland Security
99. On what historic Washington DC building would you find a gargoyle that looks like Darth Vader?
Answer: Washington National Cathedral
100. The origins and ingredients of this famous sweet and spicy D.C. condiment are highly contested but it also goes by two different names. Give either of these names.
Answer: Mumbo or mambo sauce
101. Washington is well-known as having alphabet-inspired street names, starting with A St. What is the first letter of the alphabet without a street name in DC?
Answer: J St
102. What animated sitcom created by Seth MacFarlane first aired in 2005 and is set outside of Washington in the fictional Langley Falls, Virginia? Although fictional, the town's name is a combination of two real places, Langley and Great Falls.
Answer: American Dad
103. Washington is well-known for its many and diverse museums, including a dedicated museum to what Asian art form of cultivation? One specimen/work dates back to 1625 and survived the Hiroshima bombing.
Answer: Bonsai
104. According to the U.S. World & News Report, the top-ranked public high school in the United States is located outside Washington, DC. What is the name of this school?
Answer: Thomas Jefferson High School for Science and Technology
105. Michael Joseph Blassie, who died in the Vietnam War, was identified through DNA testing in 1998 and was reinterred after having been buried in what specific location for the previous 26 years?
Answer: The Tomb of the Unknown Soldier
106. What D.C. native has served in the role of the district's non-voting delegate to the U.S. House of Representatives since 1991?
Answer: Eleanor Holmes Norton
107. The Waldorf Astoria Washington DC, formerly the Trump International Hotel Washington, D.C., occupies a Romanesque building originally built to serve what purpose?
Answer: Post Office
108. There's a political scandal in the United States that occurred during the second term of the Reagan administration typically referenced with a well-known two-word phrase. However, in the other country who was party to the event, it is known as the McFarlane affair. What is this event?
Answer: Iran-Contra Affair
109. Although formerly known as Meridian Hill Park, what is the more common name locals use when describing the 12-acre park in Washington DC’s Columbia Heights neighborhood?
Answer: Malcolm X Park
110. Which was the first U.S. president to be inaugurated in Washington DC?
Answer: Thomas Jefferson
111. The Potomac supplies a certain body of water with, well, water. And the Washington Channel receives this body of water's sediment-filled outflow. What is this body of water near the John Paul Jones Memorial?
Answer: Tidal Basin
112. The oldest fish market in the U.S., sometimes known as "the Wharf," is named for what D.C. avenue, itself named for a state associated with seafood?
Answer: Maine Avenue
113. Although it continued to lack voting representation in Congress, the 23rd amendment to the U.S. Constitution was ratified in 1961 and granted how many Electoral College votes to the District of Columbia?
Answer: 3
114. At the start of the 20th century, the area near Second and N streets SW in DC was so notorious for violence that it was known by what grisly nickname?
Answer: Bloodfield
115. The design for the U.S. Capitol was chosen as part of a contest created by George Washington and Thomas Jefferson with a winning prize of $500. Somewhat surprisingly, the winning design was not made by an American but by a native of what modern country?
Answer: Scotland
116. What three-word phrase was painted on Washington, DC's 16th Street in 35-foot-high yellow letters on June 5, 2020?
Answer: Black Lives Matter
117. What “A” national cemetery, across the Potomac from Washington, D.C., owned by the U.S. Army and established in 1864, has buried the nation’s military deaths since the Civil War, including numerous former presidents and their families?
Answer: Arlington National Cemetery
118. After playing two seasons known simply as the Washington Football Team, DC's NFL squad is now rebranding to be known as the Washington WHAT?
Answer: Commanders
119. Tea Leoni stars as Elizabeth McCord, a former CIA analyst called to head up a Cabinet department in what political drama series that aired on CBS from 2014 to 2019?
Answer: Madam Secretary
120. Highly wanted fugitive Raymond Reddington, also known as "Red," turns himself in to work with CIA profiler Elizabeth Keen on what long-running TV show that has a non-red color in its name?
Answer: The Blacklist
121. The Colonel John Tayloe House in Foggy Bottom, famous for being the residence of President James Madison after the burning of the White House, is most often identified by what name, referring to its unusual shape?
Answer: The Octagon House
122. What sixth U.S. president, oddly enough, had a pet alligator that lived in the unfinished East Room of the White House?
Answer: John Quincy Adams
123. What is the name of the French military engineer tasked by George Washington to design the urban plan for what would ultimately be called Washington D.C.?
Answer: Pierre Charles L'Enfant
124. What Washington D.C. landmark's Thomas Jefferson Room serves as its main reading room?
Answer: Library of Congress
125. The first time the U.S. Congress declared war was on June 17 of what year? The declaration was the start of a war against Great Britain.
Answer: 1812
126. A nod to the team's slogan of "Stay in the Fight," the 2019 World Series championship rings of the Washington Nationals feature what two-word alliterative phrase on the right side?
Answer: Fight Finished
127. Despite housing presidents for many decades, what historic June 2, 1886 event was the first occurrence of its kind at the White House?
Answer: President's Marriage (Grover Cleveland and Frances Folsom)
128. Within Washington, DC, near where M Street becomes Canal Road in Georgetown, lies a long, steep staircase resting between a stone wall and a brick warehouse. This structure was featured in a climactic final scene in what 1973 horror movie?
Answer: The Exorcist
129. With revenue over $700 million in 2018 and more than 20 years in the education technology market, what is the name of the privately-held DC-based company that claims more than 17,000 schools and organizations in 100 countries as customers? The company's name is likely to remind you of something you'd find in a school.
Answer: Blackboard Inc
130. Only one of Leonardo da Vinci’s paintings, “Ginevra de' Benci,” can be seen by the public in the Western Hemisphere. Which Washington D.C. cultural hub houses the portrait?
Answer: National Gallery of Art
131. Known for sporting the letters “T” and “C” on their official caps, what MLB team was founded in Washington D.C. as the Washington Senators in 1901?
Answer: Minnesota Twins
132. The Washington Monument is the tallest non-communications structure in D.C. and was the tallest monument in the U.S. until the completion of the San Jacinto Monument in 1939 in what state?
Answer: Texas
133. Before the franchise relocated to the Twin Cities from the East Coast, what was the name of the team now known as the Minnesota Twins?
Answer: Washington Senators
134. Fronted by George Clinton, what funk band—itself named after a non-DC legislative body—re-envisioned D.C. with Muhammad Ali as President in its 1975 song "Chocolate City?"
Answer: Parliament
135. USGS is a bureau within the U.S. Department of the Interior with the motto "science for a changing world." What do the initials of this organization stand for? The group is headquartered in Reston, Virginia and is a fact-finding organization with no regulatory responsibility.
Answer: United States Geological Survey
136. Before a 1996 name change, what was the dangerous-sounding mascot for the Washington NBA franchise?
Answer: Bullets
137. Fittingly, what is the mascot/team nickname of the athletic teams at George Washington University?
Answer: Colonials
138. The "British Guiana One-Cent Magenta," the most expensive object of its kind in the world, was displayed in 2018 at a lesser-visited Smithsonian institution known as the National what Museum? The word alludes to the original purpose of the museum's D.C. building.
Answer: Postal
139. In 1958, high school junior Robert Heft designed an iconic American item that was later accepted by Congress in 1959. His teacher upgraded his grade on the design assignment from a B- to an A. What item did young Mr. Heft design?
Answer: The 50-star American flag
140. Designated a National Historic Landmark in 1987, what building lives at 1 First Street, NE, in the block immediately east of the United States Capitol?
Answer: The Supreme Court Building
141. VP Calvin Coolidge became U.S. President in 1923 after what president died of cardiac arrest while his wife was reading him a magazine article in bed?
Answer: Warren Harding
142. The modern NBA team known as the Washington Wizards began their journey in Chicago as the Packers. Before finally landing in Washington, D.C., the team was transferred to what charming city of the Eastern US?
Answer: Baltimore
143. Candice Bergen played the title character, a Washington, DC-based news anchor on the fictional show "FYI," on what actual show that aired on CBS from 1988 to 1998?
Answer: Murphy Brown
144. Appropriately enough, the National Arboretum is located in what green-sounding Washington, DC neighborhood that lies just north of Union Market and NoMa?
Answer: Ivy City
145. Which Major League sport do the Washington Bayhawks play at the Navy-Marine Corps Memorial Stadium?
Answer: Lacrosse
146. The Amistad is the literary arts journal of what private, federally chartered D.C. research university?
Answer: Howard University
147. Prior to calling Washington home, the professional football franchise in the nation's capital played in a different East Coast city. In what (very famous) sports stadium did they play their home games from 1933-36? The stadium is still active today but is home to a non-football sport.
Answer: Fenway Park
148. NGS is one of the largest non-profit scientific and educational organizations in the world. Founded in 1888, the organization is based in Washington, D.C. Famously, what color is the group's logo?
Answer: Yellow
149. He’s best known for playing an NYPD detective, but which actor was born and raised in Washington D.C. long before starring in “SVU,” “Happy!,” and “Oz?”
Answer: Christopher Meloni
150. Among the many Amtrak services that stop at Washington, DC is what route that starts in New York, ends in Miami, and is named after a tree that grows in the southern United States?
Answer: Palmetto
151. Since it was founded in 1965, which Georgetown jazz nightclub has given a stage to the greats like Ella Fitzgerald, Tony Bennett, Dizzy Gillespie, and Mary Wilson?
Answer: Blues Alley
152. In 2018, D.C.'s National Portrait Gallery unveiled an official portrait of former president Barack Obama, created by what renowned African-American portrait painter?
Answer: Kehinde Wiley
153. Corcoran School of the Arts and Design is a professional art school in Washington, DC founded in 1878 and housed in the eponymous Corcoran Gallery of Art. Previously an independent college, Corcoran became part of what DC university in 2014?
Answer: George Washington
154. When Amazon selected Northern Virginia as 1 of 2 locations for East Coast headquarters, the tech titan used what two-word phrase to describe the area? Journalists and citizens considered it a "neighborhood rebranding" from the area formerly known as Crystal City.
Answer: National Landing
155. A spinoff of the Disney show "That's So Raven" was primarily set in the White House (especially the kitchen). What was the title of this show which aired between 2007-08?
Answer: Corey in the House
156. In what decade did the 23rd Amendment to the U.S. Constitution grant residents of Washington, DC, electoral college representation in presidential elections?
Answer: 1960s
157. Which famous D.C. jazz club, whose interior partially resembles a cave, is now closed permanently but has been host to famous musicians such as John Coltrane, Duke Ellington, and Louis Armstrong?
Answer: Bohemian Caverns
158. What apologetic, 3-syllable marketing slogan did the DC metro system issue in 2019? The campaign famously offers to pay the price of a rush hour ride if a train is delayed by 10 minutes or more.
Answer: Back2Good
159. What was the original phone number for the White House starting in 1878?
Answer: 1
160. The Washington Nationals have a famous 4th-inning promotion in which presidential mascots participate in a running race. What U.S. president has won the highest number of races (through the 2018 season) with over 300 victories?
Answer: Abe Lincoln
161. In presidential elections, Washington DC receives three electoral votes due to what numbered constitutional amendment, ratified in 1961?
Answer: Twenty-third
162. Originals of the Declaration of Independence, the Constitution, and the Bill of Rights reside in the National Archives' Rotunda for the what “C” word of Freedom?
Answer: Charters
163. Baseball's traditional 7th-inning stretch was inadvertently started when which U.S. President stood to stretch his legs at a DC baseball game in 1910?
Answer: William Howard Taft
164. Which later-assassinated president was the only sitting member of the House of Representatives to be elected to the presidency?
Answer: James Garfield
165. A trio of rocky, unoccupied islands in the Potomac west of the Key Bridge have what familial name?
Answer: The Three Sisters
166. Navy and yellow are the only two colors on the "sunburst" official flag of what Washington "trust instrumentality?"
Answer: Smithsonian Institution
167. Which amendment to the U.S. Constitution granted D.C. citizens 3 electoral college votes?
Answer: 23rd
168. The District of Columbia Organic Act of 1871 was an act of Congress that repealed the individual charters for the cities of Washington what other city? It also established a new territorial government for the whole District of Columbia.
Answer: Georgetown
169. What D.C.-based newspaper, founded in 1969, is the oldest LGBT newspaper in the United States?
Answer: The Washington Blade
170. Blue Iris Flowers, Southern Maryland Seafood, and Union Meat Company all call what DC-building home? The building was first opened in 1873 and was designed by German-born immigrant Adolf Cluss.
Answer: Eastern Market
171. The 1939 film "Mr. Smith Goes to Washington" helped make Jimmy Stewart a star. What man directed "Mr Smith" and also directed Stewart in "It's a Wonderful Life?"
Answer: Frank Capra
172. What is the alliterative H-name of the former Kennedy residence just outside Washington D.C. in McLean, Virginia? The home, purchased by John F. Kennedy in 1955, was then sold to his brother Robert Kennedy in 1956 and was finally sold out of the family in 2009.
Answer: Hickory Hill
173. The "Era of Good Feelings" is a period in the political history of the U.S. typically considered as having a unified sense of national purpose and a desire for unity. This "Era" was in the aftermath of what war?
Answer: The War of 1812
174. Which DC Metro stop has not only the longest escalator in the DC Metro system but the longest escalator in the Western Hemisphere?
Answer: Wheaton
175. Every summer, tennis pros from around the world come to play at Rock Creek Park Tennis Center during which competition that's sponsored by an American banking and credit card company?
Answer: Citi Open
176. Only one U.S. President is buried in Washington, DC. Which man is this?
Answer: Woodrow Wilson
177. Although formally titled "The Report of the Senate Parks Commission. The Improvement of the Park System fo the District of Columbia," the 1902 plan for the park system near the National Mall in D.C. is often named for what Senator from Michigan?
Answer: McMillan Plan
178. On the fateful night in which Abraham Lincoln was shot in Ford's Theatre, he was seeing a play about an American's embarrassing interactions with his aristocratic British family members. What was the name of this play?
Answer: Our American Cousin
179. The U.S. Census is administered every 10 years, including in 2020. During which census year did Washington, DC report its highest population? This was the only time the District reported a population over 800,000.
Answer: 1950
180. Fort Davis, Fort Dupont, Fort Stanton are all neighborhoods located within which of Washington's 8 Wards?
Answer: Ward 7
181. Six of the top 10 buildings in the American Institute of Architects' 2007 ranking of "America's Favorite Architecture" are in D.C. These include the White House, the U.S. Capitol, the Lincoln & Jefferson Memorials, and the Vietnam Veterans Memorial. What is the one additional D.C. building that was not just listed?
Answer: Washington National Cathedral
182. Although the area is not known for a large number of tornadoes, one month has been the most common time for these extreme weather events in Washington since records began in 1950. What is this tornado-laden month?
Answer: May
183. On July 16, 1790, what Act officially approved the creation of a capital district located along the Potomac River on the country's East Coast?
Answer: The Residence Act
For one, the nation's capital is brimming with history.
From the White House and the Washington Monument to the National Mall and Lincoln Memorial, there are countless landmarks and places of interest that make D.C. a fascinating place to visit. Additionally, D.C.'s status as a hub for politics and government gives it a unique atmosphere that you won't find anywhere else.
If you're looking for a fun and challenging way to learn more about Washington D.C., trivia is a great option.
Not only will you be able to test your knowledge, but you'll also have the chance to learn new and interesting facts about our nation's capital.
This trivia quiz platform offers a variety of different categories and difficulty levels, so you can craft the perfect quiz for your group.
Our team of trivia experts hand-select questions that are both informative and entertaining, so you can be sure that you're getting the best of both worlds.
Water Cooler Trivia brings the fun of trivia quizzes straight to your inbox.
We'll send you a new quiz each week, complete with categories and difficulty levels that you can select from.
If you're curious about how our platform works, we offer a four-week free trial so you can try it out with no further commitment.
Get started with a free four-week trial today!
We do everything we can to ensure that Water Cooler Trivia's questions are appropriate, relevant, and accurate. Our database has tens of thousands of questions, so we don't always get it right. If you see a question that needs editing, we would love if you let us know here or email quizmaster@watercoolertrivia.com.